Prisvinnere på Minimalen Kortfilmfestival

Prisvinnere på Minimalen Kortfilmfestival

Marin Håskjolds «Hva er en kvinne?» ble tildelt prisen for beste norske film, mens Rikke Gregersen fikk prisen for beste nordiske fiksjonsfilm for «De berørte» under Minimalen Kortfilmfestival.

Foto fra «Hva er en kvinne?»

Den 33. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim delte i dag ut prisene for årets utgave som fant sted online. Marin Håskjold ble tildelt prisen for beste norske film. Hva er en kvinne? tar utgangspunkt i en diskusjon i en damegarderobe da en transkvinne blir bedt om å gå. «En i garderoben mener at det å være kvinne, ikke er noe man kan bli, men noe man er født som. Diskusjonen eskalerer fortløpende ettersom flere blander seg inn. Alle med forskjellige tanker om hva en kvinne er.»

Rikke Gregersen og hennes kortfilm De berørte ble tildelt prisen for beste nordiske fiksjonsfilm. Filmen har allerede mottatt mye heder: Den ble tildelt Timeglasset for beste manus under Kortfilmfestivalen i Grimstad, i tillegg til Hederlig omtale til fagprisen for beste foto og Hederlig omtale til Gullstolen. Filmen ble senere nominert til Amanda og vant i høst prisen for beste kortfilm under Nordisk Panorama, og er tatt ut til Sundance film festival i månedsskiftet.

Minimalen har 5 konkurranseprogram, en publikumspris og en spesialpris: Internasjonal konkurranse, Nordisk & norsk konkurranse, Ettminuttsfilm, Nordenfjeldsk studentkonkurranse, og Multiplié dansefilm. I tillegg kommer The Raskin Spirit Festival Award og publikumsprisen i det Internasjonale programmet. Trondheim Kino kårer også Beste forfilm i NOR-programmet, som vil gå på kino i én måned.

HER ER MINIMALENS PRISVINNERE:

NORDISK & NORSK KONKURRANSE

Beste nordiske film: THE FANTASTIC, regi Maija Blåfield. Vinner av Minimalen-troféet og 1.000 euro gitt av Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU.

Beste nordiske fiksjonsfilm: DE BERØRTE, regi Rikke Gregersen. Filmen kvalifiseres til Amanda-prisen (forutsatt at filmen er i samsvar med Amanda-komitéens regler).

Beste nordiske animasjonsfilm: SHERGER, regi Cora McKenna.

Beste norske film: HVA ER EN KVINNE?, regi Marin Håskjold. Vinner av Minimalen-troféet og 5.000 kroner gitt av Minimalen. Filmen kvalifiseres til Amanda-prisen (forutsatt at filmen er i samsvar med Amanda-komitéens regler).

Beste norske forfilm, valgt av Trondheim Kino: SULT, regi Kenneth Karlstad. Vises som forfilm på Trondheim kino i én måned.

INTERNASJONAL KONKURRANSE

Beste internasjonale film: DA YIEregi Anthony Nti. Vinner av Minimalen-troféet og 1.000 euro gitt av Minimalen. Hederlig omtale til WOOD CHILD AND HIDDEN FOREST MOTHER, regi Stephen Irwin og SUN DOG, regi Dorian Jespers

Publikumsprisen i det internasjonale konkurranseprogrammet: THE INVISIBLE BOY, regi James Fitzgerald 500 euro gitt av Minimalen.

The Raskin Spirit Festival Award: WITNESS, regi Ali Asgari. Troféet tildeles en kompakt, poetisk kortfilm som utnytter sine visuelle og auditive muligheter på en fantasifull måte og har sin egen optimale form.

MULTIPLIÉ DANSEFILM

Beste Multiplié dansefilm: RE:BORN, regi Annemijn Rijk, Fleur Bax. Premie på 1.000 euro gitt av DansiT

Hederlig omtale til LAZARUS, regi Tuixén Benet

NORDENFJELDSK STUDENTKONKURRANSE

Beste studentfilm: MIN VENN ARTEMIS, regi Mads Sterri Nilsen, NTNU. Vinneren tildeles et diplom.

Hederlig omtale til Å ØVE, regi Laurens Perol

ETTMINUTTSFILM

Ettminuttsfilm (Åpen klasse). Kåres ved publikumsavstemning.

Publikumspris: MELLOM DEG OG MEG, regi Pia Johanne Garsrud, Lene Marie Hegge, Tonje Rønvik, Thale Espedal Bjørkedal

Tildeles troféet Den Gyldne Saks 2.0.

Ettminuttsfilm UNG (14.-19 år). Kåres ved publikumsavstemning.

Publikumspris: NÅR DU MINST VENTER DET, regi Theodor Haugen, Mads Weiseth, Randi Glomsrud, Monja Kjøsnes

Tildeles Sølvsaks-diplomet og 3.000 kroner gitt av Midtnorsk Filmsenter.

Prisvinnere på Minimalen Kortfilmfestival

Prisvinnere på Minimalen Kortfilmfestival

Marin Håskjolds «Hva er en kvinne?» ble tildelt prisen for beste norske film, mens Rikke Gregersen fikk prisen for beste nordiske fiksjonsfilm for «De berørte» under Minimalen Kortfilmfestival.

Foto fra «Hva er en kvinne?»

Den 33. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim delte i dag ut prisene for årets utgave som fant sted online. Marin Håskjold ble tildelt prisen for beste norske film. Hva er en kvinne? tar utgangspunkt i en diskusjon i en damegarderobe da en transkvinne blir bedt om å gå. «En i garderoben mener at det å være kvinne, ikke er noe man kan bli, men noe man er født som. Diskusjonen eskalerer fortløpende ettersom flere blander seg inn. Alle med forskjellige tanker om hva en kvinne er.»

Rikke Gregersen og hennes kortfilm De berørte ble tildelt prisen for beste nordiske fiksjonsfilm. Filmen har allerede mottatt mye heder: Den ble tildelt Timeglasset for beste manus under Kortfilmfestivalen i Grimstad, i tillegg til Hederlig omtale til fagprisen for beste foto og Hederlig omtale til Gullstolen. Filmen ble senere nominert til Amanda og vant i høst prisen for beste kortfilm under Nordisk Panorama, og er tatt ut til Sundance film festival i månedsskiftet.

Minimalen har 5 konkurranseprogram, en publikumspris og en spesialpris: Internasjonal konkurranse, Nordisk & norsk konkurranse, Ettminuttsfilm, Nordenfjeldsk studentkonkurranse, og Multiplié dansefilm. I tillegg kommer The Raskin Spirit Festival Award og publikumsprisen i det Internasjonale programmet. Trondheim Kino kårer også Beste forfilm i NOR-programmet, som vil gå på kino i én måned.

HER ER MINIMALENS PRISVINNERE:

NORDISK & NORSK KONKURRANSE

Beste nordiske film: THE FANTASTIC, regi Maija Blåfield. Vinner av Minimalen-troféet og 1.000 euro gitt av Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU.

Beste nordiske fiksjonsfilm: DE BERØRTE, regi Rikke Gregersen. Filmen kvalifiseres til Amanda-prisen (forutsatt at filmen er i samsvar med Amanda-komitéens regler).

Beste nordiske animasjonsfilm: SHERGER, regi Cora McKenna.

Beste norske film: HVA ER EN KVINNE?, regi Marin Håskjold. Vinner av Minimalen-troféet og 5.000 kroner gitt av Minimalen. Filmen kvalifiseres til Amanda-prisen (forutsatt at filmen er i samsvar med Amanda-komitéens regler).

Beste norske forfilm, valgt av Trondheim Kino: SULT, regi Kenneth Karlstad. Vises som forfilm på Trondheim kino i én måned.

INTERNASJONAL KONKURRANSE

Beste internasjonale film: DA YIEregi Anthony Nti. Vinner av Minimalen-troféet og 1.000 euro gitt av Minimalen. Hederlig omtale til WOOD CHILD AND HIDDEN FOREST MOTHER, regi Stephen Irwin og SUN DOG, regi Dorian Jespers

Publikumsprisen i det internasjonale konkurranseprogrammet: THE INVISIBLE BOY, regi James Fitzgerald 500 euro gitt av Minimalen.

The Raskin Spirit Festival Award: WITNESS, regi Ali Asgari. Troféet tildeles en kompakt, poetisk kortfilm som utnytter sine visuelle og auditive muligheter på en fantasifull måte og har sin egen optimale form.

MULTIPLIÉ DANSEFILM

Beste Multiplié dansefilm: RE:BORN, regi Annemijn Rijk, Fleur Bax. Premie på 1.000 euro gitt av DansiT

Hederlig omtale til LAZARUS, regi Tuixén Benet

NORDENFJELDSK STUDENTKONKURRANSE

Beste studentfilm: MIN VENN ARTEMIS, regi Mads Sterri Nilsen, NTNU. Vinneren tildeles et diplom.

Hederlig omtale til Å ØVE, regi Laurens Perol

ETTMINUTTSFILM

Ettminuttsfilm (Åpen klasse). Kåres ved publikumsavstemning.

Publikumspris: MELLOM DEG OG MEG, regi Pia Johanne Garsrud, Lene Marie Hegge, Tonje Rønvik, Thale Espedal Bjørkedal

Tildeles troféet Den Gyldne Saks 2.0.

Ettminuttsfilm UNG (14.-19 år). Kåres ved publikumsavstemning.

Publikumspris: NÅR DU MINST VENTER DET, regi Theodor Haugen, Mads Weiseth, Randi Glomsrud, Monja Kjøsnes

Tildeles Sølvsaks-diplomet og 3.000 kroner gitt av Midtnorsk Filmsenter.

MENY