Julie Andem og Joachim Trier i nytt serieprosjekt på Berlinalen

Julie Andem og Joachim Trier i nytt serieprosjekt på Berlinalen

Oslo Pictures skal presentere nytt serieprosjekt på Berlinalen med regissørene Joachim Trier, Julie Andem og Wim Wenders. Også seriene Pørni, Outlier og Speed skal luftes for den internasjonale bransjen.

Foto fra Berlinale Series Market

Bjørn Olaf Johannessen er forfatter og serieskaper på serieprosjektet This is Music som skal introduseres på Berlinalens samproduksjonsmarked Berlinale Series Market i begynnelsen av mars. Han har tidligere skrevet manus til Everything will be fine, et annet prosjekt der han også samarbeidet med Wim Wenders. Andre regissører på prosjektet er Joachim Trier, Julie Andem og musikklegenden David Byrne, melder Variety.

– Serien tar for seg hva musikk er og hva det betyr i livene våre. Hvis man kjenner til serien «Black Mirror» vil formatet være litt likt, men tema for serien er musikk, forteller Johannessen til VG.

Berlinale Series Market er festivalens marked for serieproduksjoner der man kan komme i kontakt med coprodusenter, finansiører og oppkjøpere. I år arrangeres det som resten av festivalen digitalt.

This is Music er ikke det eneste norske prosjektet som skal luftes for den internasjonale bransjen på Berlinalen. I programmet Series Market Selects blir de norske seriene Outlier, Pørni  og Speed presentert.

Henriette Steenstrup er forfatter, serieskaper og spiller hovedrollen i Pørni – en dramakomedie for Viaplay som er «en hyllest til alle omsorgspersoner».

– Jeg hadde lyst å skrive en ærlig serie om å være forelder. Hvor frustrerende det er å føle at man ikke mestrer foreldrerollen, og hvor lykkelig man blir i veldig, veldig korte øyeblikk, om hvor motbydelig barn kan være, og hvor kloke de overraskende er, kunne Steenstrup nylig fortelle.

Serien produseres av Bård Fjulsrud og Ida Håndlykken Kvernstrøm i Monster, med Gunnar Vikene som konseptuerende regissør og Charlotte Blom på regi i tre episoder.

Outlier er en ny norsk spenningsserie som nylig fikk premiere på alle Amedias nettaviser. Sammen med AmediaFilmCamp og det nordiske salgsselskapet REinvent har produsenten Shuuto gått utenom de etablerte finansieringsordningene i film- og tv-bransjen (les mer om det her). Serieskapere og ansvarlige produsenter er Kristine Berg og Arne Berggren som eier og driver Shuuto sammen. Amedia har kun rettigheter til å vise serien i Norge, og den er allerede solgt til et titalls land. HBO har også nå kjøpt rettighetene.

Serieskaper på Speed er Martin Lund, forfatter er Thorkild Schrumpf og Ape&Bjørn skal produsere.

Julie Andem og Joachim Trier i nytt serieprosjekt på Berlinalen

Julie Andem og Joachim Trier i nytt serieprosjekt på Berlinalen

Oslo Pictures skal presentere nytt serieprosjekt på Berlinalen med regissørene Joachim Trier, Julie Andem og Wim Wenders. Også seriene Pørni, Outlier og Speed skal luftes for den internasjonale bransjen.

Foto fra Berlinale Series Market

Bjørn Olaf Johannessen er forfatter og serieskaper på serieprosjektet This is Music som skal introduseres på Berlinalens samproduksjonsmarked Berlinale Series Market i begynnelsen av mars. Han har tidligere skrevet manus til Everything will be fine, et annet prosjekt der han også samarbeidet med Wim Wenders. Andre regissører på prosjektet er Joachim Trier, Julie Andem og musikklegenden David Byrne, melder Variety.

– Serien tar for seg hva musikk er og hva det betyr i livene våre. Hvis man kjenner til serien «Black Mirror» vil formatet være litt likt, men tema for serien er musikk, forteller Johannessen til VG.

Berlinale Series Market er festivalens marked for serieproduksjoner der man kan komme i kontakt med coprodusenter, finansiører og oppkjøpere. I år arrangeres det som resten av festivalen digitalt.

This is Music er ikke det eneste norske prosjektet som skal luftes for den internasjonale bransjen på Berlinalen. I programmet Series Market Selects blir de norske seriene Outlier, Pørni  og Speed presentert.

Henriette Steenstrup er forfatter, serieskaper og spiller hovedrollen i Pørni – en dramakomedie for Viaplay som er «en hyllest til alle omsorgspersoner».

– Jeg hadde lyst å skrive en ærlig serie om å være forelder. Hvor frustrerende det er å føle at man ikke mestrer foreldrerollen, og hvor lykkelig man blir i veldig, veldig korte øyeblikk, om hvor motbydelig barn kan være, og hvor kloke de overraskende er, kunne Steenstrup nylig fortelle.

Serien produseres av Bård Fjulsrud og Ida Håndlykken Kvernstrøm i Monster, med Gunnar Vikene som konseptuerende regissør og Charlotte Blom på regi i tre episoder.

Outlier er en ny norsk spenningsserie som nylig fikk premiere på alle Amedias nettaviser. Sammen med AmediaFilmCamp og det nordiske salgsselskapet REinvent har produsenten Shuuto gått utenom de etablerte finansieringsordningene i film- og tv-bransjen (les mer om det her). Serieskapere og ansvarlige produsenter er Kristine Berg og Arne Berggren som eier og driver Shuuto sammen. Amedia har kun rettigheter til å vise serien i Norge, og den er allerede solgt til et titalls land. HBO har også nå kjøpt rettighetene.

Serieskaper på Speed er Martin Lund, forfatter er Thorkild Schrumpf og Ape&Bjørn skal produsere.

MENY