Her kan du strømme åpningskonferansen på TIFF

Her kan du strømme åpningskonferansen på TIFF

Her kan du strømme åpningskonferansen på Tromsø Film Festival. Møt kulturministeren, NFI-ledelsen, filmpolitiske talspersoner og internasjonale aktører i samtale med ordstyrer Hilde Sandvik om et år som har endevendt filmen.

Fra studio i Tromsø leder ordstyrer Hilde Sandvik oss gjennom programmet for årets utgave av åpningskonferansen 2021. Få med deg alle innslagene her:

Statsråd Abid Raja gjør rede for et unntaksår som har krevd ekstraordinære tiltak fra både ham selv og bransjen. I 2020 ble filmbransjen kullkastet og endevendt, mens publikum har sett/konsumert/fråtset i film og drama-serier som aldri før. På årets konferanse ser vi på endringene og de store diskusjonene som rir bransjen nå.

PROGRAMMET:

VELKOMMEN
Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (SP) ønsker velkommen.

KULTURMINISTEREN
Filmpolitisk innlegg fra statsråd Abid Raja (V).

FRAMTIDEN ER HER
Tomas Eskilsson, strategisjef for Film i Väst, oppsummerer koronaåret og endringene vi nå ser. Hvilke trender har pandemien akselrert? Forsvinner kinovinduene? Hva betyr det for filmen at strømmegigantenes vekst bare tiltar i styrke? Hva er de aller viktigste filmpolitiske spørsmålene og hvordan skal de offentlige institusjonene forholde seg til en verden dominert av Netflix og Disney?

STRATEGI 2025
Kjersti Mo, direktør ved Norsk filminstitutt, legger fram instituttets langtidsstrategi for 2025. Hvordan svarer strategien på utfordringene film og tv-bransjen står overfor?

12:55 NYE FORSKRIFTER PÅ VEI
Lars Løge, avdelingsdirektør for utvikling og produksjon, presenterer status og forklarer hvorfor NFI har foreslått drastiske endringer i forskriften for filmstøtte.

NOE VUNNET, NOE TAPT
Vi får innspill fra produsentene Yngve Sæther, Maria Ekerhovd og Kjetil Omberg om de nye forskriftene, og hvordan vilkårene vil bli for finansiering av norske produksjoner. Hvilke filmer vil vi få? Hvilke vil vi ikke få?

HISTORIEFORTELLERNE
Bjørn Eirik Olsen legger fram rapporten Historiefortellerne – Ambisjoner, strukturer og økonomi i nordnorsk filmproduksjon. Rapporten er utarbeidet på vegne av Nordnorsk filmkommisjon.

I TIFF-studio får vi reaksjoner fra Linda Netland, Filmfond Nord, og Tor Vadseth, Nordnorsk filmsenter.

UTLANDET KOMMER
Working Title står bak 14 Oscar-vinnende filmer og en rekke suksessrike dramaserier. Nå er de aktuell med dramaserien The Devil’s Star basert på Jo Nesbøs bok. De er dessuten en av søkerne til den norske insentivordningen. Fra Working Title møter vi Sarah Jane-Wright og Rhian McCosker-Smith. De gir oss en rapport fra Storbritannia og dramaboomens frontlinje: Hvordan er utsiktene for å bringe internasjonale prosjekter til Norge?

I TIFF-studio møter vi Hilde Korsæth, nytilsatt leder for Nordnorsk filmkommisjon.

VALGÅRET 2021
Vi utfordrer opposisjonen og sparker i gang valgåret med fem aktuelle filmpolitiske spørsmål. Med Anette Trettebergstuen (AP) og Åslaug Sem-Jacobsen (SP).

ARRANGØRER: Troms og Finnmark fylkeskommune, Rushprint og Tromsø internasjonale filmfestival

Her kan du strømme åpningskonferansen på TIFF

Her kan du strømme åpningskonferansen på TIFF

Her kan du strømme åpningskonferansen på Tromsø Film Festival. Møt kulturministeren, NFI-ledelsen, filmpolitiske talspersoner og internasjonale aktører i samtale med ordstyrer Hilde Sandvik om et år som har endevendt filmen.

Fra studio i Tromsø leder ordstyrer Hilde Sandvik oss gjennom programmet for årets utgave av åpningskonferansen 2021. Få med deg alle innslagene her:

Statsråd Abid Raja gjør rede for et unntaksår som har krevd ekstraordinære tiltak fra både ham selv og bransjen. I 2020 ble filmbransjen kullkastet og endevendt, mens publikum har sett/konsumert/fråtset i film og drama-serier som aldri før. På årets konferanse ser vi på endringene og de store diskusjonene som rir bransjen nå.

PROGRAMMET:

VELKOMMEN
Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (SP) ønsker velkommen.

KULTURMINISTEREN
Filmpolitisk innlegg fra statsråd Abid Raja (V).

FRAMTIDEN ER HER
Tomas Eskilsson, strategisjef for Film i Väst, oppsummerer koronaåret og endringene vi nå ser. Hvilke trender har pandemien akselrert? Forsvinner kinovinduene? Hva betyr det for filmen at strømmegigantenes vekst bare tiltar i styrke? Hva er de aller viktigste filmpolitiske spørsmålene og hvordan skal de offentlige institusjonene forholde seg til en verden dominert av Netflix og Disney?

STRATEGI 2025
Kjersti Mo, direktør ved Norsk filminstitutt, legger fram instituttets langtidsstrategi for 2025. Hvordan svarer strategien på utfordringene film og tv-bransjen står overfor?

12:55 NYE FORSKRIFTER PÅ VEI
Lars Løge, avdelingsdirektør for utvikling og produksjon, presenterer status og forklarer hvorfor NFI har foreslått drastiske endringer i forskriften for filmstøtte.

NOE VUNNET, NOE TAPT
Vi får innspill fra produsentene Yngve Sæther, Maria Ekerhovd og Kjetil Omberg om de nye forskriftene, og hvordan vilkårene vil bli for finansiering av norske produksjoner. Hvilke filmer vil vi få? Hvilke vil vi ikke få?

HISTORIEFORTELLERNE
Bjørn Eirik Olsen legger fram rapporten Historiefortellerne – Ambisjoner, strukturer og økonomi i nordnorsk filmproduksjon. Rapporten er utarbeidet på vegne av Nordnorsk filmkommisjon.

I TIFF-studio får vi reaksjoner fra Linda Netland, Filmfond Nord, og Tor Vadseth, Nordnorsk filmsenter.

UTLANDET KOMMER
Working Title står bak 14 Oscar-vinnende filmer og en rekke suksessrike dramaserier. Nå er de aktuell med dramaserien The Devil’s Star basert på Jo Nesbøs bok. De er dessuten en av søkerne til den norske insentivordningen. Fra Working Title møter vi Sarah Jane-Wright og Rhian McCosker-Smith. De gir oss en rapport fra Storbritannia og dramaboomens frontlinje: Hvordan er utsiktene for å bringe internasjonale prosjekter til Norge?

I TIFF-studio møter vi Hilde Korsæth, nytilsatt leder for Nordnorsk filmkommisjon.

VALGÅRET 2021
Vi utfordrer opposisjonen og sparker i gang valgåret med fem aktuelle filmpolitiske spørsmål. Med Anette Trettebergstuen (AP) og Åslaug Sem-Jacobsen (SP).

ARRANGØRER: Troms og Finnmark fylkeskommune, Rushprint og Tromsø internasjonale filmfestival

MENY