Tv-serien «Grevlingene» er Barnefilmfestivalens pitchevinner

Tv-serien «Grevlingene» er Barnefilmfestivalens pitchevinner

Paul Magnus Lundø vant Barnefilmfestivalens pitchekonkurranse med seriekonseptet «Grevlingene» Det er et kjærlighetsbrev til bygda og speideren, med musikk av Tønes.

For tredje gang har Barnefilmfestivalen og Mediefondet Zefyr arrangert pitchekonkurranse som setter søkelyset på ideer til kinofilm og tv-serier med barn som målgruppe. Premien er på 100 000 kroner. Av totalt 29 påmeldte bidrag var det 7 pitcher som fikk delta i årets konkurranse.

Vinnerpitchen Grevlingene er en tv-serie for barn i aldersgruppen 6 til 12 år. Serien er et kjærlighetsbrev til bygda generelt og speideren spesielt, heter det i pressemeldingen. Handlingen dreier seg om en liten speiderpatruljes kamp mot en hevngjerrig byråkrat. Serien skisseres som 10 episoder á 15 minutter. Serien er tenkt for de nordiske tv-kanalene. Manusforfatter og regissør er Paul Magnus Lundø. Produsent er Filmfolket AS ved Magne Østby. Serien lages i samarbeid med Viafilm.

Den kjente artisten Tønes har bidratt i historieutviklingen og tanken er også at han vil stå for filmmusikken. Serieskaperne melder at det heller ikke er umulig at Tønes også dukker opp på skjermen.

Juryens begrunnelse går som følger:

«Det var stor bredde og variasjon i valg av både sjanger, format og tematikk blant bidragene, som har gjort juryarbeidet både spennende og morsomt. Juryen synes det er inspirerende å se at det utvikles så mange originale film- og tv-prosjekter for barn og unge, i en ekstraordinær og krevende tid for hele bransjen og håper derfor flere av prosjektene blir realisert og får sitt fortjente møte med publikum. I år har imidlertid juryen samlet seg om en soleklar vinner: – Det er et solid og gjennomarbeidet prosjekt, med et tydelig overskuddspreg og med bred publikumsappell. Juryen lot seg også begeistre av en svært god og original pitch, som tar oss med inn i et underfundig, lunt og nostalgisk univers, i en liten bygd på Sør-Vestlandet. Her er det eventyr, spenning og humor langs velkjente konfliktlinjer, og juryen ser klare paralleller til både «The Goonies», «Moonrise Kingdom» og «ORPS». Men først og fremst er dette en ektefølt og kjærlig hyllest til livet på bygda, og til hele den norske speiderbevegelsen, som vi gleder oss til å få ta del i. Vinneren av Barnefilmfestivalen og Zefyrs pitchekonkurranse 2020 er: GREVLINGENE av Paul Magnus Lundø.»

Årets jury har bestått av filmprodusert Tonje Skar Reiersen (Mikrofilm), Kinodirektør Kim Skarning Andersen (KinoSør) og direktør Magnus Thomassen (Mediefondet Zefyr).

Tv-serien «Grevlingene» er Barnefilmfestivalens pitchevinner

Tv-serien «Grevlingene» er Barnefilmfestivalens pitchevinner

Paul Magnus Lundø vant Barnefilmfestivalens pitchekonkurranse med seriekonseptet «Grevlingene» Det er et kjærlighetsbrev til bygda og speideren, med musikk av Tønes.

For tredje gang har Barnefilmfestivalen og Mediefondet Zefyr arrangert pitchekonkurranse som setter søkelyset på ideer til kinofilm og tv-serier med barn som målgruppe. Premien er på 100 000 kroner. Av totalt 29 påmeldte bidrag var det 7 pitcher som fikk delta i årets konkurranse.

Vinnerpitchen Grevlingene er en tv-serie for barn i aldersgruppen 6 til 12 år. Serien er et kjærlighetsbrev til bygda generelt og speideren spesielt, heter det i pressemeldingen. Handlingen dreier seg om en liten speiderpatruljes kamp mot en hevngjerrig byråkrat. Serien skisseres som 10 episoder á 15 minutter. Serien er tenkt for de nordiske tv-kanalene. Manusforfatter og regissør er Paul Magnus Lundø. Produsent er Filmfolket AS ved Magne Østby. Serien lages i samarbeid med Viafilm.

Den kjente artisten Tønes har bidratt i historieutviklingen og tanken er også at han vil stå for filmmusikken. Serieskaperne melder at det heller ikke er umulig at Tønes også dukker opp på skjermen.

Juryens begrunnelse går som følger:

«Det var stor bredde og variasjon i valg av både sjanger, format og tematikk blant bidragene, som har gjort juryarbeidet både spennende og morsomt. Juryen synes det er inspirerende å se at det utvikles så mange originale film- og tv-prosjekter for barn og unge, i en ekstraordinær og krevende tid for hele bransjen og håper derfor flere av prosjektene blir realisert og får sitt fortjente møte med publikum. I år har imidlertid juryen samlet seg om en soleklar vinner: – Det er et solid og gjennomarbeidet prosjekt, med et tydelig overskuddspreg og med bred publikumsappell. Juryen lot seg også begeistre av en svært god og original pitch, som tar oss med inn i et underfundig, lunt og nostalgisk univers, i en liten bygd på Sør-Vestlandet. Her er det eventyr, spenning og humor langs velkjente konfliktlinjer, og juryen ser klare paralleller til både «The Goonies», «Moonrise Kingdom» og «ORPS». Men først og fremst er dette en ektefølt og kjærlig hyllest til livet på bygda, og til hele den norske speiderbevegelsen, som vi gleder oss til å få ta del i. Vinneren av Barnefilmfestivalen og Zefyrs pitchekonkurranse 2020 er: GREVLINGENE av Paul Magnus Lundø.»

Årets jury har bestått av filmprodusert Tonje Skar Reiersen (Mikrofilm), Kinodirektør Kim Skarning Andersen (KinoSør) og direktør Magnus Thomassen (Mediefondet Zefyr).

MENY