To IDFA-priser til norskproduserte «Radiograph of a Family»

To IDFA-priser til norskproduserte «Radiograph of a Family»

Den norskproduserte dokumentarfilmen «Radiograph of a Family» av Firouzeh Khosrovani er tildelt hovedprisen på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam. Den fikk også prisen for kreativ bruk av arkivmateriale.

Det er den iransk-sveitsiske regissøren Firouzeh Khosrovani som sammen med den norske produsenten Antipode films har deltatt i hovedkonkurransen og ble tildelt hovedprisen der. Men filmskaperne ble altså tildelt enda en pris – for sin kreative bruk av arkivmateriale. IDFA er verdens ledende bransjefestival for dokumentarfilm, og en av de største for dokumentarfilm overhode.

Radiograph of a Family tar med seeren «på en personlig reise inn i den sosiale genetikken bak moderne iransk historie og identitet. Regissør Khosrovani vokste opp i en familie som ble dypt splittet av revolusjonen i 1979. Gjennom sin egen familiehistorie viser hun fram det komplekse puslespillet som utgjør moderne iransk identitet,» heter det i omtalen.

Filmens norske produsenter er Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg. Eksekutiv produsent er Janne Hjeltnes. Coprodusenter er Rainy Pictures,DV Films og Storyline Studios. Filmen har mottatt tilskudd fra Viken filmsenter og Fritt Ord.

Firouzeh Khosrovani er født i Iran og bosatt i Sveits. Hun debuterte i 2004 med  Life Train, en dokumentar om terapeutiske øvelser som barn i Iran gjennomfører for å bearbeide traumene etter jordskjelv. Hun har regissert flere dokumentarer og vunnet priser, blant annet Oxfam Justice Award på IDFA for hennes forrige film, Fest of Duty (2014).

De to prisene Khosrovani og de norske produsentene er tildelt er IDFA Award for Best Feature-Length Documentary og Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award for best creative use of archive – på henholdsvis 20.000 Euro og 5.000 Euro. Prispengene går til filmens regissør.

Første mulighet til å få sett filmen i Norge er under Film fra Sør-festivalen, som åpner i dag, der den skal ha tre nettbaserte visninger.

To IDFA-priser til norskproduserte «Radiograph of a Family»

To IDFA-priser til norskproduserte «Radiograph of a Family»

Den norskproduserte dokumentarfilmen «Radiograph of a Family» av Firouzeh Khosrovani er tildelt hovedprisen på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam. Den fikk også prisen for kreativ bruk av arkivmateriale.

Det er den iransk-sveitsiske regissøren Firouzeh Khosrovani som sammen med den norske produsenten Antipode films har deltatt i hovedkonkurransen og ble tildelt hovedprisen der. Men filmskaperne ble altså tildelt enda en pris – for sin kreative bruk av arkivmateriale. IDFA er verdens ledende bransjefestival for dokumentarfilm, og en av de største for dokumentarfilm overhode.

Radiograph of a Family tar med seeren «på en personlig reise inn i den sosiale genetikken bak moderne iransk historie og identitet. Regissør Khosrovani vokste opp i en familie som ble dypt splittet av revolusjonen i 1979. Gjennom sin egen familiehistorie viser hun fram det komplekse puslespillet som utgjør moderne iransk identitet,» heter det i omtalen.

Filmens norske produsenter er Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg. Eksekutiv produsent er Janne Hjeltnes. Coprodusenter er Rainy Pictures,DV Films og Storyline Studios. Filmen har mottatt tilskudd fra Viken filmsenter og Fritt Ord.

Firouzeh Khosrovani er født i Iran og bosatt i Sveits. Hun debuterte i 2004 med  Life Train, en dokumentar om terapeutiske øvelser som barn i Iran gjennomfører for å bearbeide traumene etter jordskjelv. Hun har regissert flere dokumentarer og vunnet priser, blant annet Oxfam Justice Award på IDFA for hennes forrige film, Fest of Duty (2014).

De to prisene Khosrovani og de norske produsentene er tildelt er IDFA Award for Best Feature-Length Documentary og Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award for best creative use of archive – på henholdsvis 20.000 Euro og 5.000 Euro. Prispengene går til filmens regissør.

Første mulighet til å få sett filmen i Norge er under Film fra Sør-festivalen, som åpner i dag, der den skal ha tre nettbaserte visninger.

MENY