Tilskudd til Wirkola, Dahlsbakken og Bustnes

Tilskudd til Wirkola, Dahlsbakken og Bustnes

Filminvest gir produksjonstilskudd til tre langfilmer: Horrorfilmen «Possession», politikerportrettet «Trond Giske – makta rår» og den internasjonale thrilleren «I onde dager» med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene.

Foto: Noomi Rapace og Aksel Hennie har hovedrollene i  «I Onde Dager» – også kjent som «The Trip»

Forrige uke var det utviklingstilskudd fra Filminvest som ble offentliggjort – denne gangen er det produksjonstilskudd til selskaper med tilhold i regionen Trøndelag og Innlandet.

Filmbros Europe mottar én million kroner i produksjonsstøtte til horrofilmen Possession (arbeidstittel) – «en episk high-end sjangerfilm med høy kunstnerisk kvalitet, ledet an av et imponerende ensemble med norske skuespillere», som det heter i konsulentvurderingen.

«Året er 1918. Spanskesyken herjer. En pastor vender hjem til familien i Norge for å starte en menighet, etter flere år som misjonær på Madagaskar. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes begynner en ubestemmelig ondskap å hjemsøke nybyggerne.»

Possession er en psykologisk horrorfilm, med regi av Henrik Martin Dahlsbakken. Den skal i sin helhet filmes på Røros og Tolga med Jan Sælid, Tarjei Sandvik Moe, Anna Hjarne, Dennis Storhøi, Nina Ellen Ødegård, Benjamin Helstad, Ragne Grande og Ellen Dorrit Petersen i ledende roller. Filmen distribueres av SF Studios med REinvent Studios som internasjonal salgsagent.

UpNorth Film tildeles 500 000 kroner til kinodokumentaren Trond Giske – makta rår. Regissør Håvard Bustnes har fulgt Giske fra august 2018, og med unik tilgang kommer han tett på politikeren. «Bustnes følger Giskes forsøk på å reise seg etter meetoo-avsløringene, og ser tilbake på tiden da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister, til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklagene om seksuell trakassering». Fondet har støttet prosjektet tidligere.

74 Pictures mottar én million kroner til spillefilmen I onde dager – en thriller med regi av Tommy Wirkola og Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene. Den internasjonale tittelen er The Trip.

I følge Deadline handler The Trip om et dysfunksjonelt ektepar, spilt av Hennie og Rapace, som er på vei til en avsidesliggende hytte under påskudd å finne sammen igjen – mens begge har hemmelige planer om å ta livet av den andre. Før de får realisert disse planene får de imidlertid uventet besøk, som gjør at paret møter større fare enn de selv kunne ha planlagt. Manuskriptet er skrevet av Wirkola sammen med Nick Ball og John Niven, og filmen produseres av det norske selskapet 74 Entertainment ved Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg. The Trip skal distribueres av Nordisk Film Distribusjon i Skandinavia.

Tilskudd til Wirkola, Dahlsbakken og Bustnes

Tilskudd til Wirkola, Dahlsbakken og Bustnes

Filminvest gir produksjonstilskudd til tre langfilmer: Horrorfilmen «Possession», politikerportrettet «Trond Giske – makta rår» og den internasjonale thrilleren «I onde dager» med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene.

Foto: Noomi Rapace og Aksel Hennie har hovedrollene i  «I Onde Dager» – også kjent som «The Trip»

Forrige uke var det utviklingstilskudd fra Filminvest som ble offentliggjort – denne gangen er det produksjonstilskudd til selskaper med tilhold i regionen Trøndelag og Innlandet.

Filmbros Europe mottar én million kroner i produksjonsstøtte til horrofilmen Possession (arbeidstittel) – «en episk high-end sjangerfilm med høy kunstnerisk kvalitet, ledet an av et imponerende ensemble med norske skuespillere», som det heter i konsulentvurderingen.

«Året er 1918. Spanskesyken herjer. En pastor vender hjem til familien i Norge for å starte en menighet, etter flere år som misjonær på Madagaskar. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes begynner en ubestemmelig ondskap å hjemsøke nybyggerne.»

Possession er en psykologisk horrorfilm, med regi av Henrik Martin Dahlsbakken. Den skal i sin helhet filmes på Røros og Tolga med Jan Sælid, Tarjei Sandvik Moe, Anna Hjarne, Dennis Storhøi, Nina Ellen Ødegård, Benjamin Helstad, Ragne Grande og Ellen Dorrit Petersen i ledende roller. Filmen distribueres av SF Studios med REinvent Studios som internasjonal salgsagent.

UpNorth Film tildeles 500 000 kroner til kinodokumentaren Trond Giske – makta rår. Regissør Håvard Bustnes har fulgt Giske fra august 2018, og med unik tilgang kommer han tett på politikeren. «Bustnes følger Giskes forsøk på å reise seg etter meetoo-avsløringene, og ser tilbake på tiden da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister, til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklagene om seksuell trakassering». Fondet har støttet prosjektet tidligere.

74 Pictures mottar én million kroner til spillefilmen I onde dager – en thriller med regi av Tommy Wirkola og Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene. Den internasjonale tittelen er The Trip.

I følge Deadline handler The Trip om et dysfunksjonelt ektepar, spilt av Hennie og Rapace, som er på vei til en avsidesliggende hytte under påskudd å finne sammen igjen – mens begge har hemmelige planer om å ta livet av den andre. Før de får realisert disse planene får de imidlertid uventet besøk, som gjør at paret møter større fare enn de selv kunne ha planlagt. Manuskriptet er skrevet av Wirkola sammen med Nick Ball og John Niven, og filmen produseres av det norske selskapet 74 Entertainment ved Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg. The Trip skal distribueres av Nordisk Film Distribusjon i Skandinavia.

MENY