Blått Lerret live stream: Aksel, Gunda, Oslo-København og Atlantic Crossing

Blått Lerret live stream: Aksel, Gunda, Oslo-København og Atlantic Crossing

Få med deg live strømmingen fra Blått Lerret: Møt folkene bak kinodokumentarene «Aksel» og «Gunda», spillefilmen «Oslo – København» og NRK-storsatsningen «Atlantic Crossing».

Denne spesielle utgaven av Blått Lerret strømmes på rushprint.no fra Vega Scene onsdag 4. november, kl 19 (sjekk ut programmet lenger ned i saken).

(Vi anbefaler at du bruker gode hodetelefoner eller ørepropper for best lytteopplevelse)

Om programmet:

Programmet består av tv-serien Atlantic Crossing, spillefilmen Oslo – København og de to kinodokumentarene Aksel og Gunda.

Kveldens gjester er regissørene Even Sigstad og Filip Christensen fra Aksel; fotograf Egil Håskjold Larsen og produsent Anita Rehoff Larsen fra Gunda; Jan Vardøen og skuespillerne Rudy Claes og Lars Berge fra Oslo – København; samt serieskaperne fra Atlantic Crossing. Kveldens programleder er Kalle Løchen.

Arrangementet strømmes på rushprint.no fra Vega Scene onsdag 4. november 2020 kl. 19:00. Den digitale versjonen gjennomføres av DMG.no LYD LYS SCENE.


Om produksjonene:

AKSEL: Regissører: Even Sigstad og Filip Christensen. Produksjonsselskap: Field Productions. Kinodokumentaren om en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene, Aksel Lund Svindal, skildrer dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet utenfor bakken og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene. Aksel er en film om viljestyrke, frykt og samhold, som gir et unikt innblikk i en eventyrlig og spektakulær idrettskarriere.

Begge regissører er gjester i studio sammen med Aksel Lund Svindal.

GUNDA: Regissør: Victor Kossakovsky. Produksjonsselskap: Sant & Usant ved Anita Rehoff Larsen. På en idyllisk gård i Vestfold følger vi grisen Gunda og hennes nyfødte grisunger. I tillegg blir vi kjent med kuer og kyllinger, deriblant en kylling med ett bein som prøver å fly. Gunda er en sanselig, lavmælt og rørende kinodokumentar som inviterer publikum til å se og føle fra dyrenes perspektiv. Filmen av den erfarne dokumentarfilmskaperen Victor Kossakovsky ble en av «snakkisene» under filmfestivalen i Berlin der den hadde sin verdenspremiere tidligere i år, og har den amerikanske skuespilleren Joaquin Phoenix med som eksekutiv produsent.

Fotograf Egil Håskjold Larsen og produsent Anita Rehoff Larsen er gjester i studio.

OSLO – KØBENHAVN:  Regissør: Jan Vardøen. Produksjonsselskap: Beacon Isle Production ved Christine Robsahm. Linn og Ingar driver et vellykket inkassobyrå i Oslo. Ambisiøse og dyktige Ingeborg jobber for Linn som regnskapsfører, og som en påskjønnelse inviterer de henne og samboeren Tom på en tur til København med danskebåten. På overfarten stiller Linn, som alltid har ønsket seg barn uten å få det til, Ingeborg et uvanlig spørsmål som setter alles forhold under sterkt press. Skuespillere i filmen er Ruby Claes, Hallvard Holmen, Kathrine Thorborg Johansen og Lars Berge.

Regissør og manusforfatter Jan Vardøen samt skuespillerne Rudy Claes og Lars Berge er gjester studio.

ATLANTIC CROSSING:  Serieskaper og regissør: Alexander Eik. Produksjonsselskap: Cinenord ved Silje Hopland Eik for NRK. TV-serien Atlantic Crossing er inspirert av den lite fortalte historien om kronprinsesse Märthas avgjørende innsats for Norge under 2. verdenskrig. Gjennom sitt vennskap med Franklin D. Roosevelt grep hun muligheten til å påvirke presidenten i en tid da Norge og de allierte desperat trengte hjelp fra det da nøytrale USA i kampen mot Hitler. Storsatsingen har Sofia Helin, Kyle MacLachlan og Tobias Santelmann øverst på rollelista, og er allerede solgt til en rekke land.

Gjester fra prosjektet er foreløpig ikke bekreftet.


Blått Lerret ble arrangert for første gang i 2003, på initiativ av Rushprint – først på Blå, og senere på Parkteateret i Oslo. I 2019 overlot Norsk filminstitutt ansvaret for arrangementet til Vega Scene, Oslo Pix og Høyskolen Kristiania Westerdals. Arrangementet er støttet av NFI og Rushprint.


 

Blått Lerret live stream: Aksel, Gunda, Oslo-København og Atlantic Crossing

Blått Lerret live stream: Aksel, Gunda, Oslo-København og Atlantic Crossing

Få med deg live strømmingen fra Blått Lerret: Møt folkene bak kinodokumentarene «Aksel» og «Gunda», spillefilmen «Oslo – København» og NRK-storsatsningen «Atlantic Crossing».

Denne spesielle utgaven av Blått Lerret strømmes på rushprint.no fra Vega Scene onsdag 4. november, kl 19 (sjekk ut programmet lenger ned i saken).

(Vi anbefaler at du bruker gode hodetelefoner eller ørepropper for best lytteopplevelse)

Om programmet:

Programmet består av tv-serien Atlantic Crossing, spillefilmen Oslo – København og de to kinodokumentarene Aksel og Gunda.

Kveldens gjester er regissørene Even Sigstad og Filip Christensen fra Aksel; fotograf Egil Håskjold Larsen og produsent Anita Rehoff Larsen fra Gunda; Jan Vardøen og skuespillerne Rudy Claes og Lars Berge fra Oslo – København; samt serieskaperne fra Atlantic Crossing. Kveldens programleder er Kalle Løchen.

Arrangementet strømmes på rushprint.no fra Vega Scene onsdag 4. november 2020 kl. 19:00. Den digitale versjonen gjennomføres av DMG.no LYD LYS SCENE.


Om produksjonene:

AKSEL: Regissører: Even Sigstad og Filip Christensen. Produksjonsselskap: Field Productions. Kinodokumentaren om en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene, Aksel Lund Svindal, skildrer dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet utenfor bakken og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene. Aksel er en film om viljestyrke, frykt og samhold, som gir et unikt innblikk i en eventyrlig og spektakulær idrettskarriere.

Begge regissører er gjester i studio sammen med Aksel Lund Svindal.

GUNDA: Regissør: Victor Kossakovsky. Produksjonsselskap: Sant & Usant ved Anita Rehoff Larsen. På en idyllisk gård i Vestfold følger vi grisen Gunda og hennes nyfødte grisunger. I tillegg blir vi kjent med kuer og kyllinger, deriblant en kylling med ett bein som prøver å fly. Gunda er en sanselig, lavmælt og rørende kinodokumentar som inviterer publikum til å se og føle fra dyrenes perspektiv. Filmen av den erfarne dokumentarfilmskaperen Victor Kossakovsky ble en av «snakkisene» under filmfestivalen i Berlin der den hadde sin verdenspremiere tidligere i år, og har den amerikanske skuespilleren Joaquin Phoenix med som eksekutiv produsent.

Fotograf Egil Håskjold Larsen og produsent Anita Rehoff Larsen er gjester i studio.

OSLO – KØBENHAVN:  Regissør: Jan Vardøen. Produksjonsselskap: Beacon Isle Production ved Christine Robsahm. Linn og Ingar driver et vellykket inkassobyrå i Oslo. Ambisiøse og dyktige Ingeborg jobber for Linn som regnskapsfører, og som en påskjønnelse inviterer de henne og samboeren Tom på en tur til København med danskebåten. På overfarten stiller Linn, som alltid har ønsket seg barn uten å få det til, Ingeborg et uvanlig spørsmål som setter alles forhold under sterkt press. Skuespillere i filmen er Ruby Claes, Hallvard Holmen, Kathrine Thorborg Johansen og Lars Berge.

Regissør og manusforfatter Jan Vardøen samt skuespillerne Rudy Claes og Lars Berge er gjester studio.

ATLANTIC CROSSING:  Serieskaper og regissør: Alexander Eik. Produksjonsselskap: Cinenord ved Silje Hopland Eik for NRK. TV-serien Atlantic Crossing er inspirert av den lite fortalte historien om kronprinsesse Märthas avgjørende innsats for Norge under 2. verdenskrig. Gjennom sitt vennskap med Franklin D. Roosevelt grep hun muligheten til å påvirke presidenten i en tid da Norge og de allierte desperat trengte hjelp fra det da nøytrale USA i kampen mot Hitler. Storsatsingen har Sofia Helin, Kyle MacLachlan og Tobias Santelmann øverst på rollelista, og er allerede solgt til en rekke land.

Gjester fra prosjektet er foreløpig ikke bekreftet.


Blått Lerret ble arrangert for første gang i 2003, på initiativ av Rushprint – først på Blå, og senere på Parkteateret i Oslo. I 2019 overlot Norsk filminstitutt ansvaret for arrangementet til Vega Scene, Oslo Pix og Høyskolen Kristiania Westerdals. Arrangementet er støttet av NFI og Rushprint.


 

MENY