Krigsserie om kvinnelig pilot vant Movies on War-pitchen

Krigsserie om kvinnelig pilot vant Movies on War-pitchen

Ideen til serien «Wings for Norway», om en kvinnelig norsk pilot under 2. verdenskrig, vant årets pitche-konkurranse på Movies on War-festivalen.

Forfatter og regissør Peter Theisen Amlie og produsent Aurora Bjørnhaug i 4 1/2 Film ble i går tildelt pitcheprisen under Movies on War-festivalen på Elverum som pågår fra 19-22.november. Prisen er på 100 000 kroner, sponset av Sparebank1 Østlandet.

Juryens formann, Stig Andersen, sa at det var tett mellom vinnerkandidatene, men at «Wings for Norway» peket seg ut ved sitt kvinneperspektiv. Sammen med jurykollegaene Maria Kluge (Østnorsk filmsenter) og produsent og filmkomponist Stein Berge Svendsen, begrunnet han tildelingen slik:

«MoW vil gi kjente og ukjente historier en ny twist og nye innfallsvinkler – og det mener jeg vi har funnet. Det er ganske slående at kvinners innsats i det historiske forløp i økende grad trekkes frem og det synes vi er veldig betimelig og flott. Årets vinner gjør dette. Den forteller en historie som er ukjent og samtidig kan gjenkjennes i dag. Gjennom en kvinne får vi innblikk i vilje til å følge en drøm, men denne drømmen blir møtt av en virkelighet styrt av samfunnets fordommer og konvensjoner. Fordommer og kovensjoner vi er sikre på at mange kan kjenne igjen i dag, ikke minst kvinner. Juryen har tro på at denne serien vil kunne nå et stort internasjonalt publikum – og selvfølgelig også et nasjonalt. Fordi historien drives av sterke karakterer med overraskende vendinger, og det er gjennomført med et moderne formspråk – og vinneren er WINGS FOR NORWAY.»

Pitchekonkurransen på MoW er åpen for alle manusforfattere. Ideen må være relatert til krig, konflikt, fred og forsoning, forankret i norsk historie eller samtid. Juryen oppfordrer til bidrag som utvider perspektivene og forståelsen av krig og krigens konsekvens. Blant tidligere vinnere finner vi Jan Trygve Røyneland for pitchen til Kongens nei, som Erik Poppe har hatt regi på og delvis ble spilt inn i Elverum-området. Årets åpningsfilm er En ny start av Ala’a Mohsen. Filmen vant pitchen på festivalen representert ved co-produsent Kristian Mosvold i 2017.

 

Krigsserie om kvinnelig pilot vant Movies on War-pitchen

Krigsserie om kvinnelig pilot vant Movies on War-pitchen

Ideen til serien «Wings for Norway», om en kvinnelig norsk pilot under 2. verdenskrig, vant årets pitche-konkurranse på Movies on War-festivalen.

Forfatter og regissør Peter Theisen Amlie og produsent Aurora Bjørnhaug i 4 1/2 Film ble i går tildelt pitcheprisen under Movies on War-festivalen på Elverum som pågår fra 19-22.november. Prisen er på 100 000 kroner, sponset av Sparebank1 Østlandet.

Juryens formann, Stig Andersen, sa at det var tett mellom vinnerkandidatene, men at «Wings for Norway» peket seg ut ved sitt kvinneperspektiv. Sammen med jurykollegaene Maria Kluge (Østnorsk filmsenter) og produsent og filmkomponist Stein Berge Svendsen, begrunnet han tildelingen slik:

«MoW vil gi kjente og ukjente historier en ny twist og nye innfallsvinkler – og det mener jeg vi har funnet. Det er ganske slående at kvinners innsats i det historiske forløp i økende grad trekkes frem og det synes vi er veldig betimelig og flott. Årets vinner gjør dette. Den forteller en historie som er ukjent og samtidig kan gjenkjennes i dag. Gjennom en kvinne får vi innblikk i vilje til å følge en drøm, men denne drømmen blir møtt av en virkelighet styrt av samfunnets fordommer og konvensjoner. Fordommer og kovensjoner vi er sikre på at mange kan kjenne igjen i dag, ikke minst kvinner. Juryen har tro på at denne serien vil kunne nå et stort internasjonalt publikum – og selvfølgelig også et nasjonalt. Fordi historien drives av sterke karakterer med overraskende vendinger, og det er gjennomført med et moderne formspråk – og vinneren er WINGS FOR NORWAY.»

Pitchekonkurransen på MoW er åpen for alle manusforfattere. Ideen må være relatert til krig, konflikt, fred og forsoning, forankret i norsk historie eller samtid. Juryen oppfordrer til bidrag som utvider perspektivene og forståelsen av krig og krigens konsekvens. Blant tidligere vinnere finner vi Jan Trygve Røyneland for pitchen til Kongens nei, som Erik Poppe har hatt regi på og delvis ble spilt inn i Elverum-området. Årets åpningsfilm er En ny start av Ala’a Mohsen. Filmen vant pitchen på festivalen representert ved co-produsent Kristian Mosvold i 2017.

 

MENY