«Atlantic Crossing»-episode rundet en million seere

«Atlantic Crossing»-episode rundet en million seere

De norske anmelderne har vært lunkne, men seerne slutter foreløpig godt opp om «Atlantic Crossing». Første episoden passerte i går en million seere på lineær-tv og nett.

Første episode av dramaserien Atlantic Crossing passerte i går en million seere totalt på lineær-TV og nett. 700.000 så episoden på NRK1 premieresøndagen 25. oktober og 302.000 har så langt sett den i strømmetjenesten NRK TV.

Det er NRK som melder om dette.

Seertallene for episode 2 og 3 er henholdsvis 893.000 og 765.000 foreløpig.

Atlantic Crossing kan dermed ligge an til å havne på nivå med 22. juli og Heimebane 2, som er to av NRKs mest sette serier siste året med om lag en million seere i snitt per episode, tror NRK.

Til tross for lunkne og til dels negative anmeldelser, slutter seerne altså godt opp om serien, i hvert fall så langt.

Atlantic Crossing har vært den største og mest omtalte norske dramasatsingen på lenge. Ikke bare var det turbulens under innspillingen, men selve tematikken har utløst debatt om hvor langt man kan gå i å dikte fritt rundt annen verdenskrig og kongehusets rolle.

Serien dramatiserer en kritisk periode i det norske kongehusets historie. Vi følger kronprinsesse Marthas (Sofia Helin) flukt til USA under den innledende fasen av krigen da tyskerne okkuperte Norge. Det finnes ikke så mange kilder som beskriver hva som skjedde da hun innledet sitt vennskap med president Roosevelt (Kyle MacLachlan). Derfor har serieskaper, regissør og medforfatter Alexander Eik vekslet mellom fiksjon og historiske fakta. Til Rushprint kunne han i forkant av premieren fortelle at han forventet kjeft for disse frihetene han har tatt.

Atlantic Crossing ble allerede før premieren solgt til en lang rekke land, deriblant Italia, Østerrike, Frankrike, Tyskland, Russland og Australia. Til sammen er det hittil 30 land som har rettigheter til å sende originalserien.

I går hadde serien premiere på den tyske strømmetjenesten Magenta TV. Også PBS Masterpiece, som ofte viser britiske kvalitetsserier for amerikanske seere, skal vise serien våren 2021.

«Atlantic Crossing»-episode rundet en million seere

«Atlantic Crossing»-episode rundet en million seere

De norske anmelderne har vært lunkne, men seerne slutter foreløpig godt opp om «Atlantic Crossing». Første episoden passerte i går en million seere på lineær-tv og nett.

Første episode av dramaserien Atlantic Crossing passerte i går en million seere totalt på lineær-TV og nett. 700.000 så episoden på NRK1 premieresøndagen 25. oktober og 302.000 har så langt sett den i strømmetjenesten NRK TV.

Det er NRK som melder om dette.

Seertallene for episode 2 og 3 er henholdsvis 893.000 og 765.000 foreløpig.

Atlantic Crossing kan dermed ligge an til å havne på nivå med 22. juli og Heimebane 2, som er to av NRKs mest sette serier siste året med om lag en million seere i snitt per episode, tror NRK.

Til tross for lunkne og til dels negative anmeldelser, slutter seerne altså godt opp om serien, i hvert fall så langt.

Atlantic Crossing har vært den største og mest omtalte norske dramasatsingen på lenge. Ikke bare var det turbulens under innspillingen, men selve tematikken har utløst debatt om hvor langt man kan gå i å dikte fritt rundt annen verdenskrig og kongehusets rolle.

Serien dramatiserer en kritisk periode i det norske kongehusets historie. Vi følger kronprinsesse Marthas (Sofia Helin) flukt til USA under den innledende fasen av krigen da tyskerne okkuperte Norge. Det finnes ikke så mange kilder som beskriver hva som skjedde da hun innledet sitt vennskap med president Roosevelt (Kyle MacLachlan). Derfor har serieskaper, regissør og medforfatter Alexander Eik vekslet mellom fiksjon og historiske fakta. Til Rushprint kunne han i forkant av premieren fortelle at han forventet kjeft for disse frihetene han har tatt.

Atlantic Crossing ble allerede før premieren solgt til en lang rekke land, deriblant Italia, Østerrike, Frankrike, Tyskland, Russland og Australia. Til sammen er det hittil 30 land som har rettigheter til å sende originalserien.

I går hadde serien premiere på den tyske strømmetjenesten Magenta TV. Også PBS Masterpiece, som ofte viser britiske kvalitetsserier for amerikanske seere, skal vise serien våren 2021.

MENY