Publikumspris til Elleville Elfrid på polsk barnefestival

Publikumspris til Elleville Elfrid på polsk barnefestival

Elleville Elfrid mottok i går publikumsprisen for beste film under Polens største barnefilmfestival, Kino Dzieci.

Kino Dzieci er en barnefilmfestival som sikter seg inn mot barn i alderen 4-12 år og som velger filmer «basert på kriterier som produksjonsverdi, kunstneriske kvaliteter og hvorvidt filmen er lærerik eller ikke,» som det heter i pressemeldingen.

Filmene vises i 20 forskjellige byer i Polen. Blant de utvalgte filmene finner vi spillefilmer, animasjonsfilmer, dokumentarer og kortfilmer. Festivalen drives av New Horizons Association, en organisasjon som jobber med alternativ, utfordrende og annerledes film i Polen, både for ungt og voksent publikum. De har også et landsdekkende utdanningsprogram innenfor film.

Elleville Elfrid er basert på NRK Supers populære TV-serie om Elleville Elfrid, skapt i 2009, av Tom Petter Hansen, Frank Mosvold og Trond Morten Venaasen. Filmen er produsert av Frank Mosvold og Torgeir Sanders. Studioet Gimpville og animatør Atle Blakseth står bak animasjonen.

Filmen er allerede solgt til over 30 land i hele verden. Elleville Elfrid går for tiden sin seiersgang på kinoer i Russland, Ukraina, Nederland, Island, Hviterussland, Estland, Lativa og Sør-Korea. Om to uker åpner filmen i Belgia.

Produsent Mosvold har med seg nasjonale og internasjonale skuespillere i de ulike språkversjonene. I den engelske versjonen er det Summer Fontana (X-Men: Dark Phoenix) som har stemmen til hovedrollen Elfrid, mens Richard Kind (kjent fra flere av Pixars filmer, som Inside Out) er Johansen.

I vårt intervju med Mosvold fra i fjor kunne han fortelle at han til manusarbeidet hadde fått hjelp av Rob Sprackling og Johnny Smith – duoen som initierte og skrev manus på Disney’s Gnomeo & Juliet.

I februar ble Mosvold og Blakseth nominert til den europeiske animasjonsbransjens kanskje gjeveste pris, Cartoon Tributes, for filmversjonen.

Publikumspris til Elleville Elfrid på polsk barnefestival

Publikumspris til Elleville Elfrid på polsk barnefestival

Elleville Elfrid mottok i går publikumsprisen for beste film under Polens største barnefilmfestival, Kino Dzieci.

Kino Dzieci er en barnefilmfestival som sikter seg inn mot barn i alderen 4-12 år og som velger filmer «basert på kriterier som produksjonsverdi, kunstneriske kvaliteter og hvorvidt filmen er lærerik eller ikke,» som det heter i pressemeldingen.

Filmene vises i 20 forskjellige byer i Polen. Blant de utvalgte filmene finner vi spillefilmer, animasjonsfilmer, dokumentarer og kortfilmer. Festivalen drives av New Horizons Association, en organisasjon som jobber med alternativ, utfordrende og annerledes film i Polen, både for ungt og voksent publikum. De har også et landsdekkende utdanningsprogram innenfor film.

Elleville Elfrid er basert på NRK Supers populære TV-serie om Elleville Elfrid, skapt i 2009, av Tom Petter Hansen, Frank Mosvold og Trond Morten Venaasen. Filmen er produsert av Frank Mosvold og Torgeir Sanders. Studioet Gimpville og animatør Atle Blakseth står bak animasjonen.

Filmen er allerede solgt til over 30 land i hele verden. Elleville Elfrid går for tiden sin seiersgang på kinoer i Russland, Ukraina, Nederland, Island, Hviterussland, Estland, Lativa og Sør-Korea. Om to uker åpner filmen i Belgia.

Produsent Mosvold har med seg nasjonale og internasjonale skuespillere i de ulike språkversjonene. I den engelske versjonen er det Summer Fontana (X-Men: Dark Phoenix) som har stemmen til hovedrollen Elfrid, mens Richard Kind (kjent fra flere av Pixars filmer, som Inside Out) er Johansen.

I vårt intervju med Mosvold fra i fjor kunne han fortelle at han til manusarbeidet hadde fått hjelp av Rob Sprackling og Johnny Smith – duoen som initierte og skrev manus på Disney’s Gnomeo & Juliet.

I februar ble Mosvold og Blakseth nominert til den europeiske animasjonsbransjens kanskje gjeveste pris, Cartoon Tributes, for filmversjonen.

MENY