Hazhir Ibrahimi vant pitcheprisen under Nordic Talents

Hazhir Ibrahimi vant pitcheprisen under Nordic Talents

Hazhir Ibrahimi fra Den norske filmskolen vant pitcheprisen under årets utgave av Nordic Talents. To av DNFs avgangselever fikk også hederlig omtale.

Dette var en gjentakelse av Den norske filmskolens storeslem fra 2018 da hovedprisen og hederlig omtale gikk til tre av skolens uteksaminerte studenter. Norsk-kurdiske Hazhir Ibrahimi ble tildelt hovedprisen på 250.000 kroner for dokumentarprosjektet Kolbar, mens regissør Kerren Lumer-Klabbers og forfatter Emil Wahl fikk hver sin «special mention» på 50 000 kroner for Woman Walking.

Nordic Talents er et møtested for uteksaminerende talenter fra de nordiske nasjonale filmskolene og den nordiske bransjens produsenter og finansiører. Her kan talentene få brynt seg på bransjevirkeligheten ved å presentere pitcher for enten en langfilm, tv-serie, dokumentar eller animasjonsfilm. I år ble arrangementet gjennomført digitalt, som følge av Covid-19. Det er Nordisk Film & TV Fond som står bak arrangementet.

Kolbar handler om en 16-årig gutt som jobber i grensetraktene mellom Iran og Irak. For å tjene til livets opphold, og realisere drømmen, må han bli en «kolbar» – en som frakter til dels ulovlig gods over grensene.

Den nordiske juryen, som består av profilerte bransjeaktører, begrunner tildelingen på følgende måte:

«The main prize goes to a film, with a strong cinematic ambition. It will take us on a ride out of the privileged comfort zone, and give voice to those who no one listens to. In the cold mountains on the border of Iraq, children have to grow up fast. Not many options are left for them. In this no man’s land, the best option to make a living is a job as a smuggler, which might send you to prison or to your death on a steep mountainside – or maybe you will earn enough to go back to school. A slice of life that is invisible but relevant to us in the Nordic countries, as we are multi-cultural societies. The creator has a clear message to the world: It is not until you have a place in the media, that you have a place in society. We are sure that the director Hazhir Ibrahimi with the film Kolbar can bring us a heart-wrecking and hopeful story from the snowy mountains, where he himself spent his childhood.»

I juryen satt: Amanda Kernell (Sameblod, Charter), Sigurjón Kjartansson (Trapped, Katla), Eva Mulvad (Love Child, The Good Life), Jussi Rantamäki (The Happiest Day in the Life of Olli Mäki) og Tone Rønning (Lilyhammer, Valkyrien, Norsk-ish).

Hazhir Ibrahimi vant pitcheprisen under Nordic Talents

Hazhir Ibrahimi vant pitcheprisen under Nordic Talents

Hazhir Ibrahimi fra Den norske filmskolen vant pitcheprisen under årets utgave av Nordic Talents. To av DNFs avgangselever fikk også hederlig omtale.

Dette var en gjentakelse av Den norske filmskolens storeslem fra 2018 da hovedprisen og hederlig omtale gikk til tre av skolens uteksaminerte studenter. Norsk-kurdiske Hazhir Ibrahimi ble tildelt hovedprisen på 250.000 kroner for dokumentarprosjektet Kolbar, mens regissør Kerren Lumer-Klabbers og forfatter Emil Wahl fikk hver sin «special mention» på 50 000 kroner for Woman Walking.

Nordic Talents er et møtested for uteksaminerende talenter fra de nordiske nasjonale filmskolene og den nordiske bransjens produsenter og finansiører. Her kan talentene få brynt seg på bransjevirkeligheten ved å presentere pitcher for enten en langfilm, tv-serie, dokumentar eller animasjonsfilm. I år ble arrangementet gjennomført digitalt, som følge av Covid-19. Det er Nordisk Film & TV Fond som står bak arrangementet.

Kolbar handler om en 16-årig gutt som jobber i grensetraktene mellom Iran og Irak. For å tjene til livets opphold, og realisere drømmen, må han bli en «kolbar» – en som frakter til dels ulovlig gods over grensene.

Den nordiske juryen, som består av profilerte bransjeaktører, begrunner tildelingen på følgende måte:

«The main prize goes to a film, with a strong cinematic ambition. It will take us on a ride out of the privileged comfort zone, and give voice to those who no one listens to. In the cold mountains on the border of Iraq, children have to grow up fast. Not many options are left for them. In this no man’s land, the best option to make a living is a job as a smuggler, which might send you to prison or to your death on a steep mountainside – or maybe you will earn enough to go back to school. A slice of life that is invisible but relevant to us in the Nordic countries, as we are multi-cultural societies. The creator has a clear message to the world: It is not until you have a place in the media, that you have a place in society. We are sure that the director Hazhir Ibrahimi with the film Kolbar can bring us a heart-wrecking and hopeful story from the snowy mountains, where he himself spent his childhood.»

I juryen satt: Amanda Kernell (Sameblod, Charter), Sigurjón Kjartansson (Trapped, Katla), Eva Mulvad (Love Child, The Good Life), Jussi Rantamäki (The Happiest Day in the Life of Olli Mäki) og Tone Rønning (Lilyhammer, Valkyrien, Norsk-ish).

MENY