European Film Awards avlyser i Reykjavik, satser digitalt

European Film Awards avlyser i Reykjavik, satser digitalt

Årets utgave av Den europeiske filmprisen vil gå av stabelen i digitale omgivelser. Dermed kanselleres årets arrangement i Reykjavik.

Foto: «Håp», en av to norske filmer som er med i forhåndsseleksjonen

Den europeiske filmprisen (EFA) går i desember av stabelen for 33.gang, men uten et publikum i fysisk forstand. Det har EFA-akademiet bestemt etter en nøye vurdering av smittesituasjonen i Europa, melder EFA i en pressemelding i dag. Arrangementet skulle opprinnelig foregå i Reykjavik, men er nå flyttet til EFAs hovedkvarter i Berlin. Reykjavik får æren av å holde neste års EFA-arrangement.

EFA og dets produksjonsenhet EFA Productions jobber nå på spreng for å kunne gi oss et alternativt arrangement i digitale omgivelser. Også den årlige generalforsamlingen i EFA vil finne sted digitalt. Ellers er prosedyrene som før: prisvinnerne stemmes fram direkte av de over 3800 EFA-medlemmene.

Blant de 32 europeiske filmene som kjemper om nominasjon finner vi Maria Sødahls spillefilm Håp, produsert av Thomas Robsahm for Motlys, og Selvportrett av Margreth Olin, Katja Hogset og Espen Wallin. Blant titlene er også den svenske filmen Charter av Amanda Kernell, med Ane Dahl Torp i hovedrollen (les mer om filmene i forhåndsseleksjonen)

Siden august har medlemmene av EFA-akademiet sett de utvalgte filmene. De skal så stemme på nominasjonene i kategoriene beste europeiske film, regissør, mannlige og kvinnelige skuespiller og manusforfatter. De nominerte vil så bli kunngjort 7. november under Sevilla European Film Festival i Spania. En jury på åtte medlemmer vil avgjøre vinnerne i kategoriene beste foto, klipp, produksjonsdesign, kostyme, sminke og hår, originalmusikk, lyd og visuelle effekter.

De 33. European Film Awards vil bli delt ut 12. desember.

European Film Awards avlyser i Reykjavik, satser digitalt

European Film Awards avlyser i Reykjavik, satser digitalt

Årets utgave av Den europeiske filmprisen vil gå av stabelen i digitale omgivelser. Dermed kanselleres årets arrangement i Reykjavik.

Foto: «Håp», en av to norske filmer som er med i forhåndsseleksjonen

Den europeiske filmprisen (EFA) går i desember av stabelen for 33.gang, men uten et publikum i fysisk forstand. Det har EFA-akademiet bestemt etter en nøye vurdering av smittesituasjonen i Europa, melder EFA i en pressemelding i dag. Arrangementet skulle opprinnelig foregå i Reykjavik, men er nå flyttet til EFAs hovedkvarter i Berlin. Reykjavik får æren av å holde neste års EFA-arrangement.

EFA og dets produksjonsenhet EFA Productions jobber nå på spreng for å kunne gi oss et alternativt arrangement i digitale omgivelser. Også den årlige generalforsamlingen i EFA vil finne sted digitalt. Ellers er prosedyrene som før: prisvinnerne stemmes fram direkte av de over 3800 EFA-medlemmene.

Blant de 32 europeiske filmene som kjemper om nominasjon finner vi Maria Sødahls spillefilm Håp, produsert av Thomas Robsahm for Motlys, og Selvportrett av Margreth Olin, Katja Hogset og Espen Wallin. Blant titlene er også den svenske filmen Charter av Amanda Kernell, med Ane Dahl Torp i hovedrollen (les mer om filmene i forhåndsseleksjonen)

Siden august har medlemmene av EFA-akademiet sett de utvalgte filmene. De skal så stemme på nominasjonene i kategoriene beste europeiske film, regissør, mannlige og kvinnelige skuespiller og manusforfatter. De nominerte vil så bli kunngjort 7. november under Sevilla European Film Festival i Spania. En jury på åtte medlemmer vil avgjøre vinnerne i kategoriene beste foto, klipp, produksjonsdesign, kostyme, sminke og hår, originalmusikk, lyd og visuelle effekter.

De 33. European Film Awards vil bli delt ut 12. desember.

MENY