«Odelsgut og fantefølge» vant dokumentarprisen på BIFF

«Odelsgut og fantefølge» vant dokumentarprisen på BIFF

Merethe Offerdal Tveits «Odelsgut og fantefølge» ble tildelt prisen for beste norske dokumentar på BIFF. Les mer om alle de norske prisvinnerne.

I det norske konkurranseprogrammet på BIFF ble Merethe Offerdal Tveits Odelsgut og fantefølge tildelt prisen for beste dokumentarfilm. Filmen skildrer hva som skjedde da bygda Kvam i Gudbrandsdalen ble tildelt en kontroversiell skulptur som en del av kunstprosjektet «Vegskille». «Kunstverket «Odelsgut og fantefølge» skapte et voldsomt engasjement blant misfornøyde innbyggere i bygda, og ble fjernet allerede før det var ferdig montert. To år senere bestemmer kommunestyret seg for å oppføre skulpturen på nytt. Odelsgutt og fantefølge er en tankevekkende og underholdende dokumentar som spør hva kunst er, hva som er kunstens rolle i samfunnet og hvem som har makten til å definere den.»

Manus og regi er ved Offerdal Tveit, foto av Lars Erlend Tubaas Øymo med Kristine Ann Skaret som produsent. Hederlig omtale gikk til Blue code of Silence av regissørene Magnus Skatvold og Greg Mallozzi.

De øvrige norske priskategoriene på BIFF:

UNGDOMMENS DOKUMENTARFILMPRIS: VINDEN SNURRegissør: Kieran Kolle | Produsent: Elisabeth Kleppe.

BESTE NORSKE KORTFILM: PAPAPA: Regissør: Kerren Lumer-Klabbers | Produsent: Jeppe Wowk.

BESTE KORTREISTE KORTFILM: HIJACK139: Regissør: Sondre Johre, Joachim Berg | Produsent: Høgskulen i Volda.

BESTE NORSKE KORTDOKUMENTAR: GREETINGS FROM MYANMAR: Regissør: Sunniva Sundby, Andreas J. Riiser | Produsent: Andreas J. Riiser, Bacon OSL. Hederlig omtale går til IKKE HER IKKE NÅ av regissør og produsent Signe Rosenlund-Hauglid, Rosenlund Film.

BESTE NORSKE MUSIKKVIDEO: THEY CAN’T STOP YOU Av The Musical Slave med sangen «They can’t stop you», regissert av Kristin Vollset. Hederlig omtale gikk til SASSY009s video for MAYBE IN THE SUMMER, regissert av Kenneth Karlstad og Mugisho x Willy’s video for LEVE, regissert av Kristoffer Nylund Grindheim.

«Odelsgut og fantefølge» vant dokumentarprisen på BIFF

«Odelsgut og fantefølge» vant dokumentarprisen på BIFF

Merethe Offerdal Tveits «Odelsgut og fantefølge» ble tildelt prisen for beste norske dokumentar på BIFF. Les mer om alle de norske prisvinnerne.

I det norske konkurranseprogrammet på BIFF ble Merethe Offerdal Tveits Odelsgut og fantefølge tildelt prisen for beste dokumentarfilm. Filmen skildrer hva som skjedde da bygda Kvam i Gudbrandsdalen ble tildelt en kontroversiell skulptur som en del av kunstprosjektet «Vegskille». «Kunstverket «Odelsgut og fantefølge» skapte et voldsomt engasjement blant misfornøyde innbyggere i bygda, og ble fjernet allerede før det var ferdig montert. To år senere bestemmer kommunestyret seg for å oppføre skulpturen på nytt. Odelsgutt og fantefølge er en tankevekkende og underholdende dokumentar som spør hva kunst er, hva som er kunstens rolle i samfunnet og hvem som har makten til å definere den.»

Manus og regi er ved Offerdal Tveit, foto av Lars Erlend Tubaas Øymo med Kristine Ann Skaret som produsent. Hederlig omtale gikk til Blue code of Silence av regissørene Magnus Skatvold og Greg Mallozzi.

De øvrige norske priskategoriene på BIFF:

UNGDOMMENS DOKUMENTARFILMPRIS: VINDEN SNURRegissør: Kieran Kolle | Produsent: Elisabeth Kleppe.

BESTE NORSKE KORTFILM: PAPAPA: Regissør: Kerren Lumer-Klabbers | Produsent: Jeppe Wowk.

BESTE KORTREISTE KORTFILM: HIJACK139: Regissør: Sondre Johre, Joachim Berg | Produsent: Høgskulen i Volda.

BESTE NORSKE KORTDOKUMENTAR: GREETINGS FROM MYANMAR: Regissør: Sunniva Sundby, Andreas J. Riiser | Produsent: Andreas J. Riiser, Bacon OSL. Hederlig omtale går til IKKE HER IKKE NÅ av regissør og produsent Signe Rosenlund-Hauglid, Rosenlund Film.

BESTE NORSKE MUSIKKVIDEO: THEY CAN’T STOP YOU Av The Musical Slave med sangen «They can’t stop you», regissert av Kristin Vollset. Hederlig omtale gikk til SASSY009s video for MAYBE IN THE SUMMER, regissert av Kenneth Karlstad og Mugisho x Willy’s video for LEVE, regissert av Kristoffer Nylund Grindheim.

MENY