Prisdryss til norske filmer under Nordisk Panorama

Prisdryss til norske filmer under Nordisk Panorama

«Kunstneren og tyven» fikk prisen for beste dokumentarfilm på Nordisk Panorama. Rikke Gregersens «De berørte» ble tildelt kortfilmprisen og Nora Nivedita Tvedts «Fucking adopted» fikk New Nordic Voice-prisen.

Foto: Nok en pris til «Kunstneren og tyven»

Det ble et sterkt sluttresultat for den norske representasjonen under årets utgave av Nordisk Panorama, med hovedprisen til Benjamin Rees Kunstneren og tyven, kortfilmprisen til Rikke Gregersens De berørte og New Nordic Voice-prisen til Nora Nivedita Tvedt og Fucking adopted.

Kunstneren og tyven ankom festivalen i Malmø med pris fra Sundance og lovord fra norske og internasjonale kritikere, og ble regnet som en av favorittene. Og juryen lot seg også forføre av Benjamin Rees spennende og komplekse utforsking av relasjonen mellom en kunstner og hennes uvanlige aktmodell.

“The award goes to a film that challenged the jury and made room for conversations about cinema itself,” skriver den internasjonale juryen i sin begrunnelse. “Depicting a complex relationship, this is a story about self-destructive fascination and the perversity in the romance, but also forgiveness. The structure told through impeccable editing, reveals the intricacies of the psychology of its two main characters. The filming process is here a part of the ambivalence of this relationship driven by the pleasure of being seen through someone else’s eyes. Raw and clear. This is pure cinema!»

Rikke Gregersens 13 minutter lange kortfilm handler om en situasjon som oppstår ombord er fly. «En passasjer nekter å sette seg ned for å forhindre at en annen mann ombord deporteres. Flyets pilot blir plutselig nødt til å ta et politisk standpunkt, noe han overhodet ikke ønsker.»

De berørte er en veldig presis film, både i sin fortellerform og sitt filmfoto, fremhever den internasjonale juryen. «It uses narrative to reflect on a complex and contemporary topic. It makes the audience reflect on what they would have done in this situation and acts as a mirror making us all affected.”

New Nordic Voice-prisen skal gå til en ung og lovende filmskaper som tidligere ikke har hatt en film i programmet. Juryen omtaler Nora Nivedita Tvedts Fucking adopted  som en modig og intelligent film som våger å stille store spørsmål: “Issues that are uncomfortable but necessary, and push the main characters and make them grow in front of us. Every second of the film is well used, even the silence and the pauses. A film that made us feel all the different emotions in just 22 minutes”.

Prisdryss til norske filmer under Nordisk Panorama

Prisdryss til norske filmer under Nordisk Panorama

«Kunstneren og tyven» fikk prisen for beste dokumentarfilm på Nordisk Panorama. Rikke Gregersens «De berørte» ble tildelt kortfilmprisen og Nora Nivedita Tvedts «Fucking adopted» fikk New Nordic Voice-prisen.

Foto: Nok en pris til «Kunstneren og tyven»

Det ble et sterkt sluttresultat for den norske representasjonen under årets utgave av Nordisk Panorama, med hovedprisen til Benjamin Rees Kunstneren og tyven, kortfilmprisen til Rikke Gregersens De berørte og New Nordic Voice-prisen til Nora Nivedita Tvedt og Fucking adopted.

Kunstneren og tyven ankom festivalen i Malmø med pris fra Sundance og lovord fra norske og internasjonale kritikere, og ble regnet som en av favorittene. Og juryen lot seg også forføre av Benjamin Rees spennende og komplekse utforsking av relasjonen mellom en kunstner og hennes uvanlige aktmodell.

“The award goes to a film that challenged the jury and made room for conversations about cinema itself,” skriver den internasjonale juryen i sin begrunnelse. “Depicting a complex relationship, this is a story about self-destructive fascination and the perversity in the romance, but also forgiveness. The structure told through impeccable editing, reveals the intricacies of the psychology of its two main characters. The filming process is here a part of the ambivalence of this relationship driven by the pleasure of being seen through someone else’s eyes. Raw and clear. This is pure cinema!»

Rikke Gregersens 13 minutter lange kortfilm handler om en situasjon som oppstår ombord er fly. «En passasjer nekter å sette seg ned for å forhindre at en annen mann ombord deporteres. Flyets pilot blir plutselig nødt til å ta et politisk standpunkt, noe han overhodet ikke ønsker.»

De berørte er en veldig presis film, både i sin fortellerform og sitt filmfoto, fremhever den internasjonale juryen. «It uses narrative to reflect on a complex and contemporary topic. It makes the audience reflect on what they would have done in this situation and acts as a mirror making us all affected.”

New Nordic Voice-prisen skal gå til en ung og lovende filmskaper som tidligere ikke har hatt en film i programmet. Juryen omtaler Nora Nivedita Tvedts Fucking adopted  som en modig og intelligent film som våger å stille store spørsmål: “Issues that are uncomfortable but necessary, and push the main characters and make them grow in front of us. Every second of the film is well used, even the silence and the pauses. A film that made us feel all the different emotions in just 22 minutes”.

MENY