Norske nominasjoner til Prix Europa

Norske nominasjoner til Prix Europa

En rekke norske tv-produksjoner er nominert til Prix Europa, anført av NRK-seriene «22. juli» og «Norsk-ish».

Prix Europa deles ut under The European Broadcasting Festival – som er Europas største mediefestival for både tv, radio og nettproduksjoner. Tidligere har NRK-seriene TwinMonster og Nobel blitt tildelt Prix Europa i kategorien beste tv-fiksjon.

Denne gangen er det en rekke tv- og radioproduksjoner som er nominert ved siden av 22.juli. NRKs nye humordrama-satsing Norsk-ish, som har premiere 21. september, er nominert i kategorien Iris, som kårer årets beste europeiske TV-program om kulturelt mangfold. Det er også Rawdah – om den norsk-somaliske modellen. NRK-radiodramaene «Turister» og «Made in Norway» er nominerte til beste radiofiksjon, mens Selvmord på Instagram er nominert til beste tv-dokumentar.

22.juli er skrevet av Sara Johnsen, med Pål Sletaune som regissør, mens begge står oppført som serieskapere. Serien er blitt kritikerrost i både Norge, Sverige og Danmark, og fikk i februar Den nordiske manusprisen for beste dramaserie.

Da Fritt Ord ga Johnsen og Sletaune sin hederpris, begrunnet juryen det på følgende måte:

«Filmskapernes blikk på institusjonenes betydning under ekstraordinære forhold, formidlet gjennom vanlige mennesker på jobb, gir innsikt i sider ved det norske systemet som også har fått ny aktualitet under koronakrisen i 2020. Begge krisene viser betydningen av velfungerende, sterke og tillitsbaserte strukturer når det virkelig gjelder, men de avdekker også manglende beredskap, systemsvikt og nasjonal sårbarhet.»

Norske nominasjoner til Prix Europa

Norske nominasjoner til Prix Europa

En rekke norske tv-produksjoner er nominert til Prix Europa, anført av NRK-seriene «22. juli» og «Norsk-ish».

Prix Europa deles ut under The European Broadcasting Festival – som er Europas største mediefestival for både tv, radio og nettproduksjoner. Tidligere har NRK-seriene TwinMonster og Nobel blitt tildelt Prix Europa i kategorien beste tv-fiksjon.

Denne gangen er det en rekke tv- og radioproduksjoner som er nominert ved siden av 22.juli. NRKs nye humordrama-satsing Norsk-ish, som har premiere 21. september, er nominert i kategorien Iris, som kårer årets beste europeiske TV-program om kulturelt mangfold. Det er også Rawdah – om den norsk-somaliske modellen. NRK-radiodramaene «Turister» og «Made in Norway» er nominerte til beste radiofiksjon, mens Selvmord på Instagram er nominert til beste tv-dokumentar.

22.juli er skrevet av Sara Johnsen, med Pål Sletaune som regissør, mens begge står oppført som serieskapere. Serien er blitt kritikerrost i både Norge, Sverige og Danmark, og fikk i februar Den nordiske manusprisen for beste dramaserie.

Da Fritt Ord ga Johnsen og Sletaune sin hederpris, begrunnet juryen det på følgende måte:

«Filmskapernes blikk på institusjonenes betydning under ekstraordinære forhold, formidlet gjennom vanlige mennesker på jobb, gir innsikt i sider ved det norske systemet som også har fått ny aktualitet under koronakrisen i 2020. Begge krisene viser betydningen av velfungerende, sterke og tillitsbaserte strukturer når det virkelig gjelder, men de avdekker også manglende beredskap, systemsvikt og nasjonal sårbarhet.»

MENY