«Folkeopplysningen» nominert til internasjonal Emmy

«Folkeopplysningen» nominert til internasjonal Emmy

NRK-programmet «Folkeopplysningen» er nominert til den internasjonale Emmy-prisen i kategorien «Non-Scripted Entertainment».

Foto av Andreas Wahl

Det er NRK som melder om nominasjonen. Episoden som programmet er nominert for er «Make Lillestrøm great again».

Folkeopplysningen er nominert i klassen «Non-Scripted Entertainment», der den kjemper mot brasilianske «Canta Comigo», sesong 3 av thailandske «MasterChef» og australske «Old People’s Home for 4 Year Olds».

Det er Teddy TV som lager programmet for NRK. Programledere har vært Andreas Wahl og Jan-Ole Hesselberg. Produsent er Kaare Hersoug.

Programmet vant Gullruten 2015 i klassen beste magasin- eller livsstilsprogram og Gullruten 2019 og Gullruten 2020 i klassen beste livsstilsprogram.

Folkeopplysningen ble også klaget inn for Pressens faglige utvalg av Norsk Spiritualist Forening og Norsk homøopatisk pasientforening som mente programserien latterliggjorde homøopati og alternativbransjen. Sistnevnt klaget også programmet inn til Kringkastingsrådet. PFU fant ingen grunn til å kritisere Folkeopplysningen da de behandlet førstnevnte klage, og slo fast at god presseskikk var fulgt.

På Teddy TVs webside står det følgende om programmet:

«Folkeopplysningen undersøker det vi tror vi vet, eller det kommersielle tilbydere eller samfunnsaktører påstår, opp mot hva beste forskningen på feltet konkluderer. Det sees også på de psykologiske fenomenene som gjør at vi alle tar feil hele tiden. Den første sesongen fokuserte på alternativbransjen, men de påfølgende sesongene har hatt større tematisk frihet. Folkeopplysningen har høye seertall, skaper debatter, og blir til stadighet både høyt applaudert og argt anklaget.»

Vinneren blir kunngjort under en seremoni i New York den 23. november.

«Folkeopplysningen» nominert til internasjonal Emmy

«Folkeopplysningen» nominert til internasjonal Emmy

NRK-programmet «Folkeopplysningen» er nominert til den internasjonale Emmy-prisen i kategorien «Non-Scripted Entertainment».

Foto av Andreas Wahl

Det er NRK som melder om nominasjonen. Episoden som programmet er nominert for er «Make Lillestrøm great again».

Folkeopplysningen er nominert i klassen «Non-Scripted Entertainment», der den kjemper mot brasilianske «Canta Comigo», sesong 3 av thailandske «MasterChef» og australske «Old People’s Home for 4 Year Olds».

Det er Teddy TV som lager programmet for NRK. Programledere har vært Andreas Wahl og Jan-Ole Hesselberg. Produsent er Kaare Hersoug.

Programmet vant Gullruten 2015 i klassen beste magasin- eller livsstilsprogram og Gullruten 2019 og Gullruten 2020 i klassen beste livsstilsprogram.

Folkeopplysningen ble også klaget inn for Pressens faglige utvalg av Norsk Spiritualist Forening og Norsk homøopatisk pasientforening som mente programserien latterliggjorde homøopati og alternativbransjen. Sistnevnt klaget også programmet inn til Kringkastingsrådet. PFU fant ingen grunn til å kritisere Folkeopplysningen da de behandlet førstnevnte klage, og slo fast at god presseskikk var fulgt.

På Teddy TVs webside står det følgende om programmet:

«Folkeopplysningen undersøker det vi tror vi vet, eller det kommersielle tilbydere eller samfunnsaktører påstår, opp mot hva beste forskningen på feltet konkluderer. Det sees også på de psykologiske fenomenene som gjør at vi alle tar feil hele tiden. Den første sesongen fokuserte på alternativbransjen, men de påfølgende sesongene har hatt større tematisk frihet. Folkeopplysningen har høye seertall, skaper debatter, og blir til stadighet både høyt applaudert og argt anklaget.»

Vinneren blir kunngjort under en seremoni i New York den 23. november.

MENY