Filmsamtalen med Ane Dahl Torp

Filmsamtalen med Ane Dahl Torp

Ane Dahl Torp leverer en av sine beste hovedroller som mor som kjemper en desperat kamp for samværsretten til sine barn i Amanda Kernells Nordisk filmpris-nominerte «Charter». Hun gir et hudløst portrett av en kvinne vi må anstrenge oss for å forstå og noen ganger like. Og der ligger rollens fremste kvalitet, mener hun.

Ane Dahl Torp trodde først ikke hun skulle få denne rollen i Amanda Kernells etterlengtede oppfølger til Sameblod. Hun trodde hun ble feil for hovedrollen i Charter fordi hun sjelden framstår som et åpenbart offer i rollene sine. Men så var det nettopp disse kvalitetene regissør Kernell likte, noe som forteller mye om samarbeidet mellom de to. De fant en frisk og åpen tone som ga mange fruktbare diskusjoner.

I denne utgaven av Filmsamtalen forteller Dahl Torp mer om å spille en mor vi må anstrenge oss for å forstå, og noen ganger: like. Men nettopp der ligger hva skuespilleren mener er rollens fremste kvalitet. Alice kan være en varm mor som viser omsorg, men hun kan være sjokkerende klønete og ufølsom, og ser det kanskje ikke selv. Det er scener i filmen som er hjerteskjærende og smertefulle, men det er også sterke og nydelige øyeblikk mellom mor og barn.

Filmen åpnet til kritikerros under Sundance-festivalen i januar og svensk kinopremiere i mars, men så kom pandemien. 14.september får filmen bred lansering på de aller fleste vod- og strømmeplatformer i Norden.

Programleder er Kjetil Lismoen.

 

Filmsamtalen med Ane Dahl Torp

Filmsamtalen med Ane Dahl Torp

Ane Dahl Torp leverer en av sine beste hovedroller som mor som kjemper en desperat kamp for samværsretten til sine barn i Amanda Kernells Nordisk filmpris-nominerte «Charter». Hun gir et hudløst portrett av en kvinne vi må anstrenge oss for å forstå og noen ganger like. Og der ligger rollens fremste kvalitet, mener hun.

Ane Dahl Torp trodde først ikke hun skulle få denne rollen i Amanda Kernells etterlengtede oppfølger til Sameblod. Hun trodde hun ble feil for hovedrollen i Charter fordi hun sjelden framstår som et åpenbart offer i rollene sine. Men så var det nettopp disse kvalitetene regissør Kernell likte, noe som forteller mye om samarbeidet mellom de to. De fant en frisk og åpen tone som ga mange fruktbare diskusjoner.

I denne utgaven av Filmsamtalen forteller Dahl Torp mer om å spille en mor vi må anstrenge oss for å forstå, og noen ganger: like. Men nettopp der ligger hva skuespilleren mener er rollens fremste kvalitet. Alice kan være en varm mor som viser omsorg, men hun kan være sjokkerende klønete og ufølsom, og ser det kanskje ikke selv. Det er scener i filmen som er hjerteskjærende og smertefulle, men det er også sterke og nydelige øyeblikk mellom mor og barn.

Filmen åpnet til kritikerros under Sundance-festivalen i januar og svensk kinopremiere i mars, men så kom pandemien. 14.september får filmen bred lansering på de aller fleste vod- og strømmeplatformer i Norden.

Programleder er Kjetil Lismoen.

 

MENY