Nordisk tilskudd til «Utøya Survivors»

Nordisk tilskudd til «Utøya Survivors»

Aslaug Holm og Sigve Endresen får tilskudd fra Nordisk film & Tv Fond til dokumentaren «Utøya Survivors» – en historie om fire unge kvinner som overlevde Utøya.

Regissørene Aslaug Holm og Sigve Endresen og produsent Fenris film ved Tore Buvarp fikk denne uken produksjonstilskudd fra Nordisk Film & TV Fond til Utøya Survivors – historien om fire unge kvinner som overlevde Utøya.

De fire kvinnene ble enten dødelig såret, eller så sine kjærester og venner ble henrettet av terroristen, og flere sliter i dag med posttraumatisk stress og sterk angst, heter det i omtalen. «Men de har valgt å konfrontere frykten og møte hatet med et sterkt engasjement innen politikk og frivillig arbeid».

Aslaug Holm er en prisbelønnet og anerkjent regissør, filmfotograf og klipper. Hennes film Brødre, har deltatt på 65 filmfestivaler og vunnet en rekke internasjonale priser. Holm driver produksjonsselskapet Fenris sammen med mannen Tore Buvarp.

De fleste kjenner Sigve Endresen som produsent i Motlys, men han er nå tilbake i registolen. Han har tidligere regissert og produsert en rekke prisvinnende dokumentar- og spillefilmer.

Filmen er en samproduksjon med NRK, SVT, RÚV, med tilskudd fra NFI, Fritt Ord, Rådet for psykisk helse og Norsk Kulturråd.

Kinodistribusjon i Norge er det Euforia Film som står for, mens NRK har tv-rettighetene. Internasjonal salgsagent er First Hand Films. Tentativ premiere blir første kvartal, 2021 (kino) og sensommer 2021 (tv).

Da NFI-konsulent Helle Hansen ga prosjektet tilskudd på et tidligere tidspunkt, ga hun uttrykk for at dette er en film som Norge og verden virkelig trenger: «At opleve hvordan et terroranslag påvirker mennesker der var helt tæt på, påvirker en befolkning og et land. Med stærke medvirkende fulgt over tid både føler og hører publikum hvordan hver enkelt og hvordan samfundet har reageret i de forgangne knapt 10 år efter 2011. Jeg ser frem til et smukt værk, der vil give stof til eftertanke, forståelse, refleksjon og reaktion.»

Les mer om de øvrige tildelingene til nye nordiske film- og tv-prosjekter fra Nordisk Film & Tv Fond.

Nordisk tilskudd til «Utøya Survivors»

Nordisk tilskudd til «Utøya Survivors»

Aslaug Holm og Sigve Endresen får tilskudd fra Nordisk film & Tv Fond til dokumentaren «Utøya Survivors» – en historie om fire unge kvinner som overlevde Utøya.

Regissørene Aslaug Holm og Sigve Endresen og produsent Fenris film ved Tore Buvarp fikk denne uken produksjonstilskudd fra Nordisk Film & TV Fond til Utøya Survivors – historien om fire unge kvinner som overlevde Utøya.

De fire kvinnene ble enten dødelig såret, eller så sine kjærester og venner ble henrettet av terroristen, og flere sliter i dag med posttraumatisk stress og sterk angst, heter det i omtalen. «Men de har valgt å konfrontere frykten og møte hatet med et sterkt engasjement innen politikk og frivillig arbeid».

Aslaug Holm er en prisbelønnet og anerkjent regissør, filmfotograf og klipper. Hennes film Brødre, har deltatt på 65 filmfestivaler og vunnet en rekke internasjonale priser. Holm driver produksjonsselskapet Fenris sammen med mannen Tore Buvarp.

De fleste kjenner Sigve Endresen som produsent i Motlys, men han er nå tilbake i registolen. Han har tidligere regissert og produsert en rekke prisvinnende dokumentar- og spillefilmer.

Filmen er en samproduksjon med NRK, SVT, RÚV, med tilskudd fra NFI, Fritt Ord, Rådet for psykisk helse og Norsk Kulturråd.

Kinodistribusjon i Norge er det Euforia Film som står for, mens NRK har tv-rettighetene. Internasjonal salgsagent er First Hand Films. Tentativ premiere blir første kvartal, 2021 (kino) og sensommer 2021 (tv).

Da NFI-konsulent Helle Hansen ga prosjektet tilskudd på et tidligere tidspunkt, ga hun uttrykk for at dette er en film som Norge og verden virkelig trenger: «At opleve hvordan et terroranslag påvirker mennesker der var helt tæt på, påvirker en befolkning og et land. Med stærke medvirkende fulgt over tid både føler og hører publikum hvordan hver enkelt og hvordan samfundet har reageret i de forgangne knapt 10 år efter 2011. Jeg ser frem til et smukt værk, der vil give stof til eftertanke, forståelse, refleksjon og reaktion.»

Les mer om de øvrige tildelingene til nye nordiske film- og tv-prosjekter fra Nordisk Film & Tv Fond.

MENY