Både Den norske filmskolen og Westerdals nominert til student-Oscar

Både Den norske filmskolen og Westerdals nominert til student-Oscar

Westerdals-dokumentaren «Kjære far» og eksamensfilmen «Papapa» fra Den norske filmskolen er begge finalister til student-Oscar, i henholdsvis kategorien for dokumentar og fiksjon fra internasjonale filmskoler.

Bilde fra innspillingen av «Kjære far», regissert av Maren Klakegg. (Foto: Simon Samdal/Westerdals)

Finalistene til årets student-Oscar er offentliggjort. Blant de nominerte er hele to norske studentfilmer, i hver sin kategori.

I kategorien for beste dokumentar fra internasjonale filmskoler er Kjære far fra Westerdals institutt for film og medier – Høyskolen Kristiania, regissert av Maren Klakegg.

Kjære far vant tidligere i år Amandus for beste dokumentar, og ble shortlistet til BAFTAs internasjonale studentfilmkonkurranse. Dokumentaren har et både viktig og krevende tema, da den handler om Beate som ble seksuelt misbrukt av sin egen far gjennom oppveksten. Kjære far er produsert av Simon Samdal, mens Martine Argentina Gjeterud Hasvold er klipper og lyd er ved Morten Fagelund. Samtlige av de involverte i produksjonen var avgangsstudenter ved Westerdals institutt for film og medier – Høyskolen Kristiania i 2019.

Kjære far konkurrerer med to andre filmer i kategorien for dokumentar (international film schools). Disse er fra National Academy for Theatre and Film Arts i Bulgaria og britiske National Film and Television School.

I kategorien «narrative» (fiksjonsfilmer) fra internasjonale filmskoler er avgangsfilmen Papapa fra Den norske filmskolen, regissert av Kerren Lumer-Klabbers.

Filmen handler om en ung jente i en nær fremtid som skal møte sin donorfar for første gang. Papapa er en eksamensfilm fra Kull 11 på filmskolen, som ble uteksaminert i år. Filmen er produsert av Jeppe Wowk, og manuset er skrevet av Emil Flornes Wahl. De andre krediterte fra skolens linjer er Uffe Mulvad (foto), Signe K. Nymann (produksjonsdesign), Joakim T.S. de Flon (VFX), Linn Heidi Slåttøy (klipp) og Vilde Hagestande (lyd). Skuespillere i Papapa er Anna Filippa Hjarne og Thure Lindhardt.

I kategorien narrative (international film schools) er det åtte finalister, men her vil hele tre være vinnere. I fjor vant avgangsfilmen De hensynsløse fra Westerdals Høyskolen Kristiania, regissert av Rikke Gregersen, student-Oscar i denne kategorien.

Prisene vil bli delt ut torsdag 15. oktober. Vinnerfilmene av student-Oscar kvalifiserer for å konkurrere om Oscar for beste kortfilm (dokumentar, animasjon eller «live action»).

Dokumentarer og fiksjonsfilmer fra de amerikanske filmskolene konkurrerer i egne kategorier for «domestic film schools».

Se oversikt over alle finalistene på Oscar-akademiets nettside

Les også: «De hensynsløse» tildelt student-Oscar

Både Den norske filmskolen og Westerdals nominert til student-Oscar

Både Den norske filmskolen og Westerdals nominert til student-Oscar

Westerdals-dokumentaren «Kjære far» og eksamensfilmen «Papapa» fra Den norske filmskolen er begge finalister til student-Oscar, i henholdsvis kategorien for dokumentar og fiksjon fra internasjonale filmskoler.

Bilde fra innspillingen av «Kjære far», regissert av Maren Klakegg. (Foto: Simon Samdal/Westerdals)

Finalistene til årets student-Oscar er offentliggjort. Blant de nominerte er hele to norske studentfilmer, i hver sin kategori.

I kategorien for beste dokumentar fra internasjonale filmskoler er Kjære far fra Westerdals institutt for film og medier – Høyskolen Kristiania, regissert av Maren Klakegg.

Kjære far vant tidligere i år Amandus for beste dokumentar, og ble shortlistet til BAFTAs internasjonale studentfilmkonkurranse. Dokumentaren har et både viktig og krevende tema, da den handler om Beate som ble seksuelt misbrukt av sin egen far gjennom oppveksten. Kjære far er produsert av Simon Samdal, mens Martine Argentina Gjeterud Hasvold er klipper og lyd er ved Morten Fagelund. Samtlige av de involverte i produksjonen var avgangsstudenter ved Westerdals institutt for film og medier – Høyskolen Kristiania i 2019.

Kjære far konkurrerer med to andre filmer i kategorien for dokumentar (international film schools). Disse er fra National Academy for Theatre and Film Arts i Bulgaria og britiske National Film and Television School.

I kategorien «narrative» (fiksjonsfilmer) fra internasjonale filmskoler er avgangsfilmen Papapa fra Den norske filmskolen, regissert av Kerren Lumer-Klabbers.

Filmen handler om en ung jente i en nær fremtid som skal møte sin donorfar for første gang. Papapa er en eksamensfilm fra Kull 11 på filmskolen, som ble uteksaminert i år. Filmen er produsert av Jeppe Wowk, og manuset er skrevet av Emil Flornes Wahl. De andre krediterte fra skolens linjer er Uffe Mulvad (foto), Signe K. Nymann (produksjonsdesign), Joakim T.S. de Flon (VFX), Linn Heidi Slåttøy (klipp) og Vilde Hagestande (lyd). Skuespillere i Papapa er Anna Filippa Hjarne og Thure Lindhardt.

I kategorien narrative (international film schools) er det åtte finalister, men her vil hele tre være vinnere. I fjor vant avgangsfilmen De hensynsløse fra Westerdals Høyskolen Kristiania, regissert av Rikke Gregersen, student-Oscar i denne kategorien.

Prisene vil bli delt ut torsdag 15. oktober. Vinnerfilmene av student-Oscar kvalifiserer for å konkurrere om Oscar for beste kortfilm (dokumentar, animasjon eller «live action»).

Dokumentarer og fiksjonsfilmer fra de amerikanske filmskolene konkurrerer i egne kategorier for «domestic film schools».

Se oversikt over alle finalistene på Oscar-akademiets nettside

Les også: «De hensynsløse» tildelt student-Oscar

MENY