«De hensynsløse» tildelt student-Oscar

«De hensynsløse» tildelt student-Oscar

Rikke Gregersen og teamet bak «De hensynsløse» er tildelt en student-Oscar. Det gir muligheten til å konkurrere om Oscar for beste kortfilm.

Rikke Gregersens avgangsfilm fra Westerdals Høyskolen i Kristiania ble i går natt (amerikansk tid) tildelt en student-Oscar innen kategorien Narrative International Film Schools.

Alle vinnerne innen de ulike kategoriene kan med dette automatisk være med å konkurrere om Oscarprisene for beste kortfilmer. Tidligere vinnere av student-Oscar har gått videre og blitt nominert 62 ganger til disse Oscarprisene, og vunnet eller delt prisene 12 ganger.

Gregersen har hatt regi og skrevet manus på De hensynsløse. Med seg i staben hadde hun Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd og Randi Langø på maske- og hårdesign.

Gregersen studerte Bachelor i Film og TV ved Westerdals Høyskolen i Kristiania og spesialiserte seg på regi. Med avgangsfilmen De hensynsløse ønsket hun å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk

Allerede på andre året startet ideen til filmen, forteller hun på websiden til Westerdals Høyskolen i Kristiania.

– Det var da jeg tok valgfag i novelleskriving at jeg bestemte meg for å basere bachelorfilmen på novellen jeg skrev, forteller Gregersen. Hun mener at noe av styrken til filmen var at historien begynte litterært, der hun fikk utforsket karakterene, tematikken i situasjoner og scener, som aldri ble med i filmen.

På forsommeren ble De hensynsløse tildelt Spesialjuryens pris under BAFTA Student Film Awards. Fra før var den blitt nominert til beste fiksjon i Amandusfestivalen 2019 og til Next Nordic Generation Award. Filmen ble også valgt ut til Brussels Short Film Festival blant 4500 bidrag og Tel Aviv International Student Film Festival.

Leif Holst Jensen, instituttleder ved Westerdals Høyskolen Kristiania, er stolt over anerkjennelsen som nå er blitt skolen til del,

– Først og fremst er dette dyktige studenter som skal ha heder, de er vår viktigste ressurs, manusforfatter og regissør Rikke Gregersen og produsent Rebekka Rognøy, og hele resten av teamet. Vi er veldig stolte av studentene våre, sier Holst Jensen

Han ønsker også å trekke frem staben, og spesielt Frederik Hestvold.

– Dette er noe han har jobbet med å oppnå i over 20 år. Han har styrt målrettet mot å få skolen inn i CILECT, den internasjonale organisasjonen av filmskoler, som jo er en forutsetning for å komme til Oscar. Han startet dette før fusjonen til WOACT, for fem år siden, et arbeid vi har videreført sammen. Vi har klare ambisjoner om å styrke vår internasjonale posisjon og har markert oss godt de siste årene, sier Holst Jensen.

Rikke Gregersen

«De hensynsløse» tildelt student-Oscar

«De hensynsløse» tildelt student-Oscar

Rikke Gregersen og teamet bak «De hensynsløse» er tildelt en student-Oscar. Det gir muligheten til å konkurrere om Oscar for beste kortfilm.

Rikke Gregersens avgangsfilm fra Westerdals Høyskolen i Kristiania ble i går natt (amerikansk tid) tildelt en student-Oscar innen kategorien Narrative International Film Schools.

Alle vinnerne innen de ulike kategoriene kan med dette automatisk være med å konkurrere om Oscarprisene for beste kortfilmer. Tidligere vinnere av student-Oscar har gått videre og blitt nominert 62 ganger til disse Oscarprisene, og vunnet eller delt prisene 12 ganger.

Gregersen har hatt regi og skrevet manus på De hensynsløse. Med seg i staben hadde hun Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd og Randi Langø på maske- og hårdesign.

Gregersen studerte Bachelor i Film og TV ved Westerdals Høyskolen i Kristiania og spesialiserte seg på regi. Med avgangsfilmen De hensynsløse ønsket hun å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk

Allerede på andre året startet ideen til filmen, forteller hun på websiden til Westerdals Høyskolen i Kristiania.

– Det var da jeg tok valgfag i novelleskriving at jeg bestemte meg for å basere bachelorfilmen på novellen jeg skrev, forteller Gregersen. Hun mener at noe av styrken til filmen var at historien begynte litterært, der hun fikk utforsket karakterene, tematikken i situasjoner og scener, som aldri ble med i filmen.

På forsommeren ble De hensynsløse tildelt Spesialjuryens pris under BAFTA Student Film Awards. Fra før var den blitt nominert til beste fiksjon i Amandusfestivalen 2019 og til Next Nordic Generation Award. Filmen ble også valgt ut til Brussels Short Film Festival blant 4500 bidrag og Tel Aviv International Student Film Festival.

Leif Holst Jensen, instituttleder ved Westerdals Høyskolen Kristiania, er stolt over anerkjennelsen som nå er blitt skolen til del,

– Først og fremst er dette dyktige studenter som skal ha heder, de er vår viktigste ressurs, manusforfatter og regissør Rikke Gregersen og produsent Rebekka Rognøy, og hele resten av teamet. Vi er veldig stolte av studentene våre, sier Holst Jensen

Han ønsker også å trekke frem staben, og spesielt Frederik Hestvold.

– Dette er noe han har jobbet med å oppnå i over 20 år. Han har styrt målrettet mot å få skolen inn i CILECT, den internasjonale organisasjonen av filmskoler, som jo er en forutsetning for å komme til Oscar. Han startet dette før fusjonen til WOACT, for fem år siden, et arbeid vi har videreført sammen. Vi har klare ambisjoner om å styrke vår internasjonale posisjon og har markert oss godt de siste årene, sier Holst Jensen.

Rikke Gregersen

MENY