Konkurranseprogrammet for Fredrikstad Animation Festival er sluppet

Konkurranseprogrammet for Fredrikstad Animation Festival er sluppet

Blant de norske filmene i det nordisk-baltiske konkurranseprogrammet er Anita Killis «Mor visste ingenting» og «Däncing düplös» av Kristian Pedersen.

Foto: «Mor visste ingenting» av Anita Killi

Fredrikstad Animation Festival har offentliggjort konkurranseprogrammet for årets festival, som arrangeres i Fredrikstad 22.-25. oktober.

Av 141 påmeldte filmer i år er tilsammen 67 valgt ut til festivalen. De fordeler seg over tre konkurranseprogram, alle for nordisk-baltiske animasjonsfilmer: Kortfilm, studentfilm og oppdragsfilm.

I konkurranseprogrammet for nordisk-baltisk kortfilm deltar totalt 20 filmer, av disse fire norske. En av dem er Anita Killis Mor visste ingenting, som var blant høydepunktene under årets utgave av Kortfilmfestivalen i juni, og som samme måned vant Barnefilmfestivalen i Kristiansands pris for beste norske kortfilm for barn og unge. I tillegg deltar Kristian Pedersen med sin nye kortfilm Däncing düplös, Yaprak Morali og Are Austnes med The Tomten and the Fox og Bjørn Sortland og Nils Johan Lund med Zara and the others – Miss Miss, som alle konkurrerer om festivalens egen kortfilmpris Golden Gunnar.

Svært mange norske filmer er å finne i konkurranseprogrammet for oppdragsfilm. Blant disse er så forskjellige produksjoner som Freia – Oppfinnerkontoret og Grandiosa – Frossen kjærlighet, begge av Martin Engh, Gnist: en musikalsk anastrofe av Linda Fagerli Sæthren og Arne Berggren, Selvforstyrrelser av Julian Nazario Vargas, Utøyastudien av Steph Hope/Trist & Traurig og TIFF 2020 (animasjon for Tromsø Internasjonale Filmfestival) av Torgeir Holm, for å nevne noen. I samme program finner vi estiske Chintis Lundgrens musikkvideo One for the Ages for det legendariske kultbandet Sparks og svenske William Eklöf Naderis musikkvideo Anis Don Demina – Naken (feat. Timbuktu) – blant mye annet.

For første gang er alle de nordisk-baltiske landene representert med filmer tatt ut til årets filmprogram, og i kategoriene for kortfilm og studentfilmer har over 50 prosent av filmene kvinnelig regissør, melder festivalen.

– Det nordisk-baltisk animasjonsmiljøet er en levende bransje med både høy kunstnerisk kvalitet og profesjonalitet. Årets program er sterkt og viser mangfoldet og kvaliteten i den nordisk-baltiske animasjonsbransjen, uttaler festivalleder Anders Narverud Moen.

Se oversikt over de utvalgte filmene i de tre seksjonene på festivalens nettside.

 

Konkurranseprogrammet for Fredrikstad Animation Festival er sluppet

Konkurranseprogrammet for Fredrikstad Animation Festival er sluppet

Blant de norske filmene i det nordisk-baltiske konkurranseprogrammet er Anita Killis «Mor visste ingenting» og «Däncing düplös» av Kristian Pedersen.

Foto: «Mor visste ingenting» av Anita Killi

Fredrikstad Animation Festival har offentliggjort konkurranseprogrammet for årets festival, som arrangeres i Fredrikstad 22.-25. oktober.

Av 141 påmeldte filmer i år er tilsammen 67 valgt ut til festivalen. De fordeler seg over tre konkurranseprogram, alle for nordisk-baltiske animasjonsfilmer: Kortfilm, studentfilm og oppdragsfilm.

I konkurranseprogrammet for nordisk-baltisk kortfilm deltar totalt 20 filmer, av disse fire norske. En av dem er Anita Killis Mor visste ingenting, som var blant høydepunktene under årets utgave av Kortfilmfestivalen i juni, og som samme måned vant Barnefilmfestivalen i Kristiansands pris for beste norske kortfilm for barn og unge. I tillegg deltar Kristian Pedersen med sin nye kortfilm Däncing düplös, Yaprak Morali og Are Austnes med The Tomten and the Fox og Bjørn Sortland og Nils Johan Lund med Zara and the others – Miss Miss, som alle konkurrerer om festivalens egen kortfilmpris Golden Gunnar.

Svært mange norske filmer er å finne i konkurranseprogrammet for oppdragsfilm. Blant disse er så forskjellige produksjoner som Freia – Oppfinnerkontoret og Grandiosa – Frossen kjærlighet, begge av Martin Engh, Gnist: en musikalsk anastrofe av Linda Fagerli Sæthren og Arne Berggren, Selvforstyrrelser av Julian Nazario Vargas, Utøyastudien av Steph Hope/Trist & Traurig og TIFF 2020 (animasjon for Tromsø Internasjonale Filmfestival) av Torgeir Holm, for å nevne noen. I samme program finner vi estiske Chintis Lundgrens musikkvideo One for the Ages for det legendariske kultbandet Sparks og svenske William Eklöf Naderis musikkvideo Anis Don Demina – Naken (feat. Timbuktu) – blant mye annet.

For første gang er alle de nordisk-baltiske landene representert med filmer tatt ut til årets filmprogram, og i kategoriene for kortfilm og studentfilmer har over 50 prosent av filmene kvinnelig regissør, melder festivalen.

– Det nordisk-baltisk animasjonsmiljøet er en levende bransje med både høy kunstnerisk kvalitet og profesjonalitet. Årets program er sterkt og viser mangfoldet og kvaliteten i den nordisk-baltiske animasjonsbransjen, uttaler festivalleder Anders Narverud Moen.

Se oversikt over de utvalgte filmene i de tre seksjonene på festivalens nettside.

 

MENY