Barnefilmfestivalen med pris til Anita Killis nye film

Barnefilmfestivalen med pris til Anita Killis nye film

Barnefilmfestivalens beste norske kortfilm for barn og unge er tildelt Anita Killis «Mor visste ingenting» – en «intens, men stille kamp, for et ungt menneske som sliter».

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival skulle etter planen vært arrangert i april, men ble på grunn av koronasituasjonen avlyst og vil bli arrangert til høsten i stedet. Likevel har deler av festivalen foregått online, og i dag ble kåringen av «beste norske kortfilm for barn og unge» foretatt.

12 titler var nominert i årets konkurranse der prisen går til beste norsk kortfilm i festivalens konkurranseprogram. Prisen består av en statuett, et diplom – dessuten blir filmen short-listet til Amandaprisen for beste kortfilm 2020. Vinnerfilmen MOR VISSTE INGENTING er den nyeste filmen fra den prisvinnende regissøren Anita Killi.

Juryen gav «hederlig omtale» til filmene SATANS BARN av Thea Hvistendal og RUDY OG LYNMONSTERET av Endre Skandfer.

OM REGISSØR ANITA KILLI: Anita Killi studerte illustrasjon, grafisk design og dokumentarfilm. I 1996 tok hun en mastergrad i animasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Killi grunnla og driver sitt eget animasjonsstudio, Trollfilm AS, og er kanskje mest kjent for filmen SINNA MANN som hadde sin premiere på Barnefilmfestivalen 2009 og har vunnet filmpriser verden rundt.

MER OM FILMEN: «Nede i en tom, dyp kornsilo utspiller det seg en intens, men stille kamp, for et ungt menneske som sliter. Som foreldre er det ikke alltid vi vet hva som skjer i hodene på barna våre. Små ting kan være nok til å gi dem ny energi til å gå videre i livet.»

FAKTA: Norge, 2020 Regi: Anita Killi Foto: Morten Skallerud Animasjon: Jens Jonathan Gulliksen Klipp: Simen Gengenbach Manus: Marianne Bundgaard Nielsen, Anita Killi Lyd: Håkon Lammetun Musikk: Zbigniew Preisner Produsent: Marita Mayer, Anita Killi / Trollfilm AS

Fagjuryen har bestått av lederen av New Nordic Films (Haugesund) Gyda Velvin Myklebust, frilanser, «kortfilmveteran» og tidligere kortfilmkonsulent, Kalle Løchen, samt regissør og utviklingsprodusent, Atle Knudsen.

Barnefilmfestivalen med pris til Anita Killis nye film

Barnefilmfestivalen med pris til Anita Killis nye film

Barnefilmfestivalens beste norske kortfilm for barn og unge er tildelt Anita Killis «Mor visste ingenting» – en «intens, men stille kamp, for et ungt menneske som sliter».

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival skulle etter planen vært arrangert i april, men ble på grunn av koronasituasjonen avlyst og vil bli arrangert til høsten i stedet. Likevel har deler av festivalen foregått online, og i dag ble kåringen av «beste norske kortfilm for barn og unge» foretatt.

12 titler var nominert i årets konkurranse der prisen går til beste norsk kortfilm i festivalens konkurranseprogram. Prisen består av en statuett, et diplom – dessuten blir filmen short-listet til Amandaprisen for beste kortfilm 2020. Vinnerfilmen MOR VISSTE INGENTING er den nyeste filmen fra den prisvinnende regissøren Anita Killi.

Juryen gav «hederlig omtale» til filmene SATANS BARN av Thea Hvistendal og RUDY OG LYNMONSTERET av Endre Skandfer.

OM REGISSØR ANITA KILLI: Anita Killi studerte illustrasjon, grafisk design og dokumentarfilm. I 1996 tok hun en mastergrad i animasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Killi grunnla og driver sitt eget animasjonsstudio, Trollfilm AS, og er kanskje mest kjent for filmen SINNA MANN som hadde sin premiere på Barnefilmfestivalen 2009 og har vunnet filmpriser verden rundt.

MER OM FILMEN: «Nede i en tom, dyp kornsilo utspiller det seg en intens, men stille kamp, for et ungt menneske som sliter. Som foreldre er det ikke alltid vi vet hva som skjer i hodene på barna våre. Små ting kan være nok til å gi dem ny energi til å gå videre i livet.»

FAKTA: Norge, 2020 Regi: Anita Killi Foto: Morten Skallerud Animasjon: Jens Jonathan Gulliksen Klipp: Simen Gengenbach Manus: Marianne Bundgaard Nielsen, Anita Killi Lyd: Håkon Lammetun Musikk: Zbigniew Preisner Produsent: Marita Mayer, Anita Killi / Trollfilm AS

Fagjuryen har bestått av lederen av New Nordic Films (Haugesund) Gyda Velvin Myklebust, frilanser, «kortfilmveteran» og tidligere kortfilmkonsulent, Kalle Løchen, samt regissør og utviklingsprodusent, Atle Knudsen.

MENY