Gunhild Enger er valgt ut til hovedkonkurransen i Locarno

Gunhild Enger er valgt ut til hovedkonkurransen i Locarno

I dag ble det offentliggjort at Gunhild Engers nye kortfilm «Play Schengen» får verdenspremiere på den prestisjetunge A-festivalen Locarno Film Festival, der den er valgt ut til det internasjonale konkurranseprogrammet.

Enger har også tidligere deltatt på Locarno-festivalen med kortfilmen The Committee, som hun regisserte sammen med finske Jenni Toivoniemi.

Play Schengen er en av 43 kort- og novellefilmer valgt ut til Pardi di domani-seksjonen, som en en del av Locarno 2020 – For the Future of Films. Av disse er 12 filmer i konkurranse om beste sveitsiske film, mens de øvrige 31 konkurrerer om de internasjonale prisene.

Årets utgave av Locarno filmfestival arrangeres i perioden 5.-15. august. På grunn av koronapandemien vil filmen bli vist digitalt.

Play Schengen produseres av 4 ½ ved Ingvild Evjemo, og er utviklet innenfor NFIs Nye Veier-ordning. Filmen får norgespremiere i begynnelsen av september og skal delta på Høstutstillingen i Oslo i perioden 19. september til 1. november.

Et spillselskap lager et dataspill for barn om EU. Vi følger to spilldesignere når de transformerer Schengen til pikselgrafikk, i et forsøk på å gjøre visumproblematikk fengende for barn og unge. Spørsmålet er om det er mulig, lyder beskrivelsen av filmen.

På rollelista står Falk Falk, som blant annet er kjent som kortfilmskaper og for sin rolle i Trolljegeren, teaterregissør Lisa Charlotte Baudouin Lie og den slovakiske skuespilleren Éva Bandor, samt Daniel Kanye Vatsvåg fra The Rules for Everything, Endre Jensen Haukland, Patrice Demoniere og Jamal Johnson.

Filmen er fotografert av Øystein Mamen. Musikken er komponert av Julian Skar og framført av samtidsmusikktrioen POING.

Salgsagent for Play Schengen er det velrennomerte New Europe Film Sales.

Gunhild Enger er uteksaminert fra Edinburgh College of Art og Filmhøgskolen i Gøteborg (Nå Akademi Valand). Hun ble nominert til en BAFTA med sin eksamensfilm Bargain fra ECA, og har to ganger vært Amanda-nominert for beste kortfilm. I tillegg til å ha regissert en rekke kortfilmer, arbeidet Enger med casting på Ruben Östlunds Gullpalme-vinner The Square fra 2017.

I høst har hun også co-regi sammen med Rune SpaansKnutsen og Ludvigsen 2 – Det store dyret, som har premiere 25. september.

Les også vårt intervju med Gunhild Enger om The Committee fra 2017.

Les mer om konkurranseprogrammet i Locarno på festivalens nettsider

Gunhild Enger er valgt ut til hovedkonkurransen i Locarno

Gunhild Enger er valgt ut til hovedkonkurransen i Locarno

I dag ble det offentliggjort at Gunhild Engers nye kortfilm «Play Schengen» får verdenspremiere på den prestisjetunge A-festivalen Locarno Film Festival, der den er valgt ut til det internasjonale konkurranseprogrammet.

Enger har også tidligere deltatt på Locarno-festivalen med kortfilmen The Committee, som hun regisserte sammen med finske Jenni Toivoniemi.

Play Schengen er en av 43 kort- og novellefilmer valgt ut til Pardi di domani-seksjonen, som en en del av Locarno 2020 – For the Future of Films. Av disse er 12 filmer i konkurranse om beste sveitsiske film, mens de øvrige 31 konkurrerer om de internasjonale prisene.

Årets utgave av Locarno filmfestival arrangeres i perioden 5.-15. august. På grunn av koronapandemien vil filmen bli vist digitalt.

Play Schengen produseres av 4 ½ ved Ingvild Evjemo, og er utviklet innenfor NFIs Nye Veier-ordning. Filmen får norgespremiere i begynnelsen av september og skal delta på Høstutstillingen i Oslo i perioden 19. september til 1. november.

Et spillselskap lager et dataspill for barn om EU. Vi følger to spilldesignere når de transformerer Schengen til pikselgrafikk, i et forsøk på å gjøre visumproblematikk fengende for barn og unge. Spørsmålet er om det er mulig, lyder beskrivelsen av filmen.

På rollelista står Falk Falk, som blant annet er kjent som kortfilmskaper og for sin rolle i Trolljegeren, teaterregissør Lisa Charlotte Baudouin Lie og den slovakiske skuespilleren Éva Bandor, samt Daniel Kanye Vatsvåg fra The Rules for Everything, Endre Jensen Haukland, Patrice Demoniere og Jamal Johnson.

Filmen er fotografert av Øystein Mamen. Musikken er komponert av Julian Skar og framført av samtidsmusikktrioen POING.

Salgsagent for Play Schengen er det velrennomerte New Europe Film Sales.

Gunhild Enger er uteksaminert fra Edinburgh College of Art og Filmhøgskolen i Gøteborg (Nå Akademi Valand). Hun ble nominert til en BAFTA med sin eksamensfilm Bargain fra ECA, og har to ganger vært Amanda-nominert for beste kortfilm. I tillegg til å ha regissert en rekke kortfilmer, arbeidet Enger med casting på Ruben Östlunds Gullpalme-vinner The Square fra 2017.

I høst har hun også co-regi sammen med Rune SpaansKnutsen og Ludvigsen 2 – Det store dyret, som har premiere 25. september.

Les også vårt intervju med Gunhild Enger om The Committee fra 2017.

Les mer om konkurranseprogrammet i Locarno på festivalens nettsider

MENY