«Etterskjelv»-regissørens nye spillefilm åpner New Nordic Films i Haugesund

«Etterskjelv»-regissørens nye spillefilm åpner New Nordic Films i Haugesund

Magnus von Horns «Sweat», som handler om en fitness-influencer, åpner det nordiske markedet New Nordic Films i Haugesund 18. august.

Foto: Magnus von Horns nye film «Sweat», som handler om en fitness-influencer.

Den polsk-svenske spillefilmen utforsker sosiale medier og den følelsesmessige forbindelsen som knyttes mellom influencere og følgere. Sylwia er en fitness-influencer, hvis tilstedeværelse på sosiale medier har gjort henne til kjendis. Selv om hun har hundretusenvis av følgere, er omgitt av lojale ansatte og beundret av bekjente, leter hun etter ekte intimitet, heter det i festivalens omtale av filmen.

Sweat er den andre spillefilmen til svenske regissøren og manusforfatteren Magnus von Horn. Han er utdannet ved den polske filmskolen i Lódz og langfilmdebuterte i 2015 med Etterskjelv, som ble satt opp på norske kinoer. Debutfilmen ble vist i Director’s Fortnight-seksjonen i Cannes, og vant blant annet Guldbaggen for beste film og beste regi.

Magnus von Horns nye film Sweat er blant filmene som ble valgt ut til årets offisielle seleksjon i Cannes, som festivalen presenterte selv om den ikke kunne bli arrangert som vanlig på grunn av koronapandemien. Filmens norske distributør er Mer Film, som også distribuerte Etterskjelv.

New Nordic Films er Den norske filmfestivalen i Haugesunds årlige filmmarked for nordisk film. I tillegg til markedsvisninger av nye nordiske filmer, inkluderer New Nordic Films diverse seminarer og paneler, Works in Progress-presentasjoner og et internasjonalt co-produksjons- og finansieringsform.

På grunn av koronasituasjonen arrangeres markedet i år i en mindre fysisk utgave i Haugesund 18.-21. august, med et begrenset antall deltakere kombinert med en online utgave for internasjonale bransjeaktører.

Den norske filmfestivalen åpner som Rushprint tidligere har omtalt med det svensk-norske dykkerdramaet Breaking Surface lørdag 15. august.

Festivalens avslutningsfilm den 20. august blir den britiske dokumentaren Billie av James Erskine, om den legendariske jazzsangeren Billie Holiday.

Filmen er fortalt gjennom en av hennes største fans, Linda Lipnack Kuehl, som i 1971 startet arbeidet med en omfattende biografi om Holiday. Over en periode på åtte år gjorde Kuehl over 200 timer med intervjuer med dem som kjente jazzstjernen best, deriblant Charles Mingus, Tony Bennett, Sylvia Syms og Count Basie. Boka ble aldri ferdig, men denne dokumentaren baserer seg på disse opptakene, som ikke tidligere er offentliggjort. I tillegg inneholder filmen nyrestaurerte konsertopptak som vises for første gang i farger, skriver festivalen.

Norsk distributør for Billie er Arthaus.

Programmet for årets utgave av filmfestivalen i Haugesund er lagt ut på festivalens nettsider.

«Etterskjelv»-regissørens nye spillefilm åpner New Nordic Films i Haugesund

«Etterskjelv»-regissørens nye spillefilm åpner New Nordic Films i Haugesund

Magnus von Horns «Sweat», som handler om en fitness-influencer, åpner det nordiske markedet New Nordic Films i Haugesund 18. august.

Foto: Magnus von Horns nye film «Sweat», som handler om en fitness-influencer.

Den polsk-svenske spillefilmen utforsker sosiale medier og den følelsesmessige forbindelsen som knyttes mellom influencere og følgere. Sylwia er en fitness-influencer, hvis tilstedeværelse på sosiale medier har gjort henne til kjendis. Selv om hun har hundretusenvis av følgere, er omgitt av lojale ansatte og beundret av bekjente, leter hun etter ekte intimitet, heter det i festivalens omtale av filmen.

Sweat er den andre spillefilmen til svenske regissøren og manusforfatteren Magnus von Horn. Han er utdannet ved den polske filmskolen i Lódz og langfilmdebuterte i 2015 med Etterskjelv, som ble satt opp på norske kinoer. Debutfilmen ble vist i Director’s Fortnight-seksjonen i Cannes, og vant blant annet Guldbaggen for beste film og beste regi.

Magnus von Horns nye film Sweat er blant filmene som ble valgt ut til årets offisielle seleksjon i Cannes, som festivalen presenterte selv om den ikke kunne bli arrangert som vanlig på grunn av koronapandemien. Filmens norske distributør er Mer Film, som også distribuerte Etterskjelv.

New Nordic Films er Den norske filmfestivalen i Haugesunds årlige filmmarked for nordisk film. I tillegg til markedsvisninger av nye nordiske filmer, inkluderer New Nordic Films diverse seminarer og paneler, Works in Progress-presentasjoner og et internasjonalt co-produksjons- og finansieringsform.

På grunn av koronasituasjonen arrangeres markedet i år i en mindre fysisk utgave i Haugesund 18.-21. august, med et begrenset antall deltakere kombinert med en online utgave for internasjonale bransjeaktører.

Den norske filmfestivalen åpner som Rushprint tidligere har omtalt med det svensk-norske dykkerdramaet Breaking Surface lørdag 15. august.

Festivalens avslutningsfilm den 20. august blir den britiske dokumentaren Billie av James Erskine, om den legendariske jazzsangeren Billie Holiday.

Filmen er fortalt gjennom en av hennes største fans, Linda Lipnack Kuehl, som i 1971 startet arbeidet med en omfattende biografi om Holiday. Over en periode på åtte år gjorde Kuehl over 200 timer med intervjuer med dem som kjente jazzstjernen best, deriblant Charles Mingus, Tony Bennett, Sylvia Syms og Count Basie. Boka ble aldri ferdig, men denne dokumentaren baserer seg på disse opptakene, som ikke tidligere er offentliggjort. I tillegg inneholder filmen nyrestaurerte konsertopptak som vises for første gang i farger, skriver festivalen.

Norsk distributør for Billie er Arthaus.

Programmet for årets utgave av filmfestivalen i Haugesund er lagt ut på festivalens nettsider.

MENY