Svensk-norsk dykkerdrama åpner i Haugesund

Svensk-norsk dykkerdrama åpner i Haugesund

Den svensk-norske coproduksjonen «Breaking Surface», som er spilt inn i Nord-Norge med Trine Wiggen i en av rollene, skal åpne Den norske filmfestivalen i Haugesund 15.august.

Spenningsfilmen Breaking Surface får æren av å åpne Den 48. norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 15. august. Norske Trine Wiggen spiller den mest sentrale birollen og vil innta den røde løperen sammen med regissør Joachim Hedén, melder filmfestivalen.

«Breaking Surface tar oss med til det dramatiske landskapet nordpå, med en tett og spennende dykkerthriller, og med to svært handlekraftige kvinnelige hovedpersoner som på hvert sitt vis er preget av sin ramsalte mor – perfekt gestaltet av Trine Wiggen.»

«Filmen handler om de svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida, som er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten. Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve. Her får man vakre naturbilder, imponerende undervanns-sekvenser og klaustrofobisk spenning.»

De to hovedrollene innehas av svenske Moa Gammel og Madeleine Martin.

Det er Narvik og Lofoten som sørger for spektakulære naturbilder. Undervannsfotograf Frank Bang bisto på undervannsopptakene i området. To lokale dykkere var også statister under filmingen i Narvik havn. Norske samprodusenter er Weggefilms og Filmfond Nord.

Breaking Surface distribueres av Fidalgo Films, og får ordinær kinopremiere 4. september.

Svensk-norsk dykkerdrama åpner i Haugesund

Svensk-norsk dykkerdrama åpner i Haugesund

Den svensk-norske coproduksjonen «Breaking Surface», som er spilt inn i Nord-Norge med Trine Wiggen i en av rollene, skal åpne Den norske filmfestivalen i Haugesund 15.august.

Spenningsfilmen Breaking Surface får æren av å åpne Den 48. norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 15. august. Norske Trine Wiggen spiller den mest sentrale birollen og vil innta den røde løperen sammen med regissør Joachim Hedén, melder filmfestivalen.

«Breaking Surface tar oss med til det dramatiske landskapet nordpå, med en tett og spennende dykkerthriller, og med to svært handlekraftige kvinnelige hovedpersoner som på hvert sitt vis er preget av sin ramsalte mor – perfekt gestaltet av Trine Wiggen.»

«Filmen handler om de svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida, som er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten. Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve. Her får man vakre naturbilder, imponerende undervanns-sekvenser og klaustrofobisk spenning.»

De to hovedrollene innehas av svenske Moa Gammel og Madeleine Martin.

Det er Narvik og Lofoten som sørger for spektakulære naturbilder. Undervannsfotograf Frank Bang bisto på undervannsopptakene i området. To lokale dykkere var også statister under filmingen i Narvik havn. Norske samprodusenter er Weggefilms og Filmfond Nord.

Breaking Surface distribueres av Fidalgo Films, og får ordinær kinopremiere 4. september.

MENY