«Atlantic Crossing» får fysisk og digital premiere på Canneseries

«Atlantic Crossing» får fysisk og digital premiere på Canneseries

Canneseries har flyttet årets festival til oktober i både fysisk og digital forstand. «Atlantic Crossing» – om kronprinsesse Märthas flukt til USA under andre verdenskrig og nære vennskap med Franklin D. Roosevelt – deltar i konkurranseprogrammet.

Foto: Sofia Helin og Kyle MacLachlan som kronprinsessen og presidenten

Seriefestivalen Canneseries måtte som så mange andre festivaler utsette årets utgave som følge av koronapandemien. Men nå har festivalen landet på en ny dato – og den sammenfaller ikke overraskende med tv-markedet MIPCOM i oktober.

Fra 9.oktober til 14.oktober vil blant annet den norske serien Atlantic Crossing bli vist i konkurranseprogrammet i den tradisjonsrike Lumiere-salen i Cannes der den mer kjente filmfestivalen ikke kunne vise noen filmer i år. I fjor ble den norske dramaserien Magnus tatt ut til det samme konkurranseprogrammet, året før ble Lykkeland tildelt to priser.

Atlantic Crossing er basert på «den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas desperate flukt til USA og påfølgende kamp for å redde sitt land under den andre verdenskrig»

Det er Sofia Helin (Broen) som spiller kronprinsesse Märtha, mens Tobias Santelmann spiller kronprins Olav og Søren Pilmark kong Haakon. Kyle MacLachlan (Twin Peaks) portretterer president Franklin D. Roosevelt.

Atlantic Crossing produseres av Silje Hopland Eik og Cinenord Drama, med tsjekkiske Sirena Films og irske Ripple World Pictures som co-produsenter. Serieskaper og regissør Alexander Eik har skrevet manus sammen med Linda May Kallestein. Serien er allerede solgt til en rekke land, og er planlagt for visning på NRK i 2021.

 Om Atlantic Crossing: 

«Atlantic Crossing er basert på den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas kamp for å støtte sitt land under den mest skjebnesvangre periode i moderne tid: Den andre verdenskrig. Etter en halsbrekkende flukt fra nazistene ble hun tvunget til å adskilles fra sin mann og krysse Atlanterhavet for å søke tilflukt i USA. Der oppdager hun raskt at verdens mektigste mann: president Franklin D. Roosevelt, faller pladask for henne. Dette gir henne en uventet mulighet til å påvirke presidenten politisk, på et tidspunkt der de allierte, deriblant Norge, desperat trenger Amerikas hjelp i kampen mot Hitler. Kronprinsessen oppdager at hun har politisk innflytelse, og trer ut av sin beskyttede tilværelse. Gjennom store prøvelser vokser hun til å bli en usynlig, men sentral, maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Atlantic Crossing er en inspirerende historie om oppvåkning, transformasjon, frigjøring og personlig vekst. En historie om krig og kjærlighet».

Les om alle filmene i hovedkonkurransen

«Atlantic Crossing» får fysisk og digital premiere på Canneseries

«Atlantic Crossing» får fysisk og digital premiere på Canneseries

Canneseries har flyttet årets festival til oktober i både fysisk og digital forstand. «Atlantic Crossing» – om kronprinsesse Märthas flukt til USA under andre verdenskrig og nære vennskap med Franklin D. Roosevelt – deltar i konkurranseprogrammet.

Foto: Sofia Helin og Kyle MacLachlan som kronprinsessen og presidenten

Seriefestivalen Canneseries måtte som så mange andre festivaler utsette årets utgave som følge av koronapandemien. Men nå har festivalen landet på en ny dato – og den sammenfaller ikke overraskende med tv-markedet MIPCOM i oktober.

Fra 9.oktober til 14.oktober vil blant annet den norske serien Atlantic Crossing bli vist i konkurranseprogrammet i den tradisjonsrike Lumiere-salen i Cannes der den mer kjente filmfestivalen ikke kunne vise noen filmer i år. I fjor ble den norske dramaserien Magnus tatt ut til det samme konkurranseprogrammet, året før ble Lykkeland tildelt to priser.

Atlantic Crossing er basert på «den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas desperate flukt til USA og påfølgende kamp for å redde sitt land under den andre verdenskrig»

Det er Sofia Helin (Broen) som spiller kronprinsesse Märtha, mens Tobias Santelmann spiller kronprins Olav og Søren Pilmark kong Haakon. Kyle MacLachlan (Twin Peaks) portretterer president Franklin D. Roosevelt.

Atlantic Crossing produseres av Silje Hopland Eik og Cinenord Drama, med tsjekkiske Sirena Films og irske Ripple World Pictures som co-produsenter. Serieskaper og regissør Alexander Eik har skrevet manus sammen med Linda May Kallestein. Serien er allerede solgt til en rekke land, og er planlagt for visning på NRK i 2021.

 Om Atlantic Crossing: 

«Atlantic Crossing er basert på den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas kamp for å støtte sitt land under den mest skjebnesvangre periode i moderne tid: Den andre verdenskrig. Etter en halsbrekkende flukt fra nazistene ble hun tvunget til å adskilles fra sin mann og krysse Atlanterhavet for å søke tilflukt i USA. Der oppdager hun raskt at verdens mektigste mann: president Franklin D. Roosevelt, faller pladask for henne. Dette gir henne en uventet mulighet til å påvirke presidenten politisk, på et tidspunkt der de allierte, deriblant Norge, desperat trenger Amerikas hjelp i kampen mot Hitler. Kronprinsessen oppdager at hun har politisk innflytelse, og trer ut av sin beskyttede tilværelse. Gjennom store prøvelser vokser hun til å bli en usynlig, men sentral, maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Atlantic Crossing er en inspirerende historie om oppvåkning, transformasjon, frigjøring og personlig vekst. En historie om krig og kjærlighet».

Les om alle filmene i hovedkonkurransen

MENY