29 000 har sett Knerten etter åpningshelgen

29 000 har sett Knerten etter åpningshelgen

Den første norske premieren etter koronautbruddet har trukket nærmere 30 000 til kinosalene.

Norske filmer holder seg vanligvis unna sommeren som lanseringstid, og med koronapandemien uteblir også de store Hollywood-filmene denne sommeren.

I denne spesielle situasjonen bestemte imidlertid Paradox seg for å framskynde premieren på den nye Knerten-filmen til 3. juli, og med det fikk kinoene en familiefilm som kunne trekke det store publikummet tilbake i sommer.

Resultatet etter endt åpningshelg er at Knerten og sjøormen er sett av 29 003, ifølge tall fra Filmweb. Av disse er 21 083 besøkende fra selve helgen, mens filmen også har hatt flere førvisninger.

Under koronapandemien med besøksbegrensninger for kinosalene er det naturligvis vanskelig å si hva som vil være en suksess. I 2010 satt Knerten gifter seg rekord som beste åpningshelg for en norsk barnefilm med nærmere 100 000 besøkende (og til da tredje beste åpningshelg for en norsk film uavhengig av sjanger), men omstendighetene er åpenbart annerledes nå.

Produsent Jan Petter Dickman sier seg i hvert fall svært fornøyd med åpningen.

– Det er fantastisk å se at publikum igjen strømmer til kinosalene for å se ny norsk film. Vi er veldig fornøyde med filmen og det er gledelig å se at kinopublikummet koser seg med Knerten og Sjøormen. Vi får også utrolig mye positive tilbakemeldinger fra kinoer i hele landet som gleder seg over å vise en ny film til publikummet sitt igjen, uttaler han i en pressemelding fra SF Studios of Paradox.

Knerten og sjøormen forteller om den innholdsrike sommeren til Knerten og Lillebror som blir kjent med den rampete jenta Eddy, og inkluderer sjøormjakt, sjalusi, nestenulykker og at Lillebror lærer å svømme.

I år er det jubileumsår for Knertens opphavskvinne Anne-Cath. Vestly, som ble født for 100 år siden.

Regissør Tove Undheim gjør sin spillefilmdebut med Knerten og Sjøormen. I rollene møter vi Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Mia Ålvik, Kristoffer Olsen, Espen P. A. Lervaag, Filip Mathias Eide og Scott Maurstad (som Knerten).

Filmen er produsert av Paradox Film 5 – Knerten AS ved Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae og distribueres av SF Studios.

 

29 000 har sett Knerten etter åpningshelgen

29 000 har sett Knerten etter åpningshelgen

Den første norske premieren etter koronautbruddet har trukket nærmere 30 000 til kinosalene.

Norske filmer holder seg vanligvis unna sommeren som lanseringstid, og med koronapandemien uteblir også de store Hollywood-filmene denne sommeren.

I denne spesielle situasjonen bestemte imidlertid Paradox seg for å framskynde premieren på den nye Knerten-filmen til 3. juli, og med det fikk kinoene en familiefilm som kunne trekke det store publikummet tilbake i sommer.

Resultatet etter endt åpningshelg er at Knerten og sjøormen er sett av 29 003, ifølge tall fra Filmweb. Av disse er 21 083 besøkende fra selve helgen, mens filmen også har hatt flere førvisninger.

Under koronapandemien med besøksbegrensninger for kinosalene er det naturligvis vanskelig å si hva som vil være en suksess. I 2010 satt Knerten gifter seg rekord som beste åpningshelg for en norsk barnefilm med nærmere 100 000 besøkende (og til da tredje beste åpningshelg for en norsk film uavhengig av sjanger), men omstendighetene er åpenbart annerledes nå.

Produsent Jan Petter Dickman sier seg i hvert fall svært fornøyd med åpningen.

– Det er fantastisk å se at publikum igjen strømmer til kinosalene for å se ny norsk film. Vi er veldig fornøyde med filmen og det er gledelig å se at kinopublikummet koser seg med Knerten og Sjøormen. Vi får også utrolig mye positive tilbakemeldinger fra kinoer i hele landet som gleder seg over å vise en ny film til publikummet sitt igjen, uttaler han i en pressemelding fra SF Studios of Paradox.

Knerten og sjøormen forteller om den innholdsrike sommeren til Knerten og Lillebror som blir kjent med den rampete jenta Eddy, og inkluderer sjøormjakt, sjalusi, nestenulykker og at Lillebror lærer å svømme.

I år er det jubileumsår for Knertens opphavskvinne Anne-Cath. Vestly, som ble født for 100 år siden.

Regissør Tove Undheim gjør sin spillefilmdebut med Knerten og Sjøormen. I rollene møter vi Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Mia Ålvik, Kristoffer Olsen, Espen P. A. Lervaag, Filip Mathias Eide og Scott Maurstad (som Knerten).

Filmen er produsert av Paradox Film 5 – Knerten AS ved Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae og distribueres av SF Studios.

 

MENY