Knerten kommer kinoene til unnsetning

Knerten kommer kinoene til unnsetning

Paradox våger seg frampå med sommerpremiere på den nye Knertenfilmen i en tid der de aller fleste produsenter har utsatt sine premierer på ubestemt tid.

Da Rushprint forhørte seg med norske produsenter for halvannen uke siden, hersket det en pessimisme med hensyn til når kinoene kan gi filmene den setekapasiteten de ønsker. Å vise film for 50 mennesker per sal, virket ikke forlokkende på noen av dem.

Dette har ikke tatt motet fra Paradox som før helgen besluttet å framskynde den nye Knertenfilmen til 3.juli. Dermed får kinosjefene endelig den familiefilmen som kan trekke det store publikummet tilbake i sommer.

– Knerten og Sjøormen er en morsom og litt rampete sommerfilm som får frem sommerfølelsen hos både små og store. Vi er veldig glade for at vi har muligheten til å vise en flunkende ny Knerten-film denne sommeren og på den måten garantere minst en time med fint vær og badetemperaturer, sier produsent Stein B. Kvae i en pressemelding.

Mens andre filmer blir utsatt til neste år har Knerten og Sjøormen blitt fremskyndet og vil med dette bidra til at kinoen har et nytt tilbud til publikum sommeren 2020, i året der Anne-Cath. Vestly ville fylt 100 år, heter det videre.

Hvordan kinoene vil løse kapasitetsutfordringen under koronarestriksjonene vet vi ikke. Men er det én sjanger som har gode forutsetninger for å få et stort publikum på kino i sommer, så er det nettopp barne- og familiefilmen. Smittefaren er langt mindre enn hos voksne, samtidig som barna er de mest lojale blant det norske kinopublikummet. Spørsmålet er om foreldrene synes det er greit å slippe barna ut på kinoene på nåværende tidspunkt, for å kunne være med på Knertens nye eventyr.

I den nye filmen blir Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40). «Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv.»


FAKTA OM FILMEN:

Tove Undheim gjør sin spillefilmdebut med Knerten og Sjøormen. I rollene møter vi Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Mia Ålvik, Kristoffer Olsen, Espen P. A. Lervaag, Filip Mathias Eide og Scott Maurstad (som Knerten).

Tittel: Knerten og Sjøormen Premiere: 3. juli 2020 Regissør: Tove Undheim Manusforfatter: Aksel Kielland og Tove Undheim etter en historie av Lars Kilevold, basert på karakterer av Anne-Cath. Vestly Produsent: Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae Produksjonsselskap: Paradox Film 5 – Knerten AS Distribusjon: SF Studios


 

Knerten kommer kinoene til unnsetning

Knerten kommer kinoene til unnsetning

Paradox våger seg frampå med sommerpremiere på den nye Knertenfilmen i en tid der de aller fleste produsenter har utsatt sine premierer på ubestemt tid.

Da Rushprint forhørte seg med norske produsenter for halvannen uke siden, hersket det en pessimisme med hensyn til når kinoene kan gi filmene den setekapasiteten de ønsker. Å vise film for 50 mennesker per sal, virket ikke forlokkende på noen av dem.

Dette har ikke tatt motet fra Paradox som før helgen besluttet å framskynde den nye Knertenfilmen til 3.juli. Dermed får kinosjefene endelig den familiefilmen som kan trekke det store publikummet tilbake i sommer.

– Knerten og Sjøormen er en morsom og litt rampete sommerfilm som får frem sommerfølelsen hos både små og store. Vi er veldig glade for at vi har muligheten til å vise en flunkende ny Knerten-film denne sommeren og på den måten garantere minst en time med fint vær og badetemperaturer, sier produsent Stein B. Kvae i en pressemelding.

Mens andre filmer blir utsatt til neste år har Knerten og Sjøormen blitt fremskyndet og vil med dette bidra til at kinoen har et nytt tilbud til publikum sommeren 2020, i året der Anne-Cath. Vestly ville fylt 100 år, heter det videre.

Hvordan kinoene vil løse kapasitetsutfordringen under koronarestriksjonene vet vi ikke. Men er det én sjanger som har gode forutsetninger for å få et stort publikum på kino i sommer, så er det nettopp barne- og familiefilmen. Smittefaren er langt mindre enn hos voksne, samtidig som barna er de mest lojale blant det norske kinopublikummet. Spørsmålet er om foreldrene synes det er greit å slippe barna ut på kinoene på nåværende tidspunkt, for å kunne være med på Knertens nye eventyr.

I den nye filmen blir Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40). «Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv.»


FAKTA OM FILMEN:

Tove Undheim gjør sin spillefilmdebut med Knerten og Sjøormen. I rollene møter vi Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Mia Ålvik, Kristoffer Olsen, Espen P. A. Lervaag, Filip Mathias Eide og Scott Maurstad (som Knerten).

Tittel: Knerten og Sjøormen Premiere: 3. juli 2020 Regissør: Tove Undheim Manusforfatter: Aksel Kielland og Tove Undheim etter en historie av Lars Kilevold, basert på karakterer av Anne-Cath. Vestly Produsent: Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae Produksjonsselskap: Paradox Film 5 – Knerten AS Distribusjon: SF Studios


 

MENY