«Gunda» med solid salg i forkant av Cannes

«Gunda» med solid salg i forkant av Cannes

Sant & Usant-dokumentaren «Gunda» er solgt til en lang rekke territorier i forkant av det virtuelle markedet i Cannes.

Sant & Usant-dokumentaren Gunda var en av de mest omtalte filmene under årets Berlinale der filmen deltok i Encounters-programmet og fikk mye ekstra omtale ved at Joaquin Phoenix gikk inn som medprodusent. Regissør er Viktor Kossakovsky.

Etter utfordringer i salgsprosessen som følge av pandemien (noe produsentene Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen kunne fortelle oss om i marsutgaven av Filmsamtalen) har det virtuelle markedet i Cannes blåst liv i den igjen, melder Screen International.

I forkant av markedet har salgsselskapet Cinephil annonsert de siste salgene av Gunda til en lang rekke land. Foreløpige salg er gått til Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Australia, New Zealand, Japan, Sør-Korea, Benelux-landen, Russland, Portugal, Polen, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Hellas, Kypros, Østerrike, Singapore og Thailand.

Viktor Kossakovsky er en internasjonalt kjent og prisbelønt russisk dokumentarregissør som har samarbeidet med Sant og Usant siden 2015, da de laget barnedokumentaren Varicella.

Fotograf på filmen er Egil Håskjold Larsen, mens New York-baserte Louverture Films er medprodusent.

Filmen er «Kossakovskys intenst personlige bestrebelse på å fornye vårt syn på selve livet, en meditasjon over mystikken som ligger i bevisstheten til alle former for liv, oss inkludert», het det i omtalen da Norsk filminstitutt tildelte produksjonstilskudd og lanseringsstøtte.

«Vi deler kloden vår med mer enn en milliard griser, mer enn en milliard kyr og over tjue milliarder høns. I industrialiserte land tenker vi enten ikke på dem, eller overser det faktum at de også er bevisste vesener. Hva tenker de egentlig om oss? Hva ville de sagt til oss hvis vi skjønte språket deres? Kan vi forstå dem ved å åpne oss for dem og varsomt iaktta dem? Hva kan de lære oss?»

«Gunda» med solid salg i forkant av Cannes

«Gunda» med solid salg i forkant av Cannes

Sant & Usant-dokumentaren «Gunda» er solgt til en lang rekke territorier i forkant av det virtuelle markedet i Cannes.

Sant & Usant-dokumentaren Gunda var en av de mest omtalte filmene under årets Berlinale der filmen deltok i Encounters-programmet og fikk mye ekstra omtale ved at Joaquin Phoenix gikk inn som medprodusent. Regissør er Viktor Kossakovsky.

Etter utfordringer i salgsprosessen som følge av pandemien (noe produsentene Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen kunne fortelle oss om i marsutgaven av Filmsamtalen) har det virtuelle markedet i Cannes blåst liv i den igjen, melder Screen International.

I forkant av markedet har salgsselskapet Cinephil annonsert de siste salgene av Gunda til en lang rekke land. Foreløpige salg er gått til Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Australia, New Zealand, Japan, Sør-Korea, Benelux-landen, Russland, Portugal, Polen, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Hellas, Kypros, Østerrike, Singapore og Thailand.

Viktor Kossakovsky er en internasjonalt kjent og prisbelønt russisk dokumentarregissør som har samarbeidet med Sant og Usant siden 2015, da de laget barnedokumentaren Varicella.

Fotograf på filmen er Egil Håskjold Larsen, mens New York-baserte Louverture Films er medprodusent.

Filmen er «Kossakovskys intenst personlige bestrebelse på å fornye vårt syn på selve livet, en meditasjon over mystikken som ligger i bevisstheten til alle former for liv, oss inkludert», het det i omtalen da Norsk filminstitutt tildelte produksjonstilskudd og lanseringsstøtte.

«Vi deler kloden vår med mer enn en milliard griser, mer enn en milliard kyr og over tjue milliarder høns. I industrialiserte land tenker vi enten ikke på dem, eller overser det faktum at de også er bevisste vesener. Hva tenker de egentlig om oss? Hva ville de sagt til oss hvis vi skjønte språket deres? Kan vi forstå dem ved å åpne oss for dem og varsomt iaktta dem? Hva kan de lære oss?»

MENY