Filmsamtalen: Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen

Filmsamtalen: Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen

Med Joaquin Phoenix som samprodusent på Berlinale-suksessen «Gunda», en Netflix-produksjon underveis og den kinoaktuelle «Alt det jeg er», var det på tide med en filmsamtale med Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen. Hva er det som driver to av de mest dynamiske dokumentaristene i norsk filmbransje?

Gunda ble den mest omtalte dokumentaren under årets Berlinale, blant annet fordi Joaquin Phoenix la sin elsk på filmen og ble dens samprodusent. Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen forteller her om hvordan den forbindelsen oppsto, og hva planen er videre for den banebrytende filmen. Denne uken er de også aktuelle på norske kinoer med Alt det jeg er, om seksuelle overgrep i nær familie. Den føyer seg inn i det øvrige repertoaret til selskapet Sant & Usant med sosialt orienterte filmer, ofte med sårbare hovedpersoner som trenger beskyttende rammer under produksjonen. Her forteller de om den spesielle prosessen, både på Alt det jeg er og ikke minst Sisters on track – den første norske dokumentaren som er laget for Netflix Original, og som utspiller seg i Brooklyn.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Hovedfoto: K.E. Lindblad

Filmsamtalen: Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen

Filmsamtalen: Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen

Med Joaquin Phoenix som samprodusent på Berlinale-suksessen «Gunda», en Netflix-produksjon underveis og den kinoaktuelle «Alt det jeg er», var det på tide med en filmsamtale med Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen. Hva er det som driver to av de mest dynamiske dokumentaristene i norsk filmbransje?

Gunda ble den mest omtalte dokumentaren under årets Berlinale, blant annet fordi Joaquin Phoenix la sin elsk på filmen og ble dens samprodusent. Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen forteller her om hvordan den forbindelsen oppsto, og hva planen er videre for den banebrytende filmen. Denne uken er de også aktuelle på norske kinoer med Alt det jeg er, om seksuelle overgrep i nær familie. Den føyer seg inn i det øvrige repertoaret til selskapet Sant & Usant med sosialt orienterte filmer, ofte med sårbare hovedpersoner som trenger beskyttende rammer under produksjonen. Her forteller de om den spesielle prosessen, både på Alt det jeg er og ikke minst Sisters on track – den første norske dokumentaren som er laget for Netflix Original, og som utspiller seg i Brooklyn.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Hovedfoto: K.E. Lindblad

MENY