Humanitær pris til «Selvportrett» i Thessaloniki

Humanitær pris til «Selvportrett» i Thessaloniki

Dokumentaren om den nylig avdøde kunstneren Lene Marie Fossen er tildelt pris under dokumentarfilmfestivalen i Thessaloniki.

Dokumentarfilmfestivalen i Thessaloniki er en av Europas mest anerkjente dokumentarfestivaler, og har gitt den norske filmen sin humanitære pris. The Human Values Award deles ut av det greske parlamentet under filmfestivalen, og går til filmer som på en sterk måte berører menneskeverdet.

“The film gives prominence to the value of human life, dignity, as well as the vital force of art, by taking a glance at the agonizing effort of Norwegian photographer Lene Marie Fossen to fight back the devious and devouring disease she’s suffering from, drawing out of it the incentive to create”, heter det i juryens begrunnelse.

Selvportrettet er en fortelling om ”skam, kropp og kunst”, av regissør Katja Høgset, fotograf Espen Wallin og produsent Margreth Olin. Filmen skildrer Fossens kamp med anoreksi og hennes særegne talent innen fotografi. Filmen måtte som kjent endres etter at hovedpersonen Lene Marie Fossen døde i fjor høst.

Det var ikke alltid gitt at filmen skulle bli ferdigstilt, kunne filmskaperne fortelle Rushprints lesere da filmen hadde norsk premiere.

– Det viktigste har vært at vi har hatt tett dialog mellom oss tre, og med Lene og foreldrene. Da vi startet så det ut til at Lene var på vei til å få hjelp og bli bedre, men sånn ble det ikke. Da noen av oss var med henne til Chios, sa hun at hun følte seg friskere psykisk, selv om hun ble stadig tynnere. Den følelsen handlet mye om arbeidet med bildene hennes, tror jeg, og at det var mye positivt som skjedde rundt henne og ga henne styrke, fortalte regissør Katja Høgset.

Humanitær pris til «Selvportrett» i Thessaloniki

Humanitær pris til «Selvportrett» i Thessaloniki

Dokumentaren om den nylig avdøde kunstneren Lene Marie Fossen er tildelt pris under dokumentarfilmfestivalen i Thessaloniki.

Dokumentarfilmfestivalen i Thessaloniki er en av Europas mest anerkjente dokumentarfestivaler, og har gitt den norske filmen sin humanitære pris. The Human Values Award deles ut av det greske parlamentet under filmfestivalen, og går til filmer som på en sterk måte berører menneskeverdet.

“The film gives prominence to the value of human life, dignity, as well as the vital force of art, by taking a glance at the agonizing effort of Norwegian photographer Lene Marie Fossen to fight back the devious and devouring disease she’s suffering from, drawing out of it the incentive to create”, heter det i juryens begrunnelse.

Selvportrettet er en fortelling om ”skam, kropp og kunst”, av regissør Katja Høgset, fotograf Espen Wallin og produsent Margreth Olin. Filmen skildrer Fossens kamp med anoreksi og hennes særegne talent innen fotografi. Filmen måtte som kjent endres etter at hovedpersonen Lene Marie Fossen døde i fjor høst.

Det var ikke alltid gitt at filmen skulle bli ferdigstilt, kunne filmskaperne fortelle Rushprints lesere da filmen hadde norsk premiere.

– Det viktigste har vært at vi har hatt tett dialog mellom oss tre, og med Lene og foreldrene. Da vi startet så det ut til at Lene var på vei til å få hjelp og bli bedre, men sånn ble det ikke. Da noen av oss var med henne til Chios, sa hun at hun følte seg friskere psykisk, selv om hun ble stadig tynnere. Den følelsen handlet mye om arbeidet med bildene hennes, tror jeg, og at det var mye positivt som skjedde rundt henne og ga henne styrke, fortalte regissør Katja Høgset.

MENY