Hvordan påvirker koronaviruset det norske kinobesøket?

Hvordan påvirker koronaviruset det norske kinobesøket?

De unge trosset denne uken koronaviruset for å se «Alle utlendinger har lukka gardiner» i hovedstaden. Men kinobransjen forbereder seg på nye restriksjoner.

Koronaviruset fortsetter sin herjing rundt om i verden, og en rekke land har begynt å stenge sine kinoer. Foreløpig er det ingen som går inn for tilsvarende tiltak her hjemme (Siste: Nå er kinoene stengt i 14 dager. For mer oppdaterte saker: Bransjen etterlyser krisepakke og Kinoene stenger – må norsk film søke andre plattformer?)

Christin Berg i Nordisk Film Kino tror mye kan skje på kort tid – alt avhenger av hvor raskt viruset sprer seg.

Vi er litt usikre. Pixarfilmen Fremad hadde en langt svakere åpning enn tidligere Pixarfilmer over hele verden, men jeg tror snarere at det har med filmens karakter å gjøre. Det er også mulig at barnefamilier er litt mer engstelige og vil beskytte barna. Ungdommen ser ikke ut til å bry seg nevneverdig; ungdomsfilmen Alle utlendinger har lukka gardiner samlet fulle hus, spesielt her i Oslo. Her måtte vi faktisk øke kapasiteten gjennom helgen.

Hun forteller videre at totalbesøket denne helgen var nøyaktig like høyt på landsbasis som sist helg, mens besøket i går, mandag, var enda dårligere enn en vanlig mandag.

– Det skal sies at filmene vi har på kino nå, ikke er av de største. Parasitt har falt naturlig, det ser ut som de fleste som ønsker å se den, har sett den – med imponerende 140 000 besøk på norske kinoer. Det vi er spente på nå, er om sluggeren Vin Diesel får actionfolket på banen i Bloodshot til helgen. Her er det popcorn, coca og testosteron som gjelder. Men, vi må være forberedt på at flere vil reservere seg –  kanskje blant de mest voksne av oss. Uansett, foreløpig har vi ikke sett store endringer i bevegelsesmønsteret, forteller hun til Rushprint.

Arild Kalkvik, kinosjef i Trondheim, følger også utviklingen med en viss nervøsitet. Men foreløpig ser han ingen tegn til vesentlige endringer i besøket.

– Vi ser ikke så mye til det her i Trondheim, men det er nok bare et spørsmål om tid. Kosmorama film festival ble arrangert i forrige uke, og de leverte besøk på samme nivå som i 2019, noe vi er veldig glade for.

Aller siste:  Oslo kommune har innført nye restriksjoner for å få brukt med det som nå omtales som en viruspandemi. Det betyr at kinoene i hele landet nå blir stengt i 14 dager, i første omgang fram til 26.mars. For mer oppdaterte saker:

Bransjen etterlyser krisepakke

Kinoene stenger – må norsk film søke andre plattformer?

Hvordan påvirker koronaviruset det norske kinobesøket?

Hvordan påvirker koronaviruset det norske kinobesøket?

De unge trosset denne uken koronaviruset for å se «Alle utlendinger har lukka gardiner» i hovedstaden. Men kinobransjen forbereder seg på nye restriksjoner.

Koronaviruset fortsetter sin herjing rundt om i verden, og en rekke land har begynt å stenge sine kinoer. Foreløpig er det ingen som går inn for tilsvarende tiltak her hjemme (Siste: Nå er kinoene stengt i 14 dager. For mer oppdaterte saker: Bransjen etterlyser krisepakke og Kinoene stenger – må norsk film søke andre plattformer?)

Christin Berg i Nordisk Film Kino tror mye kan skje på kort tid – alt avhenger av hvor raskt viruset sprer seg.

Vi er litt usikre. Pixarfilmen Fremad hadde en langt svakere åpning enn tidligere Pixarfilmer over hele verden, men jeg tror snarere at det har med filmens karakter å gjøre. Det er også mulig at barnefamilier er litt mer engstelige og vil beskytte barna. Ungdommen ser ikke ut til å bry seg nevneverdig; ungdomsfilmen Alle utlendinger har lukka gardiner samlet fulle hus, spesielt her i Oslo. Her måtte vi faktisk øke kapasiteten gjennom helgen.

Hun forteller videre at totalbesøket denne helgen var nøyaktig like høyt på landsbasis som sist helg, mens besøket i går, mandag, var enda dårligere enn en vanlig mandag.

– Det skal sies at filmene vi har på kino nå, ikke er av de største. Parasitt har falt naturlig, det ser ut som de fleste som ønsker å se den, har sett den – med imponerende 140 000 besøk på norske kinoer. Det vi er spente på nå, er om sluggeren Vin Diesel får actionfolket på banen i Bloodshot til helgen. Her er det popcorn, coca og testosteron som gjelder. Men, vi må være forberedt på at flere vil reservere seg –  kanskje blant de mest voksne av oss. Uansett, foreløpig har vi ikke sett store endringer i bevegelsesmønsteret, forteller hun til Rushprint.

Arild Kalkvik, kinosjef i Trondheim, følger også utviklingen med en viss nervøsitet. Men foreløpig ser han ingen tegn til vesentlige endringer i besøket.

– Vi ser ikke så mye til det her i Trondheim, men det er nok bare et spørsmål om tid. Kosmorama film festival ble arrangert i forrige uke, og de leverte besøk på samme nivå som i 2019, noe vi er veldig glade for.

Aller siste:  Oslo kommune har innført nye restriksjoner for å få brukt med det som nå omtales som en viruspandemi. Det betyr at kinoene i hele landet nå blir stengt i 14 dager, i første omgang fram til 26.mars. For mer oppdaterte saker:

Bransjen etterlyser krisepakke

Kinoene stenger – må norsk film søke andre plattformer?

MENY