Vil Frank Mosvold få beholde hytta?

Vil Frank Mosvold få beholde hytta?

Frank Mosvold har pantsatt hytta for å få finansiert «Elleville Elfrid». Men besøkstallene vitner om at hytta forblir i hans eie en stund til. Les mer om kinobesøket siste uken.

Foto: Elleville Elfrid

Det er ikke ofte en norsk lokalavis på høgfjellet er bekymret for at hytteeiere skal forsvinne. Men skal vi tro Rjukan Arbeiderblad har det vekket oppsikt at en av hytteeierne, Frank Mosvold, har pantsatt hytta på Gaustadblikk for å få finansiert Elleville Elfrid. I et oppslag forteller produsenten om hva som står på spill, selvsagt ikke uten glimt i øyet, og vi minnes Hollywoods gamle jungelord om at man aldri skal satse egne penger i filmproduksjon.

Men uten egeninnsats ville ikke norsk film nådd langt. Det er ikke få produsenter som har brent seg på det, og Mosvold ser ut til å være blant de heldige. I skrivende stund er filmen sett av 42 000 på kino etter tre uker, og det kan se ut som hytta nesten er reddet. Det er ikke i nærheten av åpningsbesøket på Kaptein Sabeltann og den magiske diamant, den andre norske animasjonsfilmen for barn denne vinteren. Men for en relativt lavt budsjettert film for de aller minste er det ikke dårlig. Det er dessuten ikke så mye annet for de aller minste (de fra 4 til 7 år) på kino for tiden, noe som bør kunne gi filmen et lengre liv enn den ellers ville fått.

Ellers registrerer vi at Tunnelen holder stand på 10.plass og over 212 000 solgte billetter. Dag Johan Haugeruds Lyset fra Sjokladefabrikken sliter med å klamre seg fast på en 20.plass med 436 besøkende etter en uke, mens Selvportrett smyger seg inn like foran med drøye 25 000 besøkende etter fire uker.

En film som ser ut til å ha kapret det godt voksne kinopublikummet er Sam Mendes sin krigsfilm 1917, som fortsatt ligger på andre plass med 121 000 solgte billetter etter tre uker. Parasitt, som vi har sett nærmere på i et intervju med distributøren Arthaus, holder seg på en femteplass med over 50 000 besøkende etter tre uker (en oppdatering fra de tallene som ligger på Filmwebs kinotoppen). Og Frost 2? Vel, den har nå rundet 650 000 og kommer kanskje til å bli den best besøkte filmen på norske kinoer i 2020 – selv om den åpnet allerede i romjulen.

Filmwebs kinotoppen

Vil Frank Mosvold få beholde hytta?

Vil Frank Mosvold få beholde hytta?

Frank Mosvold har pantsatt hytta for å få finansiert «Elleville Elfrid». Men besøkstallene vitner om at hytta forblir i hans eie en stund til. Les mer om kinobesøket siste uken.

Foto: Elleville Elfrid

Det er ikke ofte en norsk lokalavis på høgfjellet er bekymret for at hytteeiere skal forsvinne. Men skal vi tro Rjukan Arbeiderblad har det vekket oppsikt at en av hytteeierne, Frank Mosvold, har pantsatt hytta på Gaustadblikk for å få finansiert Elleville Elfrid. I et oppslag forteller produsenten om hva som står på spill, selvsagt ikke uten glimt i øyet, og vi minnes Hollywoods gamle jungelord om at man aldri skal satse egne penger i filmproduksjon.

Men uten egeninnsats ville ikke norsk film nådd langt. Det er ikke få produsenter som har brent seg på det, og Mosvold ser ut til å være blant de heldige. I skrivende stund er filmen sett av 42 000 på kino etter tre uker, og det kan se ut som hytta nesten er reddet. Det er ikke i nærheten av åpningsbesøket på Kaptein Sabeltann og den magiske diamant, den andre norske animasjonsfilmen for barn denne vinteren. Men for en relativt lavt budsjettert film for de aller minste er det ikke dårlig. Det er dessuten ikke så mye annet for de aller minste (de fra 4 til 7 år) på kino for tiden, noe som bør kunne gi filmen et lengre liv enn den ellers ville fått.

Ellers registrerer vi at Tunnelen holder stand på 10.plass og over 212 000 solgte billetter. Dag Johan Haugeruds Lyset fra Sjokladefabrikken sliter med å klamre seg fast på en 20.plass med 436 besøkende etter en uke, mens Selvportrett smyger seg inn like foran med drøye 25 000 besøkende etter fire uker.

En film som ser ut til å ha kapret det godt voksne kinopublikummet er Sam Mendes sin krigsfilm 1917, som fortsatt ligger på andre plass med 121 000 solgte billetter etter tre uker. Parasitt, som vi har sett nærmere på i et intervju med distributøren Arthaus, holder seg på en femteplass med over 50 000 besøkende etter tre uker (en oppdatering fra de tallene som ligger på Filmwebs kinotoppen). Og Frost 2? Vel, den har nå rundet 650 000 og kommer kanskje til å bli den best besøkte filmen på norske kinoer i 2020 – selv om den åpnet allerede i romjulen.

Filmwebs kinotoppen

MENY