Neste Blått Lerret: Møt Hessen Schei, Søderlind og Halle

Neste Blått Lerret: Møt Hessen Schei, Søderlind og Halle

Et av dokumentarårets største snakkiser, en flerkulturell eksplosjon fra drabantbyen og en eksistensiell komedie med blant annet en barselgruppe – vi kan love spennende klipp og samtaler under neste Blått Lerret.

Det er regissørene Tonje Hessen Schei, Ingvild Søderlind og Mariken Halle som kommer for å fortelle om sine nye filmer på neste Blått Lerret 13. februar. Det skjer på Vega Scene.

iHuman ble i høst vist på IDFA i Amsterdam. Der fikk publikum være vitne til et intervju med Edward Snowden på videolink etter visningen der filmens problemstillinger om kunstig intelligens ble diskutert med den kjente varsleren. iHuman har med andre ord blitt en snakkis på filmfestivalene lenge før premieren. I filmen undersøker Tonje Hessen Schei hvordan makten bak kunstig intelligens påvirker oss, vårt samfunn og vår fremtid.

Ingvild Søderlind har lenge vært et av våre mest åpenbare regitalenter som ennå har til gode å debutere med en langfilm. Men nå løsner det endelig med adaptasjonen Alle utlendinger har lukka gardiner. I fjor presenterte Søderlind sitt nye prosjekt her på rushprint.no sammen med manusforfatter Hilde Susan Jægtnes og produsent Cecilie Aspenes i Misofilm: ”Vi vil lage filmen fordi vi elsker boka, fordi vi kjenner oss igjen i skildringen av den unge jenta og fordi Ingvild som regissør kjenner på en dyp stolthet over å portrettere et drabantbymiljø som hun har vokst opp i selv,» var noe av begrunnelsen for å ville lage filmversjonen.

I Mariken Halles alternative komedie Vi er her nå «betrakter bløte babyer forundret foreldrenes frynsete samlivsbruddstykker», skriver Jon Inge Faldalen i sin omtale av filmen som hadde førpremiere i januar på Tromsø internasjonale film festival. «Ingen lager filmer som den særegne kunstneren Mariken Halle, som står for manus, regi, foto og klipp på den i ordenes aller beste forstand uferdige og forlatte motforestillingen Vi er her nå, som får ordinær kinopremiere i mars. Etter sterke Kanskje i morgen og Verden venter er dette hennes hittil klart beste film,» mener han.

Sted: Blått lerret på Vega Scene: 13. februar.
Dørene åpner kl. 19:00 (programstart 19:30).

Kveldens program (i rekkefølge):
iHUMAN av Tonje Hessen Schei
ALLE UTLENDINGER HAR LUKKA GARDINER av Ingvild Søderlind
VI ER HER NÅ av Mariken Halle


Om Blått Lerret: Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått lerret arrangeres 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje. Norsk filminstitutt overlot ansvar for arrangementet til Vega Scene, Oslo Pix og Høyskolen Kristiania i 2019. Arrangementet er støttet av NFI og Rushprint.


 

Neste Blått Lerret: Møt Hessen Schei, Søderlind og Halle

Neste Blått Lerret: Møt Hessen Schei, Søderlind og Halle

Et av dokumentarårets største snakkiser, en flerkulturell eksplosjon fra drabantbyen og en eksistensiell komedie med blant annet en barselgruppe – vi kan love spennende klipp og samtaler under neste Blått Lerret.

Det er regissørene Tonje Hessen Schei, Ingvild Søderlind og Mariken Halle som kommer for å fortelle om sine nye filmer på neste Blått Lerret 13. februar. Det skjer på Vega Scene.

iHuman ble i høst vist på IDFA i Amsterdam. Der fikk publikum være vitne til et intervju med Edward Snowden på videolink etter visningen der filmens problemstillinger om kunstig intelligens ble diskutert med den kjente varsleren. iHuman har med andre ord blitt en snakkis på filmfestivalene lenge før premieren. I filmen undersøker Tonje Hessen Schei hvordan makten bak kunstig intelligens påvirker oss, vårt samfunn og vår fremtid.

Ingvild Søderlind har lenge vært et av våre mest åpenbare regitalenter som ennå har til gode å debutere med en langfilm. Men nå løsner det endelig med adaptasjonen Alle utlendinger har lukka gardiner. I fjor presenterte Søderlind sitt nye prosjekt her på rushprint.no sammen med manusforfatter Hilde Susan Jægtnes og produsent Cecilie Aspenes i Misofilm: ”Vi vil lage filmen fordi vi elsker boka, fordi vi kjenner oss igjen i skildringen av den unge jenta og fordi Ingvild som regissør kjenner på en dyp stolthet over å portrettere et drabantbymiljø som hun har vokst opp i selv,» var noe av begrunnelsen for å ville lage filmversjonen.

I Mariken Halles alternative komedie Vi er her nå «betrakter bløte babyer forundret foreldrenes frynsete samlivsbruddstykker», skriver Jon Inge Faldalen i sin omtale av filmen som hadde førpremiere i januar på Tromsø internasjonale film festival. «Ingen lager filmer som den særegne kunstneren Mariken Halle, som står for manus, regi, foto og klipp på den i ordenes aller beste forstand uferdige og forlatte motforestillingen Vi er her nå, som får ordinær kinopremiere i mars. Etter sterke Kanskje i morgen og Verden venter er dette hennes hittil klart beste film,» mener han.

Sted: Blått lerret på Vega Scene: 13. februar.
Dørene åpner kl. 19:00 (programstart 19:30).

Kveldens program (i rekkefølge):
iHUMAN av Tonje Hessen Schei
ALLE UTLENDINGER HAR LUKKA GARDINER av Ingvild Søderlind
VI ER HER NÅ av Mariken Halle


Om Blått Lerret: Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått lerret arrangeres 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje. Norsk filminstitutt overlot ansvar for arrangementet til Vega Scene, Oslo Pix og Høyskolen Kristiania i 2019. Arrangementet er støttet av NFI og Rushprint.


 

MENY