Mosvold og Blakseth nominert til Cartoons “European director of the Year”

Mosvold og Blakseth nominert til Cartoons “European director of the Year”

Frank Mosvold og Atle Blakseth er nominert til den europeiske animasjonsbransjens kanskje gjeveste pris, Cartoon Tributes, for filmversjonen av «Ella Bella Bingo».

Foto: Grunn til å juble for Elleville Elfrid

CARTOON er Europas bransjeorganisasjon for animasjonsfilmskapere som står bak en lang rekke tiltak, blant annet Cartoon Movie og co-produksjonsforumet Cartoon Forum. Organisasjonen deler også ut en årlig pris til bransjefolk innen animasjonsfilm som har gjort seg bemerket.

Frank Mosvold og Atle Blakseth er blant de tre teamene som er nominert i kategorien beste regi, for langfilmen Elleville Elfrid som nå går på kino. Filmen er basert på NRK Supers populære TV-serie om Elleville Elfrid, skapt i 2009 av Tom Petter Hansen, Frank Mosvold og Trond Morten Venaasen. Filmen er produsert av Mosvold og Torgeir Sanders i Gimpville, der også Blakseth jobber som animatør.

I vårt intervju med Mosvold fra i fjor kunne han fortelle at han til manusarbeidet hadde fått hjelp av Rob Sprackling og Johnny Smith – duoen som initierte og skrev manus på Disney’s Gnomeo & Juliet. Det måtte til, fordi målgruppen er nådeløs overfor det som er kjedelig, konstaterte han.

 – Målgruppen til Elleville Elfrid er småbarn, som betyr at vi har måttet skrive en forholdsvis enkel historie. Det er overraskende vanskelig å skrive klart og tydelig. Vi ønsker også at foreldre og eldre søsken skal kose seg med filmen, selv om historien er enkel. Det tror jeg vi skal få til med interessante karakterer. Dessverre har veldig mange filmer for små barn både enkle historier og endimensjonale karakterer, og det blir fort kjedelig. Det håper jeg at vi har klart å unngå. Det er bedre å ha en enkel historie med komplekse karakterer enn en kompleks historie med enkle karakterer.

Det skulle bli mye slapstick i filmen, lovet han. Men av den sorten også flere kan sette pris på.

– Vi har inkludert mye humor i filmen for å fange inn yngre og eldre barn. Selvfølgelig er humoren til barn veldig forskjellig, avhengig av alder. Barn under 6 år har veldig enkel humor, mens barn over 6 år forstår mer kompleks humor, som ironi og ordspill. Men alle barn, uansett alder, elsker slapstick-humor. Filmen har derfor mye god slapstick. For eksempel bor det fire-fem høner på Soltoppen og de er vårt ”comic relief”. Hønene er våre ”minions”. Nå håper jeg selvfølgelig også at de voksne vil like humoren. Jeg ler i hvert fall godt av ”Mr Bean” fremdeles.

I 2017 ble Kristine M.I. Knudsen nominert til CARTOONs “European Producer of the Year” for Storken Richard.


Alle de nominerte til Cartoon Tribute 2020:

Årets regissør:

 • Zabou Breitman & Éléa Gobbé-Mévellec for “The Swallows of Kabul” (France) 
  Produced by Les Armateurs, this film is an adaptation of Yasmina Khadra’s literary fiction set in a Taliban-occupied Kabul. Actor and director Breitman first animated feature and Gobbé-Mévellec first feature film as a director was premiered in Cannes in 2019.
 • Frank Mosvold & Atle Blakseth for “Ella Bella Bingo” (Norway)
  Produced by Kool Produktion this story about friendship is based on the popular TV series by the same name. The film was released in January 24, 2020 in Norway, Denmark and Finland, and already sold to nearly 30 territories.
 • Sergio Pablos for “Klaus” (Spain)
  Written and directed by Sergio Pablos in his directorial debut, this Christmas comedy film is produced by SPA Studios and distributed by Netflix. The film won seven Annie Awards, and was nominated for an Oscar for Best Animated Feature in 2020.

Årets europeiske distributør:

 • Filmin (Spain)
  One of the first European VoD platforms, Filmin works in Spain and Portugal, and it’s focused on independent and European cinema. In 2013, it launched FilminKIDS, an exclusive channel for children between 3 and 12 years old with an extensive catalogue of over 320 films and series, 88% of which are European productions.
 • Les Films du Préau (France)
  Les Films du Préau is a distribution company aimed at the younger viewer that has been working with animation from all over Europe for the last two decades. “Shooom’s Odyssey”, “Zébulon le Dragon”, “Gruffalo”, “Solan & Ludvig” and “Jacob, Mimmi and the Talking Dogs”, are some of the titles the company has recently released.
 • Lumière (Belgium) 
  Lumière Group started its activities in 1996 in Bruges as an exhibitor. In 2003 they got into the distribution business in Benelux with a wide catalogue of European films such as “I Lost My Body”, “Funan” and “Phantom Boy”.
 • Outsider Films (Portugal)
  Outsider Films is a Portuguese distributor specialized in independent films. Created in 2012, the company releases 16 films per year with a special focus on animation, with movies such as “Ozzy and the Coackroaches”, “My Life as a Courgette”, “Loving Vincent” and “The Breadwinner” distributed in Portugal in the last three years.

Årets europeiske produsent:

 • Atom Art (Latvia) / Letko (Poland) for “Jacob, Mimmi and the Talking Dogs”, Edmunds Jansons’ first feature film.
 • Prima Linea Productions (France) / France 3 Cinéma (France) / Indigo Film (Italy) for “The Bears’ Famous Invasion” film directed by Lorenzo Mattotti.
 • Trickstudio Lutterbeck (Germany) / Balance Film (Germany) / Doghouse Films (Luxembourg) / Artémis Productions (Belgium) / MAUR film (Czech Republic) for “Fritzi – A Revolutionary Tale”, a 4-countries co-production directed by Ralf Kukula & Matthias Bruhn.
 • Xilam Animation (France) / Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma (France) for “I Lost my Body”, film directed by Jérémy Clapin, nominated for an Oscar for Best Animated Feature in 2020.

 

Mosvold og Blakseth nominert til Cartoons “European director of the Year”

Mosvold og Blakseth nominert til Cartoons “European director of the Year”

Frank Mosvold og Atle Blakseth er nominert til den europeiske animasjonsbransjens kanskje gjeveste pris, Cartoon Tributes, for filmversjonen av «Ella Bella Bingo».

Foto: Grunn til å juble for Elleville Elfrid

CARTOON er Europas bransjeorganisasjon for animasjonsfilmskapere som står bak en lang rekke tiltak, blant annet Cartoon Movie og co-produksjonsforumet Cartoon Forum. Organisasjonen deler også ut en årlig pris til bransjefolk innen animasjonsfilm som har gjort seg bemerket.

Frank Mosvold og Atle Blakseth er blant de tre teamene som er nominert i kategorien beste regi, for langfilmen Elleville Elfrid som nå går på kino. Filmen er basert på NRK Supers populære TV-serie om Elleville Elfrid, skapt i 2009 av Tom Petter Hansen, Frank Mosvold og Trond Morten Venaasen. Filmen er produsert av Mosvold og Torgeir Sanders i Gimpville, der også Blakseth jobber som animatør.

I vårt intervju med Mosvold fra i fjor kunne han fortelle at han til manusarbeidet hadde fått hjelp av Rob Sprackling og Johnny Smith – duoen som initierte og skrev manus på Disney’s Gnomeo & Juliet. Det måtte til, fordi målgruppen er nådeløs overfor det som er kjedelig, konstaterte han.

 – Målgruppen til Elleville Elfrid er småbarn, som betyr at vi har måttet skrive en forholdsvis enkel historie. Det er overraskende vanskelig å skrive klart og tydelig. Vi ønsker også at foreldre og eldre søsken skal kose seg med filmen, selv om historien er enkel. Det tror jeg vi skal få til med interessante karakterer. Dessverre har veldig mange filmer for små barn både enkle historier og endimensjonale karakterer, og det blir fort kjedelig. Det håper jeg at vi har klart å unngå. Det er bedre å ha en enkel historie med komplekse karakterer enn en kompleks historie med enkle karakterer.

Det skulle bli mye slapstick i filmen, lovet han. Men av den sorten også flere kan sette pris på.

– Vi har inkludert mye humor i filmen for å fange inn yngre og eldre barn. Selvfølgelig er humoren til barn veldig forskjellig, avhengig av alder. Barn under 6 år har veldig enkel humor, mens barn over 6 år forstår mer kompleks humor, som ironi og ordspill. Men alle barn, uansett alder, elsker slapstick-humor. Filmen har derfor mye god slapstick. For eksempel bor det fire-fem høner på Soltoppen og de er vårt ”comic relief”. Hønene er våre ”minions”. Nå håper jeg selvfølgelig også at de voksne vil like humoren. Jeg ler i hvert fall godt av ”Mr Bean” fremdeles.

I 2017 ble Kristine M.I. Knudsen nominert til CARTOONs “European Producer of the Year” for Storken Richard.


Alle de nominerte til Cartoon Tribute 2020:

Årets regissør:

 • Zabou Breitman & Éléa Gobbé-Mévellec for “The Swallows of Kabul” (France) 
  Produced by Les Armateurs, this film is an adaptation of Yasmina Khadra’s literary fiction set in a Taliban-occupied Kabul. Actor and director Breitman first animated feature and Gobbé-Mévellec first feature film as a director was premiered in Cannes in 2019.
 • Frank Mosvold & Atle Blakseth for “Ella Bella Bingo” (Norway)
  Produced by Kool Produktion this story about friendship is based on the popular TV series by the same name. The film was released in January 24, 2020 in Norway, Denmark and Finland, and already sold to nearly 30 territories.
 • Sergio Pablos for “Klaus” (Spain)
  Written and directed by Sergio Pablos in his directorial debut, this Christmas comedy film is produced by SPA Studios and distributed by Netflix. The film won seven Annie Awards, and was nominated for an Oscar for Best Animated Feature in 2020.

Årets europeiske distributør:

 • Filmin (Spain)
  One of the first European VoD platforms, Filmin works in Spain and Portugal, and it’s focused on independent and European cinema. In 2013, it launched FilminKIDS, an exclusive channel for children between 3 and 12 years old with an extensive catalogue of over 320 films and series, 88% of which are European productions.
 • Les Films du Préau (France)
  Les Films du Préau is a distribution company aimed at the younger viewer that has been working with animation from all over Europe for the last two decades. “Shooom’s Odyssey”, “Zébulon le Dragon”, “Gruffalo”, “Solan & Ludvig” and “Jacob, Mimmi and the Talking Dogs”, are some of the titles the company has recently released.
 • Lumière (Belgium) 
  Lumière Group started its activities in 1996 in Bruges as an exhibitor. In 2003 they got into the distribution business in Benelux with a wide catalogue of European films such as “I Lost My Body”, “Funan” and “Phantom Boy”.
 • Outsider Films (Portugal)
  Outsider Films is a Portuguese distributor specialized in independent films. Created in 2012, the company releases 16 films per year with a special focus on animation, with movies such as “Ozzy and the Coackroaches”, “My Life as a Courgette”, “Loving Vincent” and “The Breadwinner” distributed in Portugal in the last three years.

Årets europeiske produsent:

 • Atom Art (Latvia) / Letko (Poland) for “Jacob, Mimmi and the Talking Dogs”, Edmunds Jansons’ first feature film.
 • Prima Linea Productions (France) / France 3 Cinéma (France) / Indigo Film (Italy) for “The Bears’ Famous Invasion” film directed by Lorenzo Mattotti.
 • Trickstudio Lutterbeck (Germany) / Balance Film (Germany) / Doghouse Films (Luxembourg) / Artémis Productions (Belgium) / MAUR film (Czech Republic) for “Fritzi – A Revolutionary Tale”, a 4-countries co-production directed by Ralf Kukula & Matthias Bruhn.
 • Xilam Animation (France) / Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma (France) for “I Lost my Body”, film directed by Jérémy Clapin, nominated for an Oscar for Best Animated Feature in 2020.

 

MENY