Gaute Storaas er tildelt Harpa-prisen

Gaute Storaas er tildelt Harpa-prisen

Gaute Storaas ble i kveld tildelt sin andre Harpa Nordic Film Composer’s Award – denne gangen for musikken til Colin Nutleys dramaserie ”Bröllup, begravning och dop”.

Foto av Thomas Kolbein Bjørk Olsen 

Det er bare to år siden sist Gaute Storaas ble nominert til Harpa Nordic Film Composer’s Award, den gangen for En mann ved navn Ove. I 2011 vant han samme prisen for animasjonsfilmen Elias og skatten på havets bunn. Denne gangen var han nominert for sitt bidrag på Colin Nutleys dramaserie Bröllup, begravning och dop (TV4) med Helena Bergström i en sentral rolle.

Juryen understreker betydningen av samarbeidet mellom komponist og regissør i tilknytning til årets pris. Musikken i serien er helt klart basert på gjensidig tillit og forståelse mellom disse to aktørene, heter det blant annet i begrunnelsen.

Da Storaas ble nominert til prisen, ble flere av kvalitetene ved samarbeidet med Nutley fremhevet. Musikken til Bröllup, begravning och dop ble oppfattet av juryen som ”forfriskende gammeldags i en tid der filmskapere altfor ofte støtter seg på anonyme droner, den uttrykker isteden vakre konsonante melodier og menneskelig varme. Storaas tilfører filmen et nostalgisk og noen ganger melankolsk blikk på (tapte) familieverdier gjennom sine hovedsaklig stryke- og pianobaserte komposisjoner”.

Da Rushprint intervjuet Storaas i 2017, hadde han følgende å si om en filmkomponists rolle:

«Du må  lage regissørens film. Du må dele visjonen og være en medfilmskaper framfor en komponist. Det er klare begrensninger, men begrensninger kan være vel så spennende utgangspunkt for å utøve kreativitet som å stå helt fritt.»

Prisutdelingen fant sted i auditoriet til Felleshus for de nordiske ambassadene i Berlin. Arrangementet er en del av Nordic Film Music Days som en lang rekke nordiske komponistforeninger, deriblant NOPA, står bak.

De øvrige nominerte var: Kåre Bjerkø (Danmark) for The Truth Will OutPanu Aaltio (Finland) for Nature Symphony – LuontosinfoniaGyða Valtýsdóttir (Island) for Mihkel og  Anders Niska & Klas Wahl (Sverige) for Balloons over Babylon.

Les mer om alle de nominerte

Les vårt intervju med Storaas etter at han var nominert i 2017

Gaute Storaas er tildelt Harpa-prisen

Gaute Storaas er tildelt Harpa-prisen

Gaute Storaas ble i kveld tildelt sin andre Harpa Nordic Film Composer’s Award – denne gangen for musikken til Colin Nutleys dramaserie ”Bröllup, begravning och dop”.

Foto av Thomas Kolbein Bjørk Olsen 

Det er bare to år siden sist Gaute Storaas ble nominert til Harpa Nordic Film Composer’s Award, den gangen for En mann ved navn Ove. I 2011 vant han samme prisen for animasjonsfilmen Elias og skatten på havets bunn. Denne gangen var han nominert for sitt bidrag på Colin Nutleys dramaserie Bröllup, begravning och dop (TV4) med Helena Bergström i en sentral rolle.

Juryen understreker betydningen av samarbeidet mellom komponist og regissør i tilknytning til årets pris. Musikken i serien er helt klart basert på gjensidig tillit og forståelse mellom disse to aktørene, heter det blant annet i begrunnelsen.

Da Storaas ble nominert til prisen, ble flere av kvalitetene ved samarbeidet med Nutley fremhevet. Musikken til Bröllup, begravning och dop ble oppfattet av juryen som ”forfriskende gammeldags i en tid der filmskapere altfor ofte støtter seg på anonyme droner, den uttrykker isteden vakre konsonante melodier og menneskelig varme. Storaas tilfører filmen et nostalgisk og noen ganger melankolsk blikk på (tapte) familieverdier gjennom sine hovedsaklig stryke- og pianobaserte komposisjoner”.

Da Rushprint intervjuet Storaas i 2017, hadde han følgende å si om en filmkomponists rolle:

«Du må  lage regissørens film. Du må dele visjonen og være en medfilmskaper framfor en komponist. Det er klare begrensninger, men begrensninger kan være vel så spennende utgangspunkt for å utøve kreativitet som å stå helt fritt.»

Prisutdelingen fant sted i auditoriet til Felleshus for de nordiske ambassadene i Berlin. Arrangementet er en del av Nordic Film Music Days som en lang rekke nordiske komponistforeninger, deriblant NOPA, står bak.

De øvrige nominerte var: Kåre Bjerkø (Danmark) for The Truth Will OutPanu Aaltio (Finland) for Nature Symphony – LuontosinfoniaGyða Valtýsdóttir (Island) for Mihkel og  Anders Niska & Klas Wahl (Sverige) for Balloons over Babylon.

Les mer om alle de nominerte

Les vårt intervju med Storaas etter at han var nominert i 2017

MENY