Dahr og Lillesæter til CPH:Forum med klimadokumentar

Dahr og Lillesæter til CPH:Forum med klimadokumentar

Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter skal delta på årets CPH:Forum med en klimadokumentar om en amerikansk øy som holder på å forsvinne i havet.

Det er et celebert knippe internasjonale dokumentarister som Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter skal knive om finansieringsmidler med under CPH:DOX sitt finansierings- og coproduksjons-forum. Blant dem finner vi Oscarnominerte Laura Nix og Talal Derki, Berlinale-prisvinner Adina Pintilie, Sundance-vinnerne Jialing Zhang og Ra’anan Alexandrowicz og Venezia-priste Elwira Niewiera og Piotr Rosolowski.

CPH:Forum er støttet av Kreativt Europa og fasiliterer utviklingen og finansieringen av «kreativt og visuelt sterke dokumentarer». Prosjektene skal presenteres for beslutningstakere fra strømmeplattformer som Disney+, Netflix og MUBI, tv-kanaler som ARTE, ZDF, BBC, CNN, Nat Geo, POV og DR, filmstudioer som Participant Media, Topic, HHMI Tangled Bank Studios, og filantropiske organisasjoner som Science Sandbox, Freedom of Speech Foundation, Bill and Melinda Gates Foundation og Open Society Foundation.

Stayers, som tidligere gikk under tittelen, Fight or flight, «følger livet i fiskersamfunnet på den amerikanske øya Tangier gjennom et dramatisk år hvor øya gradvis forsvinner i havet, bølge for bølge,» som det heter i omtalen. «Mange har nærmest gitt opp livet på øya og føler politikerne ikke lytter, men noen få har bestemt seg for å gi alt i en siste kamp, og finner kreative løsninger for å nå media og politikere. Og alt skjer i innspurten av et av USAs viktigste presidentvalg.»

Dahr og Lillesæter deler regien og fungerer begge som produsenter gjennom selskapet Differ. De har tidligere fått tilskudd til prosjektet fra NFI, Fritt Ord, Viken filmsenter og Bergesenstiftelsen. Regissør-duoen har tidligere gjort seg bemerket internasjonalt med dokumentaren Thank you for the Rain, som ble solgt til over 65 kringkastere rundt om i verden (les mer om det i vårt intervju med Dahr om filmens impact-kampanje).

Med Stayers fortsetter filmskaperne arbeidet med klimakrisen, denne gangen med fokus på USA. «I møtet med den nært forestående katastrofen velger filmens karakterer ulike strategier – noen tar opp kampen, andre unnviker de grelle fakta. Prosjektet har potensiale til å få oss til å tenke over klimafornektelse som grunnlag for vår egen livsstil, i tillegg til å tematisere den amerikanske valgkampens globale konsekvenser», heter det i begrunnelsen fra Viken filmsenter for å støtte prosjektet.

Det er også verd å merke seg at Ola Waagen skal til CPH Forum for å pitche et prosjekt med den engelske tittelen Acts of deception. Det er en internasjonal versjon av Waagens forrige prosjekt, Griseindustriens hemmeligheter (produsent Piraya). Den inneholder både historien om Norun Haugens undercoverprosjekt og om alt som skjedde rundt lanseringen her hjemme. Målet er å sette det i et større perspektiv.

Dahr og Lillesæter til CPH:Forum med klimadokumentar

Dahr og Lillesæter til CPH:Forum med klimadokumentar

Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter skal delta på årets CPH:Forum med en klimadokumentar om en amerikansk øy som holder på å forsvinne i havet.

Det er et celebert knippe internasjonale dokumentarister som Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter skal knive om finansieringsmidler med under CPH:DOX sitt finansierings- og coproduksjons-forum. Blant dem finner vi Oscarnominerte Laura Nix og Talal Derki, Berlinale-prisvinner Adina Pintilie, Sundance-vinnerne Jialing Zhang og Ra’anan Alexandrowicz og Venezia-priste Elwira Niewiera og Piotr Rosolowski.

CPH:Forum er støttet av Kreativt Europa og fasiliterer utviklingen og finansieringen av «kreativt og visuelt sterke dokumentarer». Prosjektene skal presenteres for beslutningstakere fra strømmeplattformer som Disney+, Netflix og MUBI, tv-kanaler som ARTE, ZDF, BBC, CNN, Nat Geo, POV og DR, filmstudioer som Participant Media, Topic, HHMI Tangled Bank Studios, og filantropiske organisasjoner som Science Sandbox, Freedom of Speech Foundation, Bill and Melinda Gates Foundation og Open Society Foundation.

Stayers, som tidligere gikk under tittelen, Fight or flight, «følger livet i fiskersamfunnet på den amerikanske øya Tangier gjennom et dramatisk år hvor øya gradvis forsvinner i havet, bølge for bølge,» som det heter i omtalen. «Mange har nærmest gitt opp livet på øya og føler politikerne ikke lytter, men noen få har bestemt seg for å gi alt i en siste kamp, og finner kreative løsninger for å nå media og politikere. Og alt skjer i innspurten av et av USAs viktigste presidentvalg.»

Dahr og Lillesæter deler regien og fungerer begge som produsenter gjennom selskapet Differ. De har tidligere fått tilskudd til prosjektet fra NFI, Fritt Ord, Viken filmsenter og Bergesenstiftelsen. Regissør-duoen har tidligere gjort seg bemerket internasjonalt med dokumentaren Thank you for the Rain, som ble solgt til over 65 kringkastere rundt om i verden (les mer om det i vårt intervju med Dahr om filmens impact-kampanje).

Med Stayers fortsetter filmskaperne arbeidet med klimakrisen, denne gangen med fokus på USA. «I møtet med den nært forestående katastrofen velger filmens karakterer ulike strategier – noen tar opp kampen, andre unnviker de grelle fakta. Prosjektet har potensiale til å få oss til å tenke over klimafornektelse som grunnlag for vår egen livsstil, i tillegg til å tematisere den amerikanske valgkampens globale konsekvenser», heter det i begrunnelsen fra Viken filmsenter for å støtte prosjektet.

Det er også verd å merke seg at Ola Waagen skal til CPH Forum for å pitche et prosjekt med den engelske tittelen Acts of deception. Det er en internasjonal versjon av Waagens forrige prosjekt, Griseindustriens hemmeligheter (produsent Piraya). Den inneholder både historien om Norun Haugens undercoverprosjekt og om alt som skjedde rundt lanseringen her hjemme. Målet er å sette det i et større perspektiv.

MENY