Berlinalen: distribusjonspris til «Håp»

Berlinalen: distribusjonspris til «Håp»

Maria Sødahls spillefilm «Håp» ble i kveld tildelt European Cinemas Label Award – som gir ekstra drahjelp til videre festivaldeltakelse, kinodistribusjon og markedsføring.

Maria Sødahls spillefilm Håp har under festivalen i Berlin deltatt i Panorama-seksjonen. Og i kveld tildeles filmen Europa Cinemas Label Award. European Cinemas-gruppen, som deler ut prisen, representerer et nettverk av europeiske arthouse-kinoer.

Prisen gis til en europeisk film som enten deltar i Panorama-seksjonen i Berlin, Directors’ Fortnight i Cannes, East of the West og konkurransen i Karlovy Vary, hovedkonkurransen i Locarno og Venice days i Venezia, melder NFI. Juryen består av medlemmer av Europa Cinema. Målet med prisen er å bidra til økt markedsføring, distribusjon og festivaldeltakelse for vinnerfilmene.

Sødahls drama med Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård i hovedrollene ble også vist i Discovery-seksjonen på Toronto International Film Festival i september, der den hadde sin verdenspremiere. Nå har den deltatt i Panorama-seksjonen i Berlin, en seksjon for filmer fra hele verden som utfordrer publikum og forteller historier på nye måter. Seksjonen har også sin egen publikumspris, som deles ut lørdag 1. mars.

Det har gått ni år siden Maria Sødahls spillefilmdebut med Limbo, og noe av årsaken skyldes en kreftsykdom som på et tidspunkt rammet regissøren – og som det finnes selvbiografiske elementer fra i filmen. Håp handler om Anja (Andrea Bræin Hovig) ”som midt i en aktiv karriere får en livstruende kreftdiagnose servert på lille julaften. Sammen med mannen Tomas (Stellan Skarsgård), deres tre barn, tre stebarn og sin egen far i en moderne storfamilie – kastes hun inn i en turbulent juleuke. En uke hvor sykdomsforløpet avdekker et skrantende forhold som setter en kjærlighetshistorie i sentrum av fortellingen”.

Håp er produsert av Thomas Robsahm for Motlys. Norsk distributør er SF Studios, mens filmen selges internasjonalt av TrustNordisk. Filmen er allerede solgt til flere land, som Spania, Benelux, Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Sør-Korea.


Disse norske filmene har tidligere vunnet Labels European Cinema Award: Mot naturen (2015 Panorama/Berlin) Blind (2014 Panorama/Berlin) Nord (2009 Panorama/Berlin) Salmer fra kjøkkenet (2002 Directors’ Fortnight/Cannes)


 

Berlinalen: distribusjonspris til «Håp»

Berlinalen: distribusjonspris til «Håp»

Maria Sødahls spillefilm «Håp» ble i kveld tildelt European Cinemas Label Award – som gir ekstra drahjelp til videre festivaldeltakelse, kinodistribusjon og markedsføring.

Maria Sødahls spillefilm Håp har under festivalen i Berlin deltatt i Panorama-seksjonen. Og i kveld tildeles filmen Europa Cinemas Label Award. European Cinemas-gruppen, som deler ut prisen, representerer et nettverk av europeiske arthouse-kinoer.

Prisen gis til en europeisk film som enten deltar i Panorama-seksjonen i Berlin, Directors’ Fortnight i Cannes, East of the West og konkurransen i Karlovy Vary, hovedkonkurransen i Locarno og Venice days i Venezia, melder NFI. Juryen består av medlemmer av Europa Cinema. Målet med prisen er å bidra til økt markedsføring, distribusjon og festivaldeltakelse for vinnerfilmene.

Sødahls drama med Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård i hovedrollene ble også vist i Discovery-seksjonen på Toronto International Film Festival i september, der den hadde sin verdenspremiere. Nå har den deltatt i Panorama-seksjonen i Berlin, en seksjon for filmer fra hele verden som utfordrer publikum og forteller historier på nye måter. Seksjonen har også sin egen publikumspris, som deles ut lørdag 1. mars.

Det har gått ni år siden Maria Sødahls spillefilmdebut med Limbo, og noe av årsaken skyldes en kreftsykdom som på et tidspunkt rammet regissøren – og som det finnes selvbiografiske elementer fra i filmen. Håp handler om Anja (Andrea Bræin Hovig) ”som midt i en aktiv karriere får en livstruende kreftdiagnose servert på lille julaften. Sammen med mannen Tomas (Stellan Skarsgård), deres tre barn, tre stebarn og sin egen far i en moderne storfamilie – kastes hun inn i en turbulent juleuke. En uke hvor sykdomsforløpet avdekker et skrantende forhold som setter en kjærlighetshistorie i sentrum av fortellingen”.

Håp er produsert av Thomas Robsahm for Motlys. Norsk distributør er SF Studios, mens filmen selges internasjonalt av TrustNordisk. Filmen er allerede solgt til flere land, som Spania, Benelux, Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Sør-Korea.


Disse norske filmene har tidligere vunnet Labels European Cinema Award: Mot naturen (2015 Panorama/Berlin) Blind (2014 Panorama/Berlin) Nord (2009 Panorama/Berlin) Salmer fra kjøkkenet (2002 Directors’ Fortnight/Cannes)


 

MENY