Strømmegiganter jakter på norsk fiksjon

Strømmegiganter jakter på norsk fiksjon

HBO, Hulu og AMC er blant aktørene som denne uken presenteres for nye norske spillefilmer og serier under filmfestivalen i Tromsø. Her kan du se hvilke prosjekter som deltar.

Foto: Mikrofilms store animasjonsfilm «Titina» er blant de utvalgte prosjektene

DOC Norway er allerede etablert i Bergen, under filmfestivalen der. Fiction Norway i Tromsø skal ha samme funksjon for nye norske fiksjonsprosjekter som søker amerikansk medfinansiør og/eller distributør. Vi vet ennå ikke de konkrete resultatene av to år med DOC Norway i Bergen, men en av initiativtagerne, avdelingsdirektør Lars Løge i Norsk filminstitutt, er ikke i tvil om verdien av begge arrangementer:

«Vi har med hell gjennomført to tilsvarende markeder for dokumentarfilm i Bergen i 2018 og 2019, og lanserer nå et pilotprosjektet for fiksjon under TIFF. Til Tromsø kommer det svært spennende og sentrale gjester fra det nordamerikanske markedet», forteller han i en pressemelding.

Under Fiction Norway får de norske film- og serieskaperne muligheten til å presentere seg og sine prosjekter for de amerikanske gjestene, gjennom pitcher og personlige møter. Det er både ferdigstilte filmer og serier, prosjekter i produksjon og prosjekter under utvikling.

Det er Tromsø internasjonale filmfestival som sammen med Norsk filminstitutt og Filmfond Nord har etablert denne markedsplassen der amerikanske tv-kanaler, strømmetjenester og distributører møter norske spillefilm- og serieskapere.

«Vi håper og tror dette skal bli et årlig referansepunkt for kjøpere og produsenter som vil etablere og styrke et nettverk til Nord-Amerika, som er et svært spennende og aktuelt marked for norsk film og dramaserier, sier Løge.

De norske deltakerprosjektene er valgt ut av et panel fra NFI og Filmfond Nord. 41 norske spillefilmer og dramaserier søkte om deltakelse på årets marked.

«Det var ingen lett jobb å velge 22 deltakere av svært mange sterke søkere. Vi mener likevel vi har valgt ut universelle prosjekter som alle holder høy kvalitet, både kunstnerisk og profesjonelt, og som absolutt bør være av interesse for amerikanske seere», sier Netland og Løge i en felles uttalelse.

Disse amerikanske selskapene kommer til TIFF:  Zero Gravity Management / Hulu / Untitled Entertainment / XYZ / AMC Networks / Criterion Channel / HBO Nordic / Participant / Endeavor Content / CAA Media Finance Group

Disse 22 filmene og dramaseriene er valgt ut til å delta:

Spillefilmer: Den sommeren pappa ble homo (Fabelfjord) Marerittet (Handmade Films in Norwegian Woods) Thomas i multiverset (Maipo Film) Vampyr (Maipo Film) La elva leve! (Mer Film) Titina (Mikrofilm)  Amundsen (Motion Blur Films) Doppler (Motlys) Alle hater Johan (Nordisk Film Production) Sick of Myself (Oslo Pictures) Pappa er en dansk hulemann (Rein Film Finnmark) Alle utlendinger har lukka gardiner (Miso Film)

Dramaserier: State of Emergency (Anagram Norge) Sagn (ITV Studios Norway) Across the Sea (ITV Studios Norway) Heksejakt (Miso Film) Skitten snø (Miso Film) Kristianias Magiske Tivoli Theater (Monster Scripted) Mengele Zoo (Motion Blur Films) Birthright (Motlys) Isen (Nordisk Film Production) Hacker (Motlys)

Strømmegiganter jakter på norsk fiksjon

Strømmegiganter jakter på norsk fiksjon

HBO, Hulu og AMC er blant aktørene som denne uken presenteres for nye norske spillefilmer og serier under filmfestivalen i Tromsø. Her kan du se hvilke prosjekter som deltar.

Foto: Mikrofilms store animasjonsfilm «Titina» er blant de utvalgte prosjektene

DOC Norway er allerede etablert i Bergen, under filmfestivalen der. Fiction Norway i Tromsø skal ha samme funksjon for nye norske fiksjonsprosjekter som søker amerikansk medfinansiør og/eller distributør. Vi vet ennå ikke de konkrete resultatene av to år med DOC Norway i Bergen, men en av initiativtagerne, avdelingsdirektør Lars Løge i Norsk filminstitutt, er ikke i tvil om verdien av begge arrangementer:

«Vi har med hell gjennomført to tilsvarende markeder for dokumentarfilm i Bergen i 2018 og 2019, og lanserer nå et pilotprosjektet for fiksjon under TIFF. Til Tromsø kommer det svært spennende og sentrale gjester fra det nordamerikanske markedet», forteller han i en pressemelding.

Under Fiction Norway får de norske film- og serieskaperne muligheten til å presentere seg og sine prosjekter for de amerikanske gjestene, gjennom pitcher og personlige møter. Det er både ferdigstilte filmer og serier, prosjekter i produksjon og prosjekter under utvikling.

Det er Tromsø internasjonale filmfestival som sammen med Norsk filminstitutt og Filmfond Nord har etablert denne markedsplassen der amerikanske tv-kanaler, strømmetjenester og distributører møter norske spillefilm- og serieskapere.

«Vi håper og tror dette skal bli et årlig referansepunkt for kjøpere og produsenter som vil etablere og styrke et nettverk til Nord-Amerika, som er et svært spennende og aktuelt marked for norsk film og dramaserier, sier Løge.

De norske deltakerprosjektene er valgt ut av et panel fra NFI og Filmfond Nord. 41 norske spillefilmer og dramaserier søkte om deltakelse på årets marked.

«Det var ingen lett jobb å velge 22 deltakere av svært mange sterke søkere. Vi mener likevel vi har valgt ut universelle prosjekter som alle holder høy kvalitet, både kunstnerisk og profesjonelt, og som absolutt bør være av interesse for amerikanske seere», sier Netland og Løge i en felles uttalelse.

Disse amerikanske selskapene kommer til TIFF:  Zero Gravity Management / Hulu / Untitled Entertainment / XYZ / AMC Networks / Criterion Channel / HBO Nordic / Participant / Endeavor Content / CAA Media Finance Group

Disse 22 filmene og dramaseriene er valgt ut til å delta:

Spillefilmer: Den sommeren pappa ble homo (Fabelfjord) Marerittet (Handmade Films in Norwegian Woods) Thomas i multiverset (Maipo Film) Vampyr (Maipo Film) La elva leve! (Mer Film) Titina (Mikrofilm)  Amundsen (Motion Blur Films) Doppler (Motlys) Alle hater Johan (Nordisk Film Production) Sick of Myself (Oslo Pictures) Pappa er en dansk hulemann (Rein Film Finnmark) Alle utlendinger har lukka gardiner (Miso Film)

Dramaserier: State of Emergency (Anagram Norge) Sagn (ITV Studios Norway) Across the Sea (ITV Studios Norway) Heksejakt (Miso Film) Skitten snø (Miso Film) Kristianias Magiske Tivoli Theater (Monster Scripted) Mengele Zoo (Motion Blur Films) Birthright (Motlys) Isen (Nordisk Film Production) Hacker (Motlys)

MENY