Nye norske langfilmer presenteres i Gøteborg

Nye norske langfilmer presenteres i Gøteborg

Et stort antall nye norske spillefilmprosjekter presenteres under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg, blant annet av Eskil Vogt, Ingvild Sve Flikke og Ingvild Søderlind. Les mer om alle prosjektene her.

Foto: fra «Alle utlendinger har lukka gardiner»

Nordic Film Market er Gøteborgfestivalens svar på Haugesundfestivalens New Nordic Films – en presentasjon av nye nordiske prosjekter og et møtested der nye nordiske coproduksjoner planlegges og vises. NFM er derfor den fremste visningsarenaen for norsk film utenfor Norge. I år deltar en lang rekke filmer som i hovedsak ennå ikke har hatt kinopremiere her hjemme.

Mariken Halles Vi er her ble nylig vist på filmfestivalen i Tromsø (les Jon Inge Faldalens tekst om filmen), og deltar i NFMs hovedprogram. Det gjør også Ingvild Søderlinds Alle utlendinger har lukka gardiner (med Miso film og Cecilie Aspenes som produsent) og Nini Bull Robsahms De dødes tjern (som har hatt norsk kinopremiere).

I Work in progress-seksjonen skal fire norske spillefilmprosjekter presenteres for internasjonale kjøpere og programmerere (titlene er på engelsk for anledningen): The Innocent av Eskil Vogt (produsent: Mer Film), Burning Man av iTonje Søimer Guttormsen (Mer Film), Diana’s Wedding av Charlotte Blom (Maipo Film) og Ninjababy av Yngvild Sve Flikke (Motlys).

Nordic Film Lab Discovery ble etablert for to år siden for å gi prosjekter av ferske talenter feedback fra den internasjonale bransjen på et tidlig tidspunkt. I år deltar Kristoffer Borgli med Sick of Myself og Yenni Lee med Explosions in the Heart – begge produsert av Oslo pictures.

 

Deltakerne under WiP Nordic Film Market 2020

 • Another Round av Thomas Vnterberg (Zentropa, DK)
 • Flee av Jonas Poher Rasmussen (Final Cut for Reel, DK)
 • Persona non gratabym av Lisa Jespersen (Hyænefilm, DK)
 • Shorta av Frederik Louis Hvild, Anders Ølholm (Toolbox, DK)
 • The Penultimate av Jonas Kærup Hjort (Tambo Film, DK)
 • Want to See Titanic av Teemu Nikki (It’s Alive, FI)
 • Any Day Now av Hamy Ramezan (Aamu Film, FI)
 • Lamb av Valdimar Jóhannsson (Go to Sheep, IS)
 • Burning Man av Itonje Søimer Guttormsen (Mer Film, NO) 
 • Diana’s Wedding av Charlotte Blom (Maipo Film, NO) 
 • Ninjababy av Yngvild Sve Flikke (Motlys, NO) 
 • The Innocent av Eskil Vogt (Mer Film, NO) 
 • Children of the Enemy av Gorki Glaser-Müller (Cinenic, One Night Picture, SE)
 • Knockings av Frida Kempff (Läsk Film, SE)
 • The Other Side av Oskar Mellander, Tord Danielsson (Breidablick, SE)
 • Sweat av Magnus von Horn (Lava Films, Zentropa Sweden)

Nye norske langfilmer presenteres i Gøteborg

Nye norske langfilmer presenteres i Gøteborg

Et stort antall nye norske spillefilmprosjekter presenteres under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg, blant annet av Eskil Vogt, Ingvild Sve Flikke og Ingvild Søderlind. Les mer om alle prosjektene her.

Foto: fra «Alle utlendinger har lukka gardiner»

Nordic Film Market er Gøteborgfestivalens svar på Haugesundfestivalens New Nordic Films – en presentasjon av nye nordiske prosjekter og et møtested der nye nordiske coproduksjoner planlegges og vises. NFM er derfor den fremste visningsarenaen for norsk film utenfor Norge. I år deltar en lang rekke filmer som i hovedsak ennå ikke har hatt kinopremiere her hjemme.

Mariken Halles Vi er her ble nylig vist på filmfestivalen i Tromsø (les Jon Inge Faldalens tekst om filmen), og deltar i NFMs hovedprogram. Det gjør også Ingvild Søderlinds Alle utlendinger har lukka gardiner (med Miso film og Cecilie Aspenes som produsent) og Nini Bull Robsahms De dødes tjern (som har hatt norsk kinopremiere).

I Work in progress-seksjonen skal fire norske spillefilmprosjekter presenteres for internasjonale kjøpere og programmerere (titlene er på engelsk for anledningen): The Innocent av Eskil Vogt (produsent: Mer Film), Burning Man av iTonje Søimer Guttormsen (Mer Film), Diana’s Wedding av Charlotte Blom (Maipo Film) og Ninjababy av Yngvild Sve Flikke (Motlys).

Nordic Film Lab Discovery ble etablert for to år siden for å gi prosjekter av ferske talenter feedback fra den internasjonale bransjen på et tidlig tidspunkt. I år deltar Kristoffer Borgli med Sick of Myself og Yenni Lee med Explosions in the Heart – begge produsert av Oslo pictures.

 

Deltakerne under WiP Nordic Film Market 2020

 • Another Round av Thomas Vnterberg (Zentropa, DK)
 • Flee av Jonas Poher Rasmussen (Final Cut for Reel, DK)
 • Persona non gratabym av Lisa Jespersen (Hyænefilm, DK)
 • Shorta av Frederik Louis Hvild, Anders Ølholm (Toolbox, DK)
 • The Penultimate av Jonas Kærup Hjort (Tambo Film, DK)
 • Want to See Titanic av Teemu Nikki (It’s Alive, FI)
 • Any Day Now av Hamy Ramezan (Aamu Film, FI)
 • Lamb av Valdimar Jóhannsson (Go to Sheep, IS)
 • Burning Man av Itonje Søimer Guttormsen (Mer Film, NO) 
 • Diana’s Wedding av Charlotte Blom (Maipo Film, NO) 
 • Ninjababy av Yngvild Sve Flikke (Motlys, NO) 
 • The Innocent av Eskil Vogt (Mer Film, NO) 
 • Children of the Enemy av Gorki Glaser-Müller (Cinenic, One Night Picture, SE)
 • Knockings av Frida Kempff (Läsk Film, SE)
 • The Other Side av Oskar Mellander, Tord Danielsson (Breidablick, SE)
 • Sweat av Magnus von Horn (Lava Films, Zentropa Sweden)

MENY