Mona Hoels nye film til Gøteborg film festival

Mona Hoels nye film til Gøteborg film festival

”Skal dere gå allerede?” er tatt ut til sideseksjonen Nordic Light på Nordens suverent største filmfestival.

Skal dere gå allerede? er en sjarmerende og hjertevarmende dramakomedie som aldri slutter å overraske, heter det i Gøteborg-festivalens omtale av Mona Hoels nye film som deltar i sideseksjonen Nordic Light.

Skal dere gå allerede? fikk god mottakelse på forsommeren under kinopremieren på filmfestivalen Oslo Pix sin seksjon av norske indiespillefilmer.

I filmen møter vi en ung kvinne, Elin (Nicole Madeleine), som forsøker å legge omsorgssvikt og fengselsopphold bak seg. En dag svarer hun på en annonse fra to håndverkere, spilt av Mattias Cantzler og Raymond Lorentzen: ”Hun vil bli kvitt den gusjegrønne fargen i leiligheten hun låner av sin autoritære og fraværende far – kanskje det kan hjelpe på psyken? Malerne er heller ikke helt på plass i livet, og krangler seg imellom, men velger å gjøre jobben billig for å støtte jenta. Snart oppdager de at det er mer enn bare maling det trengs hjelp til i huset, og begynner å ta seg til rette”.

Mona Hoel fullførte filmen etter lang tids sykeleie, på lavt budsjett, kunne hun fortelle til Rushprint i sommer.

– Jeg har alltid elsket ambisiøs lavbudsjettfilm. Noe Beroligende, min spillefilmdebut fra 1995, var også lavbudsjett med lettbent team, men skyhøye ambisjoner. Når nettene blir lange ga meg en dyp forståelse av hvordan en vellykket manusskisse og lett teknikk påvirker opptakene. Fra å ha latt alle filmens tekniske virkemidler få stor plass under filmstudiet, tvang Dogme meg til å stole på historien og regien. Den tekniske revolusjonen som har inntruffet siden jeg gikk på filmskolen spiller selvfølgelig en stor rolle. At jeg nå har eget utstyr, intuitivt og lett operert, bidrar med ekstra inspirasjon.

– Denne historien ble til på dette formatet fordi den ville det. Historien står ut og berører mye på grunn av sitt røffe utrykk, men også i måten den er bygget opp dramatisk. Formatene endrer seg, men skal velges bevisst, akkurat som en oboist eller en hvilken som helst annen musiker kan velge instrumenter etter hvilket uttrykk de søker i verkene. Men i kjernen søker jeg som alltid det tidløse, mellommenneskelige.

Les hele intervjuet


Fakta om filmen:

Medvirkende: Nicole Myhrer, Raymond Lorentzen, Mattias Cantzler, Cheila Steen, Richard Kleven, Kjersti Holmen, Aracelly Reinoso Produksjonsselskap: Freedom From Fear Film Regi, manus, foto: Mona J. Hoel Klipp: Trude Lirhus, Mona J. Hoel Lengde: 83 min. Format: DCP 16:9 Lyd: Stereo 5,1


 

Mona Hoels nye film til Gøteborg film festival

Mona Hoels nye film til Gøteborg film festival

”Skal dere gå allerede?” er tatt ut til sideseksjonen Nordic Light på Nordens suverent største filmfestival.

Skal dere gå allerede? er en sjarmerende og hjertevarmende dramakomedie som aldri slutter å overraske, heter det i Gøteborg-festivalens omtale av Mona Hoels nye film som deltar i sideseksjonen Nordic Light.

Skal dere gå allerede? fikk god mottakelse på forsommeren under kinopremieren på filmfestivalen Oslo Pix sin seksjon av norske indiespillefilmer.

I filmen møter vi en ung kvinne, Elin (Nicole Madeleine), som forsøker å legge omsorgssvikt og fengselsopphold bak seg. En dag svarer hun på en annonse fra to håndverkere, spilt av Mattias Cantzler og Raymond Lorentzen: ”Hun vil bli kvitt den gusjegrønne fargen i leiligheten hun låner av sin autoritære og fraværende far – kanskje det kan hjelpe på psyken? Malerne er heller ikke helt på plass i livet, og krangler seg imellom, men velger å gjøre jobben billig for å støtte jenta. Snart oppdager de at det er mer enn bare maling det trengs hjelp til i huset, og begynner å ta seg til rette”.

Mona Hoel fullførte filmen etter lang tids sykeleie, på lavt budsjett, kunne hun fortelle til Rushprint i sommer.

– Jeg har alltid elsket ambisiøs lavbudsjettfilm. Noe Beroligende, min spillefilmdebut fra 1995, var også lavbudsjett med lettbent team, men skyhøye ambisjoner. Når nettene blir lange ga meg en dyp forståelse av hvordan en vellykket manusskisse og lett teknikk påvirker opptakene. Fra å ha latt alle filmens tekniske virkemidler få stor plass under filmstudiet, tvang Dogme meg til å stole på historien og regien. Den tekniske revolusjonen som har inntruffet siden jeg gikk på filmskolen spiller selvfølgelig en stor rolle. At jeg nå har eget utstyr, intuitivt og lett operert, bidrar med ekstra inspirasjon.

– Denne historien ble til på dette formatet fordi den ville det. Historien står ut og berører mye på grunn av sitt røffe utrykk, men også i måten den er bygget opp dramatisk. Formatene endrer seg, men skal velges bevisst, akkurat som en oboist eller en hvilken som helst annen musiker kan velge instrumenter etter hvilket uttrykk de søker i verkene. Men i kjernen søker jeg som alltid det tidløse, mellommenneskelige.

Les hele intervjuet


Fakta om filmen:

Medvirkende: Nicole Myhrer, Raymond Lorentzen, Mattias Cantzler, Cheila Steen, Richard Kleven, Kjersti Holmen, Aracelly Reinoso Produksjonsselskap: Freedom From Fear Film Regi, manus, foto: Mona J. Hoel Klipp: Trude Lirhus, Mona J. Hoel Lengde: 83 min. Format: DCP 16:9 Lyd: Stereo 5,1


 

MENY