Del 1: Tiårets beste dramaserier

Del 1: Tiårets beste dramaserier

Gry Rustad inviterte Heimebane-serieskaper Johan Fasting til å være med å kåre tiårets beste dramaserier. Her er første del av denne Filmsamtalen som berører alt fra Twin Peaks til The Americans og Fleabag, samt en rekke serier ikke en gang vi i Rushprint-redaksjonen har hørt om.

NB! Nå ligger også del 2 av oppsummeringen ute.

Vi befinner oss midt i den såkalte gullalderen for dramaformatet, og det produseres serier i et heseblesende tempo. Men noen ganger må man ta seg tid til å se tilbake, og utgangen av dette tiåret er en utmerket anledning. Gry Rustad og serieskaper Johan Fasting satte seg sammen i vårt lille studio for å sammenlikne og debattere lister. Hvilke serier har gjort dypest inntrykk; hvilke åpnet sterkt for så å visne hen; og hva er de to mest uenige om? Og hvorfor er det slik at så få av de beste seriene gjorde sterkest inntrykk den første sesongen? Den andre delen av denne Filmsamtalen kommer neste uke.

Gry Rustad er postdoktor i tv-serier ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Vanligvis styrer hun Filmsamtalen sammen med Kai Hanno Schwind og Jon Inge Faldalen, men denne gangen hentet hun inn Johan Fasting, mest kjent som serieskaper bak Heimebane.

Del 1: Tiårets beste dramaserier

Del 1: Tiårets beste dramaserier

Gry Rustad inviterte Heimebane-serieskaper Johan Fasting til å være med å kåre tiårets beste dramaserier. Her er første del av denne Filmsamtalen som berører alt fra Twin Peaks til The Americans og Fleabag, samt en rekke serier ikke en gang vi i Rushprint-redaksjonen har hørt om.

NB! Nå ligger også del 2 av oppsummeringen ute.

Vi befinner oss midt i den såkalte gullalderen for dramaformatet, og det produseres serier i et heseblesende tempo. Men noen ganger må man ta seg tid til å se tilbake, og utgangen av dette tiåret er en utmerket anledning. Gry Rustad og serieskaper Johan Fasting satte seg sammen i vårt lille studio for å sammenlikne og debattere lister. Hvilke serier har gjort dypest inntrykk; hvilke åpnet sterkt for så å visne hen; og hva er de to mest uenige om? Og hvorfor er det slik at så få av de beste seriene gjorde sterkest inntrykk den første sesongen? Den andre delen av denne Filmsamtalen kommer neste uke.

Gry Rustad er postdoktor i tv-serier ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Vanligvis styrer hun Filmsamtalen sammen med Kai Hanno Schwind og Jon Inge Faldalen, men denne gangen hentet hun inn Johan Fasting, mest kjent som serieskaper bak Heimebane.

MENY