Del 2: Tiårets beste dramaserier

Del 2: Tiårets beste dramaserier

Her fortsetter oppsummeringen av tiårets beste serier av Heimebane-serieskaper Johan Fasting og Gry Rustad. De er like ofte uenige som enige, men er begge imponert over hvordan en animasjonsserie om en hest kan framstå som mer menneskelig enn så mange andre serier.

I den første delen av oppsummeringen berørte Johan Fasting og Gry Rustad mange av de nyere seriene vi har friskt i minne (få med deg den samtalen her). Denne gangen beveger de seg like mye tilbake til overgangen mellom tiårene, da Mad Men vokste seg til et nesten like stort fenomen som Sopranos var første tiåret. Gry berømmer David Simon, som greide å slippe unna med å lage ”a show about nothing” (Treme) og en serie om boligpolitikk (Show me the money). Johan forteller om sin fascinasjon for Hannibal og hvorfor Leftovers var så bra at han på et tidspunkt måtte slutte å følge den.

Gry Rustad er postdoktor i tv-serier ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Vanligvis styrer hun Filmsamtalen sammen med Kai Hanno Schwind og Jon Inge Faldalen, men denne gangen hentet hun inn Johan Fasting, mest kjent som serieskaper bak Heimebane.

Del 2: Tiårets beste dramaserier

Del 2: Tiårets beste dramaserier

Her fortsetter oppsummeringen av tiårets beste serier av Heimebane-serieskaper Johan Fasting og Gry Rustad. De er like ofte uenige som enige, men er begge imponert over hvordan en animasjonsserie om en hest kan framstå som mer menneskelig enn så mange andre serier.

I den første delen av oppsummeringen berørte Johan Fasting og Gry Rustad mange av de nyere seriene vi har friskt i minne (få med deg den samtalen her). Denne gangen beveger de seg like mye tilbake til overgangen mellom tiårene, da Mad Men vokste seg til et nesten like stort fenomen som Sopranos var første tiåret. Gry berømmer David Simon, som greide å slippe unna med å lage ”a show about nothing” (Treme) og en serie om boligpolitikk (Show me the money). Johan forteller om sin fascinasjon for Hannibal og hvorfor Leftovers var så bra at han på et tidspunkt måtte slutte å følge den.

Gry Rustad er postdoktor i tv-serier ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Vanligvis styrer hun Filmsamtalen sammen med Kai Hanno Schwind og Jon Inge Faldalen, men denne gangen hentet hun inn Johan Fasting, mest kjent som serieskaper bak Heimebane.

MENY