Tunnelen og Kaptein Sabeltann får europeisk drahjelp

Tunnelen og Kaptein Sabeltann får europeisk drahjelp

”Tunnelen” og ”Kaptein Sabeltann og den magiske diamanten” får ekstra drahjelp fra European Film Promotion for å komme gjennom nåløyet til det amerikanske markedet.

De to norske filmene er blant et knippe nordiske produksjoner som har fått tilskudd fra European Film Promotion’s Film Sales Support (FSS) til profilering under American Film Market (AFM). Det er Nordisk Film & TV Fond som melder om det.

Det er salgsagenten Trust Nordisk som skal presentere de aktuelle produksjonene på AFM og som forvalter støtten fra FSS. De skal sammen med 16 andre europeiske salgsselskap konkurrere om oppmerksomheten under markedet, og for første gang er også filmer i etterarbeid kvalifisert til å delta. De andre nordiske filmene som deltar er (engelske titler): Breaking Surface, Valhalla, Pelle No Tail, 438 Days og Suicide Tourist.

American Film Market har eksistert siden 1981 og samler hvert år over 8000 deltagere fra filmindustrien, med alt fra kjøpere, distributører, produsenter, agenter, regissører og finansiører m.fl. fra 80 land. Det er en av de viktigste innfallsportene til det amerikanske markedet.

Tunnelen er blant de utvalgte filmene som ennå ikke har fått premiere hjemme. Da Rushprint nylig snakket med regissør Pål Øie kunne kan fortelle at filmen avviker fra det meste han har gjort før.

– Tunnelen er et spenningsdrama, som skiller seg fra de tidligere spillefilmene mine. – Både i sjanger, og ved å være en større produksjon med et større skuespillerensemble.

Den nye Kaptein Sabeltann-filmen rundet 200 000 på norske kinoer etter drøye 4 uker. Rushprint møtte nylig de to regissørene til samtale om det spesielle samarbeidet på filmen. Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune delte regien. Førstnevnte er kanskje vår mest erfarne animasjonsfilmskaper, mens Aune ikke hadde noen erfaring fra animasjon. Men den uventede konstellasjonen skulle blant annet bidra til hente mer ut av stemmeskuespillerne, og gi den kjente animasjons-franchisen fra Qvisten Animasjon et ekstra kvalitetsløft.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tunnelen og Kaptein Sabeltann får europeisk drahjelp

Tunnelen og Kaptein Sabeltann får europeisk drahjelp

”Tunnelen” og ”Kaptein Sabeltann og den magiske diamanten” får ekstra drahjelp fra European Film Promotion for å komme gjennom nåløyet til det amerikanske markedet.

De to norske filmene er blant et knippe nordiske produksjoner som har fått tilskudd fra European Film Promotion’s Film Sales Support (FSS) til profilering under American Film Market (AFM). Det er Nordisk Film & TV Fond som melder om det.

Det er salgsagenten Trust Nordisk som skal presentere de aktuelle produksjonene på AFM og som forvalter støtten fra FSS. De skal sammen med 16 andre europeiske salgsselskap konkurrere om oppmerksomheten under markedet, og for første gang er også filmer i etterarbeid kvalifisert til å delta. De andre nordiske filmene som deltar er (engelske titler): Breaking Surface, Valhalla, Pelle No Tail, 438 Days og Suicide Tourist.

American Film Market har eksistert siden 1981 og samler hvert år over 8000 deltagere fra filmindustrien, med alt fra kjøpere, distributører, produsenter, agenter, regissører og finansiører m.fl. fra 80 land. Det er en av de viktigste innfallsportene til det amerikanske markedet.

Tunnelen er blant de utvalgte filmene som ennå ikke har fått premiere hjemme. Da Rushprint nylig snakket med regissør Pål Øie kunne kan fortelle at filmen avviker fra det meste han har gjort før.

– Tunnelen er et spenningsdrama, som skiller seg fra de tidligere spillefilmene mine. – Både i sjanger, og ved å være en større produksjon med et større skuespillerensemble.

Den nye Kaptein Sabeltann-filmen rundet 200 000 på norske kinoer etter drøye 4 uker. Rushprint møtte nylig de to regissørene til samtale om det spesielle samarbeidet på filmen. Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune delte regien. Førstnevnte er kanskje vår mest erfarne animasjonsfilmskaper, mens Aune ikke hadde noen erfaring fra animasjon. Men den uventede konstellasjonen skulle blant annet bidra til hente mer ut av stemmeskuespillerne, og gi den kjente animasjons-franchisen fra Qvisten Animasjon et ekstra kvalitetsløft.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY