Filmsamtalen: Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune

Filmsamtalen: Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune

Han er en institusjon i norsk animasjonsfilm, hun har instruert det meste – bare ikke animasjon. Samarbeidet ble en øyenåpner for dem begge, forteller Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune.

Foto: Moum Aune (i midten) og Sivertsen (til høyre) i arbeid med skuespillerne

Det var nok noen som stusset litt da de fikk høre at Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune skulle samarbeide om regien på Kaptein Sabeltann og den magiske diamant. Førstnevnte er kanskje vår mest erfarne animasjonsfilmskaper, mens Aune ikke har noen erfaring fra animasjon. Men den uventede konstellasjonen skulle blant annet bidra til hente mer ut av stemmeskuespillerne, ved å la de spille ut scenene med regissørene i studio. Opptakene skjedde via en mikrofon som var festet med et pannebånd på skuespillerne, og dermed ble lyden tatt opp på samme måte som i en spillefilm.

Resultatet er utvilsomt en kvalitetsheving av det kjente sjørøveruniverset som tusenvis av norske barn har vokst opp med. Her forteller de to regissørene om hvordan de har utfylt hverandre på produksjonen; om bruken av satire, stemmeskuespillere, barns forventninger og hvorfor idioten i filmen i likhet med dem selv er trønder.

Programleder: Kjetil Lismoen 

Filmsamtalen: Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune

Filmsamtalen: Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune

Han er en institusjon i norsk animasjonsfilm, hun har instruert det meste – bare ikke animasjon. Samarbeidet ble en øyenåpner for dem begge, forteller Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune.

Foto: Moum Aune (i midten) og Sivertsen (til høyre) i arbeid med skuespillerne

Det var nok noen som stusset litt da de fikk høre at Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune skulle samarbeide om regien på Kaptein Sabeltann og den magiske diamant. Førstnevnte er kanskje vår mest erfarne animasjonsfilmskaper, mens Aune ikke har noen erfaring fra animasjon. Men den uventede konstellasjonen skulle blant annet bidra til hente mer ut av stemmeskuespillerne, ved å la de spille ut scenene med regissørene i studio. Opptakene skjedde via en mikrofon som var festet med et pannebånd på skuespillerne, og dermed ble lyden tatt opp på samme måte som i en spillefilm.

Resultatet er utvilsomt en kvalitetsheving av det kjente sjørøveruniverset som tusenvis av norske barn har vokst opp med. Her forteller de to regissørene om hvordan de har utfylt hverandre på produksjonen; om bruken av satire, stemmeskuespillere, barns forventninger og hvorfor idioten i filmen i likhet med dem selv er trønder.

Programleder: Kjetil Lismoen 

MENY