Ståle Stein Berg ny leder for kunstnerisk vurdering i NFI

Ståle Stein Berg ny leder for kunstnerisk vurdering i NFI

Spillefilmkonsulent Ståle Stein Berg tar etter nyttår over som seksjonsleder for kunstnerisk vurdering etter Elin Erichsen.

Hva Norsk filminstitutt til en hver tid vurderer som kunstnerisk høyverdig er ikke alltid lett å bli klok på. Men de har en stund hatt et lederskap som er satt til å kvalitetssikre denne uklare størrelsen. Sentralt for dette ansvaret står seksjonsleder for kunstnerisk vurdering. Fra nyttår tar Ståle Stein Berg over dette ansvaret når Elin Erichsen slutter. Han er i dag ansatt som spillefilm- og dramaseriekonsulent i NFI, og har vært der siden 2016.

– Stillingsutlysninga innelia med spørsmålet «Vil du prege norsk films fremtid?» Svaret mitt på det spørsmålet er ja, og eg meiner ubeskjedent at eg, med bransjebakgrunnen min, og tre år i konsulentstolen, har ein del å bidra med på den fronten. Og det må ein saktens ha for å erstatte forgjengaren (Elin Erichsen), men eg ser fram til å ta fatt på oppgåva. Både bransje og institutt er inne i ei brytningstid. Det er spanande, og opnar for nye moglegheiter, sier NFIs nye seksjonsleder i en pressemelding.

Ståle Stein Berg er en dramatiker og manusforfatter, og den første i Norge som har tatt en doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid med vekt på film. Han ble tatt opp som student på det aller første kullet for manusforfattere ved Den norske filmskolen på Lillehammer i 1997, og gikk ut i 2000. Han ble senere stipendiat på filmskolen med fagområdet film og dramaturgi, noe som munnet ut i en kunstbasert doktorgrad i mai 2009. Berg har skrevet manus til en rekke spillefilmer og dramaserier, både i Norge og internasjonalt, blant annet Johnny Vang (2003), Vinterkyss (2005) og dramaseriene Størst av alt (2007) og Okkupert (2017). Internasjonalt har Berg blant annet skrevet manus til tyske Zwei Leben (2012) og sveitsiske Bulle (premiere våren 2020). I 2012 var han med å starte produksjonsselskapet Tenk.tv, der han var medeier og hadde kreativt ansvar i flere år. Han har også undervist i flere år blant annet på filmskolen, og vært flittig brukt som mentor, coach og dramaturg på en rekke filmer og dramaserier (kilde til biografi: NFI).

Ståle Stein Berg ny leder for kunstnerisk vurdering i NFI

Ståle Stein Berg ny leder for kunstnerisk vurdering i NFI

Spillefilmkonsulent Ståle Stein Berg tar etter nyttår over som seksjonsleder for kunstnerisk vurdering etter Elin Erichsen.

Hva Norsk filminstitutt til en hver tid vurderer som kunstnerisk høyverdig er ikke alltid lett å bli klok på. Men de har en stund hatt et lederskap som er satt til å kvalitetssikre denne uklare størrelsen. Sentralt for dette ansvaret står seksjonsleder for kunstnerisk vurdering. Fra nyttår tar Ståle Stein Berg over dette ansvaret når Elin Erichsen slutter. Han er i dag ansatt som spillefilm- og dramaseriekonsulent i NFI, og har vært der siden 2016.

– Stillingsutlysninga innelia med spørsmålet «Vil du prege norsk films fremtid?» Svaret mitt på det spørsmålet er ja, og eg meiner ubeskjedent at eg, med bransjebakgrunnen min, og tre år i konsulentstolen, har ein del å bidra med på den fronten. Og det må ein saktens ha for å erstatte forgjengaren (Elin Erichsen), men eg ser fram til å ta fatt på oppgåva. Både bransje og institutt er inne i ei brytningstid. Det er spanande, og opnar for nye moglegheiter, sier NFIs nye seksjonsleder i en pressemelding.

Ståle Stein Berg er en dramatiker og manusforfatter, og den første i Norge som har tatt en doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid med vekt på film. Han ble tatt opp som student på det aller første kullet for manusforfattere ved Den norske filmskolen på Lillehammer i 1997, og gikk ut i 2000. Han ble senere stipendiat på filmskolen med fagområdet film og dramaturgi, noe som munnet ut i en kunstbasert doktorgrad i mai 2009. Berg har skrevet manus til en rekke spillefilmer og dramaserier, både i Norge og internasjonalt, blant annet Johnny Vang (2003), Vinterkyss (2005) og dramaseriene Størst av alt (2007) og Okkupert (2017). Internasjonalt har Berg blant annet skrevet manus til tyske Zwei Leben (2012) og sveitsiske Bulle (premiere våren 2020). I 2012 var han med å starte produksjonsselskapet Tenk.tv, der han var medeier og hadde kreativt ansvar i flere år. Han har også undervist i flere år blant annet på filmskolen, og vært flittig brukt som mentor, coach og dramaturg på en rekke filmer og dramaserier (kilde til biografi: NFI).

MENY