Den europeiske filmprisen til Brodersen og Busch 

Den europeiske filmprisen til Brodersen og Busch 

De norske VFX-makerne Jesper Brodersen og Torgeir Busch er tildelt Den europeiske filmprisen for beste visuelle effekter på Roy Anderssons ”Om det uendelige”.

De to norske visuelle effektmakerne deler prisen med Martin Ziebell, Sebastian Kaltmeyer og Néha Hirve, som også har jobbet på Roy Anderssons film. Den svenske filmkunstneren ble som kjent tildelt prisen for beste regi (Sølvløven) under Venezia film festival i september.

Det var de åtte første prisene som i dag ble offentliggjort av den såkalte EFA Excellence Jury, der blant annet den norske lyddesigneren Gisle Tveito sitter. Den store vinneren så langt er den britiske filmen The Favourite med fire av prisene.

I begrunnelsen fra juryen heter det om prisen til Om det uendelige:

 “Instead of hiding in the background, the visual effects serve this film amplifying the required effects and thereby creating the special atmosphere required for the director’s vision. Owing to this brave decision the VFX get more space, thus not only supporting the message and visual identity of the film, but raising it to a much higher artistic level.”

Det er gjennom den norske samproduksjonspartneren 4 ½ ved Håkon Øverås at norske fagfolk har kunnet bidra på produksjonen. I vårt intervju med Øverås kunne han fortelle om det norske bidraget på filmen. I Anderssons forrige film, En due satt på en gren og funderte over tilværelsen, ble én stor scene lagt til Norge. Denne gang hadde Øverås tre studioscener og en greenscreensekvens lagt til Norge.

– Det har vært mye mer opptak i Norge denne gangen, over lengre tid. Vi har blant annet bygget en svær dekorasjon – en togstasjon – på Studio A på Jar. Andersson har med seg fotograf og scenograf fra Sverige, men de øvrige er norsk stab. Disse scenene er det dessuten Storyline som ferdigstiller, så vi gjør også etterarbeid i Norge, kunne Øverås fortelle.

Ellers er filmen av den svenske hovedprodusenten beskrevet som: ”Et flott galleri av bevegelige bilder, som lar oss le, kjenne empati og skape ettertanke – et kaleidoskop av livets absurditeter og skjønnhet. Som et overflod av liv minner Om det uendelige oss om skjørheten og skjønnheten i vår eksistens…».  Her er en smakebit:

Den europeiske filmprisen til Brodersen og Busch 

Den europeiske filmprisen til Brodersen og Busch 

De norske VFX-makerne Jesper Brodersen og Torgeir Busch er tildelt Den europeiske filmprisen for beste visuelle effekter på Roy Anderssons ”Om det uendelige”.

De to norske visuelle effektmakerne deler prisen med Martin Ziebell, Sebastian Kaltmeyer og Néha Hirve, som også har jobbet på Roy Anderssons film. Den svenske filmkunstneren ble som kjent tildelt prisen for beste regi (Sølvløven) under Venezia film festival i september.

Det var de åtte første prisene som i dag ble offentliggjort av den såkalte EFA Excellence Jury, der blant annet den norske lyddesigneren Gisle Tveito sitter. Den store vinneren så langt er den britiske filmen The Favourite med fire av prisene.

I begrunnelsen fra juryen heter det om prisen til Om det uendelige:

 “Instead of hiding in the background, the visual effects serve this film amplifying the required effects and thereby creating the special atmosphere required for the director’s vision. Owing to this brave decision the VFX get more space, thus not only supporting the message and visual identity of the film, but raising it to a much higher artistic level.”

Det er gjennom den norske samproduksjonspartneren 4 ½ ved Håkon Øverås at norske fagfolk har kunnet bidra på produksjonen. I vårt intervju med Øverås kunne han fortelle om det norske bidraget på filmen. I Anderssons forrige film, En due satt på en gren og funderte over tilværelsen, ble én stor scene lagt til Norge. Denne gang hadde Øverås tre studioscener og en greenscreensekvens lagt til Norge.

– Det har vært mye mer opptak i Norge denne gangen, over lengre tid. Vi har blant annet bygget en svær dekorasjon – en togstasjon – på Studio A på Jar. Andersson har med seg fotograf og scenograf fra Sverige, men de øvrige er norsk stab. Disse scenene er det dessuten Storyline som ferdigstiller, så vi gjør også etterarbeid i Norge, kunne Øverås fortelle.

Ellers er filmen av den svenske hovedprodusenten beskrevet som: ”Et flott galleri av bevegelige bilder, som lar oss le, kjenne empati og skape ettertanke – et kaleidoskop av livets absurditeter og skjønnhet. Som et overflod av liv minner Om det uendelige oss om skjørheten og skjønnheten i vår eksistens…».  Her er en smakebit:

MENY