Filmsamtalen: Jens Lien om Beforeigners

Filmsamtalen: Jens Lien om Beforeigners

Hvordan finne en spillestil for rollefigurer fra urtiden og norrøn tid som transporteres til vår tid? Hvordan balansere komedie og drama i en så uvanlig sjangerhybrid som dramaserien «Beforeigners»? Jens Lien hadde mye å svare for da vi inviterte ham til Filmsamtalen.

Jens Lien slo igjennom som filmskaper med den dystopiske framtidsvisjonen Den brysomme mannen for 12 år siden. Det er en film som har en del likhetstrekk med den nye serien Beforeigners som Lien har hatt konsepturende regi på. Her forteller regissøren om hva det var ved seriekonseptet bak Beforeigners som fenget ham, og hvor han og serieskaperne hentet visuell inspirasjon til den spesielle framtidsdystopien.

Dessuten hadde programleder Kjetil Lismoen følgende spørsmål: Hvordan finner man fram til en spillestil for rollefigurer fra urtiden og norrøn tid? Hvordan balansere komedie og drama i en så uvanlig sjangerhybrid? Hvordan har han som regissør og serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin utfylt hverandre? Og sist, men ikke minst: hva innebærer det å være en konseptuerende regissør?

Filmsamtalen: Jens Lien om Beforeigners

Filmsamtalen: Jens Lien om Beforeigners

Hvordan finne en spillestil for rollefigurer fra urtiden og norrøn tid som transporteres til vår tid? Hvordan balansere komedie og drama i en så uvanlig sjangerhybrid som dramaserien «Beforeigners»? Jens Lien hadde mye å svare for da vi inviterte ham til Filmsamtalen.

Jens Lien slo igjennom som filmskaper med den dystopiske framtidsvisjonen Den brysomme mannen for 12 år siden. Det er en film som har en del likhetstrekk med den nye serien Beforeigners som Lien har hatt konsepturende regi på. Her forteller regissøren om hva det var ved seriekonseptet bak Beforeigners som fenget ham, og hvor han og serieskaperne hentet visuell inspirasjon til den spesielle framtidsdystopien.

Dessuten hadde programleder Kjetil Lismoen følgende spørsmål: Hvordan finner man fram til en spillestil for rollefigurer fra urtiden og norrøn tid? Hvordan balansere komedie og drama i en så uvanlig sjangerhybrid? Hvordan har han som regissør og serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin utfylt hverandre? Og sist, men ikke minst: hva innebærer det å være en konseptuerende regissør?

MENY