Viaplay-serien ”Besatt” med førpremiere i Haugesund

Viaplay-serien ”Besatt” med førpremiere i Haugesund

Viaplays krimserie ”Besatt”, med Anders Baasmo Christiansen og Anders Danielsen Lie i hovedrollene, får premiere under filmfestivalen i Haugesund.

En av Viaplays største satsninger, krimserien Besatt, får premiere under filmfestivalen i Haugesund. Serien, med Anders Baasmo Christiansen og Anders Danielsen Lie i hovedrollene, skal gå på Viaplay og TV3 til høsten. Serien vil bli vist mandag 19. August i Haugesund med skuespillerne og regissørene Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson til stede.

Besatt produseres av Miso Film, mens serien er skapt og skrevet av Meghan Gallagher, som blant annet tidligere har stått for manus på spillefilmen Grand Hotel (2016) og noen av episodene på Grenseland (2017-2018).

I serien møter vi etterforskeren Max og advokatkona Asha som mistet sin sønn. I et forsøk på å komme seg videre søker Max seg til voldsavsnittet i Oslo og blir partner med den erfarne politimannen Sander, som kjenner godt til det kriminelle miljøet i hovedstaden:

Etterforskerparet blir satt på en sak som omhandler fire døde innvandrergutter. Det er ingen tegn til vold eller narkotika, og saken fremstår som et mysterium. Samtidig som at de etterforsker den tragiske saken begynner begge mennene å ha veldig ektefølte mareritt. En storm treffer byen, og gatene og bygningene blir oversvømt.

Max og Sander oppdager at en femte gutt var til stedet den skjebnesvangre kvelden – han kan være nøkkelen til å finne ut hva som skjedde. Dessverre viser det seg å være en vanskelig person å finne. I jakten på den femte gutten må Max og Sander navigere seg gjennom undergrunnsmiljøer fylt med prostitusjon, menneskehandel og mord. Mens de dykker dypere inn i disse miljøene, begynner det å skje ting som de ikke helt kan forklare – drømmer går over i hallusinasjoner, og mennenes virkelighetsoppfatning settes på prøve.

Max og Sander må konfrontere sine verste mareritt og takle deres egne ugjerninger fra fortiden for å løse saken, eller miste alt i forsøket”.

Regissørene, Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson, er gjengangere i Haugesund og gleder seg naturlig nok. Denstad Langlo har regissert  Nord (2009), som deltok på Berlinalens Panorama-seksjon, og Welcome to Norway (2016). Svensson har tidligere vært involvert som regissør på spillefilmene Natt til 17. og Harajuku og serien Unge lovende.

— Vi har mange gode minner fra Den norske filmfestivalen og er stolte og takknemlige for at Besatt får sin premiere her. Serien er ganske annerledes fra det vi begge har gjort tidligere og vi grugleder oss til å vise den frem for dere. Vi har jobbet i halvannet år med Besatt og er klare for en skikkelig fest sammen med skuespillere, stab og publikum i Haugesund, sier de to regissørene i en pressemelding.


Fakta om Besatt:
Antall episoder: 8 x 45 minutter
Kommer på: Viaplay og TV3
Produsert av: Miso Film
Skapt og skrevet av: Megan Gallagher
Regissert av: Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson
Nøkkelroller: Anders Danielsen Lie (Norway, Nobel, Mammon, Oslo, 31. august), Anders Baasmo Christiansen (Welcome to Norway, Kongens Valg, Kon-Tiki), Selome Emnetu (Okkupert, Oslovinter, Når jeg faller), Marius Kolbenstevdt (Blind, Aber Bergen, Mord i vildmarken)


 

Viaplay-serien ”Besatt” med førpremiere i Haugesund

Viaplay-serien ”Besatt” med førpremiere i Haugesund

Viaplays krimserie ”Besatt”, med Anders Baasmo Christiansen og Anders Danielsen Lie i hovedrollene, får premiere under filmfestivalen i Haugesund.

En av Viaplays største satsninger, krimserien Besatt, får premiere under filmfestivalen i Haugesund. Serien, med Anders Baasmo Christiansen og Anders Danielsen Lie i hovedrollene, skal gå på Viaplay og TV3 til høsten. Serien vil bli vist mandag 19. August i Haugesund med skuespillerne og regissørene Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson til stede.

Besatt produseres av Miso Film, mens serien er skapt og skrevet av Meghan Gallagher, som blant annet tidligere har stått for manus på spillefilmen Grand Hotel (2016) og noen av episodene på Grenseland (2017-2018).

I serien møter vi etterforskeren Max og advokatkona Asha som mistet sin sønn. I et forsøk på å komme seg videre søker Max seg til voldsavsnittet i Oslo og blir partner med den erfarne politimannen Sander, som kjenner godt til det kriminelle miljøet i hovedstaden:

Etterforskerparet blir satt på en sak som omhandler fire døde innvandrergutter. Det er ingen tegn til vold eller narkotika, og saken fremstår som et mysterium. Samtidig som at de etterforsker den tragiske saken begynner begge mennene å ha veldig ektefølte mareritt. En storm treffer byen, og gatene og bygningene blir oversvømt.

Max og Sander oppdager at en femte gutt var til stedet den skjebnesvangre kvelden – han kan være nøkkelen til å finne ut hva som skjedde. Dessverre viser det seg å være en vanskelig person å finne. I jakten på den femte gutten må Max og Sander navigere seg gjennom undergrunnsmiljøer fylt med prostitusjon, menneskehandel og mord. Mens de dykker dypere inn i disse miljøene, begynner det å skje ting som de ikke helt kan forklare – drømmer går over i hallusinasjoner, og mennenes virkelighetsoppfatning settes på prøve.

Max og Sander må konfrontere sine verste mareritt og takle deres egne ugjerninger fra fortiden for å løse saken, eller miste alt i forsøket”.

Regissørene, Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson, er gjengangere i Haugesund og gleder seg naturlig nok. Denstad Langlo har regissert  Nord (2009), som deltok på Berlinalens Panorama-seksjon, og Welcome to Norway (2016). Svensson har tidligere vært involvert som regissør på spillefilmene Natt til 17. og Harajuku og serien Unge lovende.

— Vi har mange gode minner fra Den norske filmfestivalen og er stolte og takknemlige for at Besatt får sin premiere her. Serien er ganske annerledes fra det vi begge har gjort tidligere og vi grugleder oss til å vise den frem for dere. Vi har jobbet i halvannet år med Besatt og er klare for en skikkelig fest sammen med skuespillere, stab og publikum i Haugesund, sier de to regissørene i en pressemelding.


Fakta om Besatt:
Antall episoder: 8 x 45 minutter
Kommer på: Viaplay og TV3
Produsert av: Miso Film
Skapt og skrevet av: Megan Gallagher
Regissert av: Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson
Nøkkelroller: Anders Danielsen Lie (Norway, Nobel, Mammon, Oslo, 31. august), Anders Baasmo Christiansen (Welcome to Norway, Kongens Valg, Kon-Tiki), Selome Emnetu (Okkupert, Oslovinter, Når jeg faller), Marius Kolbenstevdt (Blind, Aber Bergen, Mord i vildmarken)


 

MENY