Pris til ”For vi er gutta” i Odessa

Pris til ”For vi er gutta” i Odessa

”For vi er gutta” ble i helgen tildelt prisen for beste europeiske dokumentar under Odessa filmfestival.

Foto: Produsentene Gudmundur Gunnarsson og Kari Anne Moe under prisutdelingen

Den norske dokumentaren For vi er gutta ble i går tildelt prisen som beste europeiske dokumentar under Odessa Internasjonale filmfestival i Ukraina. Festivalen startet opp i 2010, og er både et vindu inn til østeuropeisk film og et vindu ut til den internasjonale. Den har etablert en rekke bransjeforum der også norske bransjefolk har deltatt.

For vi er gutta er regissert av Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen og produsert av Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson. Den fikk gode kritikker da den hadde premiere i fjor, og har fått en rekke priser; blant annet prisen som beste dokumentar under Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF) og Nordic Doc Award under CPH DOX. Den er også nominert til en Amanda som beste norske dokumentar for 2019.

I filmen følger vi et mannskor som har funnet ”en frisone”: «Hver tirsdag møtes 25 kamerater for å drikke øl, fortelle vitser og synge flerstemt rock og punk på Kampen Bistro i Oslo. Men så får de sitt mest absurde oppdrag noensinne; å varme opp for Black Sabbath foran 10.000 mennesker. På bakrommet er det imidlertid trøbbel: Én av gutta har kort tid igjen å leve og rekker kanskje ikke konserten. Det spøkefulle løftet de ga om å synge i hverandres begravelser, har plutselig blitt alvor. Brorskapet får større betydning enn noen gang. For vi er gutta er et innblikk i en verden hvor tøffe menn finner ekte vennskap.”

Pris til ”For vi er gutta” i Odessa

Pris til ”For vi er gutta” i Odessa

”For vi er gutta” ble i helgen tildelt prisen for beste europeiske dokumentar under Odessa filmfestival.

Foto: Produsentene Gudmundur Gunnarsson og Kari Anne Moe under prisutdelingen

Den norske dokumentaren For vi er gutta ble i går tildelt prisen som beste europeiske dokumentar under Odessa Internasjonale filmfestival i Ukraina. Festivalen startet opp i 2010, og er både et vindu inn til østeuropeisk film og et vindu ut til den internasjonale. Den har etablert en rekke bransjeforum der også norske bransjefolk har deltatt.

For vi er gutta er regissert av Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen og produsert av Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson. Den fikk gode kritikker da den hadde premiere i fjor, og har fått en rekke priser; blant annet prisen som beste dokumentar under Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF) og Nordic Doc Award under CPH DOX. Den er også nominert til en Amanda som beste norske dokumentar for 2019.

I filmen følger vi et mannskor som har funnet ”en frisone”: «Hver tirsdag møtes 25 kamerater for å drikke øl, fortelle vitser og synge flerstemt rock og punk på Kampen Bistro i Oslo. Men så får de sitt mest absurde oppdrag noensinne; å varme opp for Black Sabbath foran 10.000 mennesker. På bakrommet er det imidlertid trøbbel: Én av gutta har kort tid igjen å leve og rekker kanskje ikke konserten. Det spøkefulle løftet de ga om å synge i hverandres begravelser, har plutselig blitt alvor. Brorskapet får større betydning enn noen gang. For vi er gutta er et innblikk i en verden hvor tøffe menn finner ekte vennskap.”

MENY